Palace Merano Methode voor 100% welzijn
6.000 m² groot Health Center, 44 cabines
5 afdelingen voor geneeskunde, voeding en wellness
Naar de aanbiedingen

Gezondheid voor het leven - Lichaam & geest in harmonieus evenwicht brengen

Welzijn, ontspanning en innovatie. Het gerenommeerde gezondheidscentrum in een historisch 5-sterrenhotel biedt een luxueuze setting voor uw reis naar hernieuwd welzijn en de herontdekking van uw gezondheid. De individuele behandelingen in Palace Merano zijn gericht op het elimineren van toxines, het herwinnen van energie en gewichtsbeheersing. De behandelingen zijn gepersonaliseerd en speciaal ontworpen om aan uw individuele behoeften te voldoen. Ontsnap aan de dagelijkse drukte en plaats uzelf in het centrum van een nieuw programma voor psychische en fysieke regeneratie.

Populairste faciliteit

Aircoditioning
Zwembad
Centrale ligging
Rustige omgeving
In de bergen
Deluxe/ Best Spa
Toegankelijk voor gehandicapten
Wellnessruimte
In de natuur

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Spa Welzijn

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 3.072 €

Detox & Longevity

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 3.633 €

Relax & Balans

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 3.761 €

Anti-Aging

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 3.846 €

Sport & Herstel

5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 4.313 €

Palace Merano in detail

Uw gezondheidshotel

Te midden van een groot park verwelkomt Palace Merano zijn gasten met warmte en gastvrijheid. Op slechts enkele minuten lopen vindt u de grote thermen van Merano, de kuurpromenade en de historische oude stad van Merano. Het stijlvolle en elegante hotel bestaat uit het hoofdgebouw en een kasteel, die met elkaar verbonden zijn. Vanuit beide gebouwen bereikt u het spa-gedeelte met de lift.

In de uitnodigende ruimtes van Palace Merano geniet u van een exclusief behandelingsprogramma dat niet alleen zorgt voor maximaal welzijn, maar ook uw gezondheid verbetert. Het ervaren team begeleidt en ondersteunt u graag op uw weg naar een betere levensstijl.

Ligging & omgeving

De kuurstad Meran - tussen bergtoppen en palmen, Belle Époque en moderne architectuur - met tot 300 zonnige dagen per jaar, biedt het ideale kader voor een ontspannen en succesvolle kuur, wat al bekend was bij keizerin Sissi! Beschermd door de bergen, biedt Meran een relatief mild klimaat, dat een mediterrane vegetatie mogelijk maakt. Talrijke vlakke promenades zoals de Tappeinerweg, de Gilfpromenade en de Kurpromenade aan de Passer, evenals talrijke Waalwegen in de omgeving nodigen uit tot ontspannende wandelingen. Slechts 6 minuten lopen van het hotel bevindt zich de ruim opgezette Therme Meran. Sportliefhebbers maken gebruik van het wintersportgebied Meran 2000 of het bijna grenzeloze wandelgebied. Een bezoek aan de historische paardenrenbaan of in de Botanische Tuin van Schloss Trauttmansdorff is de moeite waard.

Eten & genieten

Het hotel beschikt over 2 diëtische restaurants en een lounge-bar voor het avondentertainment. Hotelbar zonder alcoholische dranken. 's Avonds wordt om stijlvolle kleding gevraagd.

Voed je lichaam, voed je geest! De basis van een goed en gezond leven is een correcte voeding met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en de geschikte bereidingswijze van de gerechten. Heerlijke recepten zijn ontwikkeld voor de detox dieet om door ontzuring, ontgifting en diepe reiniging het fysieke evenwicht te hervinden en tegelijkertijd de smaakpapillen te verwennen.
De in het kader van deze voeding voorziene menu's dwingen het lichaam om de in de loop van de tijd opgeslagen gifstoffen vrij te geven. Zo kunnen deze, voornamelijk door nieren en lever, geëlimineerd worden. Het daarbij optredende gewichtsverlies is slechts een aangenaam neveneffect en niet als hoofddoel te beschouwen.
Het overwegend vegetarische voedingsplan is gebaseerd op verse en seizoensgebonden producten, waarvan de smaak door kruiden en specerijen wordt benadrukt. Het ontgiftende en reinigende Detox-voedingsconcept vult de behandelingen van de kuur aan.

Bij het Detox-menu wordt afgezien van vlees, zout, geraffineerde voedingsmiddelen en zuivelproducten, in plaats daarvan worden voedingsmiddelen met voornamelijk neutrale pH-waarde, die rijk zijn aan mineralen en vitaminen gebruikt.
Het ontbijt bestaat uit een vers bereide fruitsalade, een kop kruidenthee en gerstekoffie. Het menu voor lunch en avond bestaat voornamelijk uit veganistische gerechten, zo mogelijk seizoensgebonden, regionaal en biologisch, met salades, groenten en fruit, rijk aan vitaminen, vezels en antioxidanten. Producten van sojabonen zoals edamame en tofu (plantaardige eiwitten), peulvruchten, bonen, granen, noten, zaden, volkorenproducten, spelt, quinoa, couscous en vis. De detox-dieet omvat ook een "Liquid-dieet-dag" op basis van groentebouillon.
Als alternatief voor het Detox-menu is er het Biolight-menu met lichte en gezonde gerechten, met vis, gevogelte, wit vlees, geïnspireerd door de mediterrane keuken. De maaltijden kunnen dienen als ideale inspiratie voor een gezonde en evenwichtige voeding thuis.

Op oudejaarsavond wordt het diner uitgebreid met extra gangen (zonder meerprijs).

Kookcursussen

Voor een voortzetting thuis zijn speciale kookcursussen (tegen betaling) ontworpen. Keukenteam en voedingsadviseurs delen hier de geheimen en trucs van een gezonde, evenwichtige keuken zonder in te boeten aan smaak.

Voedingsadvies

In samenwerking met het gekwalificeerde personeel van de afdeling voeding wordt een medische geschiedenis met betrekking tot de individuele voedingsgewoonten uitgevoerd. Op deze basis wordt een gepersonaliseerd voedingsplan ontwikkeld, wiens toepassing tijdens en na de kuur wordt aanbevolen.

Medische afdeling

De medische afdeling biedt op ca. 1.500 m² vijf gebieden voor gezondheid & voeding, bio-energetica, hydro-fangotherapie, spa & fitness en relax & balans. Medische praktijk in het gebouw, 24-uurs noodservice. Team van specialisten, osteopaten, fysiotherapeuten, therapeuten voor bio-energetica en hydro-toepassingen, voedings- en dieetadviseurs, schoonheidsmedici, natuurgenezers en naturopaten.
Bio-energetische check-up en metingen van de energetische staat van het lichaam.
Uitgebreid behandelingsspectrum met acupunctuur, hydro-colon-therapie, botdichtheidsmeting, vitamine- en anti-age-infusies, pijntherapie, celresonantie-behandeling en Resonax. Revital hydro-fangotherapie met hydro-aromatherapie, fyto-slib-therapie en hydro-jet. Handmatige massages, spier- en fasciemassage, lymfedrainage, voetreflexzonemassage en yoga-massage. Buik-, borst-, hoofd- en cellulite-behandeling. Floating-therapie voor fysieke en mentale diepe ontspanning. Voor de afname van fysieke en emotionele stress, spanning, ter verbetering van de slaapkwaliteit worden yoga-massages, floating-therapie, connectief-reflexieve massages, mindfulness trainingen en toepassingen voor diepe ontspanning en de energetische vernieuwing aangeboden.

Eigen laboratorium voor algemene profielanalyses zoals hormoon-, cardio- en levensduurprofiel, metingen van ijzergehalte, reumafactor, tumormarkers, Heliobacter, vetzuren en vitaminegehalte, urineonderzoeken, vaststelling van voedselintoleranties en antibioticaresistentiebepaling.

De doelen:

 • het bereiken van een optimaal psycho-fysiek evenwicht
 • hormonale balans
 • verbetering van de spieren, gewrichten en het skeletsysteem
 • verbetering van de slaapkwaliteit
 • versterking van het immuunsysteem
 • verbetering van het spijsverterings-, lever-/gal- en nierensysteem
 • bevordering van de levensduur
 • verbetering van het cardiovasculaire systeem en de circulatie
 • herstel van het metabole evenwicht en het bereiken van het ideale gewicht

De Palace Merano Methode

Maximaal welzijn, revitalisering van het lichaam en de behoud van gezondheid dankzij geavanceerde behandelingen en voortdurend onderzoek. De Palace Merano Methode wordt toegepast met een holistische benadering, waarbij de uniciteit van elk individu centraal staat. De belangrijkste pijlers van de methode zijn detoxificatie - preventie - levensduur.

De fundamenten van de Palace Merano Methode zijn gebaseerd op TCM, de Traditionele Chinese Geneeskunde, die in Palace Merano wordt aangevuld met de toepassing van de meest geavanceerde functionele, allopathische en energetische behandelingen voor preventieve doeleinden (westerse geneeskunde). De basis is de leer van de vijf elementen. De persoonlijke toewijzing aan een element is een essentieel onderdeel voor een individueel afgestemd kuurprogramma.
Ouder worden is een natuurlijk proces dat voor alle mensen gelijk is. Hoe we omgaan met biologische veroudering is aan ieder individu. De kuur draagt bij aan het versterken van het immuunsysteem, het elastischer maken van het weefsel en het verbeteren van de absorptie van voedsel, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Het lichaam wordt versterkt en kan weer nieuwe energie en kracht opdoen.
De nauwe samenwerking met het bedrijf Piroche uit Meran maakt de ontwikkeling van verschillende productlijnen op het gebied van voeding, dieet en cosmetica mogelijk. Dit biedt de mogelijkheid om de optimale, tijdens het kuurprogramma in Palace Merano bereikte staat van gezondheid en welzijn ook thuis zo lang mogelijk te behouden.

Citaat: "Welzijn en gezondheid zijn goederen die continue inspanningen vereisen. Welzijn behouden betekent niet alleen ziekten voorkomen, maar ook onze gezondheid dag na dag versterken en levensduur bevorderen. Dit wordt bereikt door een dieet rijk aan antioxidanten en natuurlijke producten, die de verdedigingsprocessen van het lichaam tegen vrije radicalen ondersteunen, de celafbraak vertragen en de organische functies versterken. Gezond ouder worden in een staat van algemeen welzijn is daadwerkelijk mogelijk. Voorwaarde hiervoor is de juiste zorg voor het eigen lichaam en geest, die de mens een harmonische beleving van elke fase van zijn bestaan mogelijk maakt." Dr. Massimiliano Mayrhofer (Palace Merano).

Wellness, SPA & Beauty

Wellnessruimte (dagelijks 8 tot 20 uur) op ca. 1.800 m² met binnenzwembad (ca. 16 x 7 m, ca. 29°C), buitenzwembad (31 x 13 m, verwarmbaar ca. 26°C, mei tot oktober). Sauna, stoombad, whirlpool en Kneipp-parcours. Poolbar in de buitenruimte. Een natte ruimte uitsluitend voor dames is beschikbaar! Oases van rust in de ruime hoteltuin met zijn mediterrane vegetatie.

Fitnessstudio op ca. 160 m² met uitzicht op het park door een 162 m² panoramavenster, uitgerust met Technogym® en Artis apparaten. Power Plate training, TRX Activity Sling-training, Vs Max Plus Performer voor Pilates, vacuüm-power-training, CRYO-Lifecube koude therapie. Personal trainer (tegen betaling). Uitgebreid bewegingsaanbod met aquafitness, Kinesis training, kickboksen, Pilates, Qi Gong, houdingscorrigerende gymnastiek en yoga, die ook in het park kan plaatsvinden. Begeleide wandelingen en Nordic Walking.
NIEUW: Houdings- en bewegingsanalyse: In het teken van preventieve gezondheidsbevordering biedt het hotel Palace Merano nu een nieuwe innovatieve methode van bewegingsanalyse aan. Het systeem is ontwikkeld door experts in biomechanica, neurologie, fysiotherapie en ingenieurswetenschappen om de houding, de gang en de lichaamsstabiliteit te verbeteren. De methode gebruikt ganganalysetechnologieën, controleert de bekkenpositionering en de dynamische lichaamsstabiliteitscontrole, om houdingsfouten, problemen bij de voetafzet en de beenbewegingen te identificeren en te corrigeren.

Beauty-Spa (dagelijks vanaf 8 uur) voornamelijk met daglichtcabines.
Energetische massages, behandelingen van hoofdhuid, nek en schouders. Manicure, Franse manicure, nagelversterking en -verlenging, pedicure, ontharing, peelings, gezichts- en lichaamsbehandelingen (Detox, Anti-Aging, Drainage).
Medische esthetiek voor de behandeling en voor lichaamsmodellering en versteviging van gezicht en lichaam met high-tech procedures zoals Skin Analyzer Q1, MesoJet, Plasmozon, Rexon-age 2, Indiba Diepteverzorging Diathermie en Robolex of TriLipo hoogfrequentie.
Producten van PIROCHE Cosmétique en Revital-Cosmetica gemaakt van Zuid-Tirools bronwater en fyto-extracten van geneeskrachtige planten. De cosmeticalijn Revital, Detox for Longevity omvat de eigenschappen Detox, Revitalisering en Anti-Aging. Detox brengt het lichaam weer in balans en helpt de huid zich te ontdoen van gifstoffen die zich hebben opgehoopt door negatieve leefgewoonten, stress en milieuvervuiling. Revitalisering activeert het natuurlijke proces van celregeneratie en kan het verouderingsproces tegengaan.

NIEUW: zwevend naar totale ontspanning!

De ultramoderne Floating-Tank (tegen betaling) sluit uw lichaam en geest af van de afleidingen van de buitenwereld en creëert een staat van rust, ideaal voor fysiek herstel en mentale ontspanning. De staat van diepe ontspanning activeert de "parasympathische reactie" van het lichaam. Wanneer men een uur in de Floating-Tank doorbrengt, begint men alle fysieke spanningen en opgebouwde psychische stress los te laten en ervaart men een puur gevoel van welzijn.

Vrije tijd

Talloze wandel- en wandelpaden, bergtochten, mountainbikeroutes en fietstochten zijn beschikbaar. Voor de wintersport is het skigebied Meran 2000 goed uitgerust. Groot cultureel aanbod met evenementen zoals concerten en musea.

Golf

De 18-holes golfbaan Passeier, op ca. 17 km van Meran, ontworpen door de bekende golfarchitect Wilfried Moroder (lid van de Europese Vereniging van Golfarchitecten - EIGCA), is slim geïntegreerd in het landschap en het alpine terrein. De zorgvuldig gemodelleerde terrassering met de landschappelijk mooi aangelegde vijvers en bunkers vereist een strategisch spel. Met een totale lengte van 5.791 m en Par 71 is de baan een hoogtepunt voor golfers. Slechts ca. 13 km van Meran vinden golfers het Eldorado van de Golf Club Lana "Gutshof Brandis" van golfbaanontwerper Michael Pinter (9 holes, 2793 meter lengte - dames 2436 meter, Par 70). Het aangenaam te spelen 9-holes parcours is door het eerder vlakke verloop geschikt voor golfers van elke leeftijd en ervaringsniveau. Aangesloten is de golfschool van de voormalige nationale coach van Engeland, Head-Pro Chris Mawdsley.

Aankomst

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

Het hotel biedt 99 stijlvol ingerichte kamers, waaronder 23 eenpersoonskamers en 32 tweepersoonskamers, evenals 14 junior suites en 30 suites in het hoofdgebouw en het direct verbonden kasteel. De categorie Comfort (ca. 28 tot 41 m²) biedt een uitzicht over Meran en de omliggende bergen van het natuurpark Texelgroep, vanaf het privébalkon van de kamers Park Superior kijkt men uit op het grote hotelpark. Alle kamers zijn voorzien van individueel regelbare airconditioning, tv, telefoon en kluis. De ruime marmeren badkamer beschikt over een wastafel, sommige met een bad, overwegend met een regendouche met glazen afscheiding, bidet en wc. Daarnaast zijn een personenweegschaal, een haardroger, pantoffels en een badjas beschikbaar. Kamers voor allergiepatiënten en met verbindingsdeur op aanvraag. Er zijn zowel klassieke eenpersoonskamers als tweepersoonskamers voor alleengebruik beschikbaar. Liften.

 • Junior suite comfort

   ca. 36-50 qm
  +8 Volgende
  Meer details
 • Tweepersoonskamer comfort

   ca. 28-41 qm
  +8 Volgende
  Meer details
 • Tweepersoonskamer park superior

   ca. 28-41 qm
  +8 Volgende
  Meer details
 • 1PK=2PK comfort

   ca. 28-41 qm
  +8 Volgende
  Meer details
 • 1PK=2PK park superior

   ca. 28-41 qm
  +8 Volgende
  Meer details
 • Eenpersoonskamer comfort

   ca. 23-31 qm
  +7 Volgende
  Meer details

Locatie

Palace Merano
Italië, Zuid Tirol, Meran
Bolzano Airport (BZO)
ca. 32km/31min
Innsbruck Airport (INN)
ca. 156km/117min

Vergelijkbare hotels

 • vanaf 1 nacht
  114 €
  - 25%
  bora HotSpaResort
  bora HotSpaResort
  S
  Duitsland · Alpenvoorland · Radolfzell am Bodensee
  Ontspanning aan de Bodensee
  Perfect
  4,6
  /5
 • vanaf 3 nachten
  369 €
  Hotel Schwarzschmied
  Hotel Schwarzschmied
  S
  Italië · Zuid Tirol ·
  Volledig loslaten
  Uitstekend
  5
  /5
 • vanaf 2 nachten
  552 €
  - 10%
  Ayurveda Resort Mandira
  Ayurveda Resort Mandira
  S
  Oostenrijk · Steiermark · Bad Waltersdorf
  Ayurveda proeverij
  Uitstekend
  4,9
  /5
 • vanaf 3 nachten
  899 €
  - 5%
  Bio- & Wellnesshotel Alpenblick
  Bio- & Wellnesshotel Alpenblick
  Duitsland · Baden-Württemberg · Höchenschwand
  Acidosana Balans
  Perfect
  4,5
  /5

Hotels in de buurt

 • vanaf 7 nachten
  1.430 €
  Alphotel Stocker
  Alphotel Stocker
  S
  Italië · Zuid Tirol · Sand in Taufers
  Vasten volgens Buchinger 7 nachten
  Excellent
  4,7
  /5
 • vanaf 2 nachten
  426 €
  - 10%
  Lefay Resort & Spa Dolomiti
  Lefay Resort & Spa Dolomiti
  D
  Italië · Zuid Tirol · Pinzolo
  Ontspanning in de bergen
 • vanaf 2 nachten
  250 €
  Post Seefeld Hotel & Spa
  Post Seefeld Hotel & Spa
  Oostenrijk · Tirol · Seefeld
  Wellness ten top
 • vanaf 5 nachten
  2.475 €
  Engel Ayurpura
  Engel Ayurpura
  FIRST CLASS
  Italië · Zuid Tirol · Welschnofen
  Ayurveda Rasayana
 • vanaf 3 nachten
  583 €
  ADLER Spa Resort BALANCE
  ADLER Spa Resort BALANCE
  Italië · Zuid Tirol · St. Ulrich
  Ontspanning in de Dolomieten 3 nachten
 • vanaf 4 nachten
  426 €
  - 25%
  Hotel Steger-Dellai
  Hotel Steger-Dellai
  Italië · Zuid Tirol · Seiser Alm
  Wellness op de Seiser Alm
 • vanaf 3 nachten
  570 €
  Vegan Hotel LA VIMEA
  Vegan Hotel LA VIMEA
  Italië · Zuid Tirol · Naturns
  puur & gemakkelijk
  Excellent
  4,8
  /5
 • vanaf 3 nachten
  369 €
  Hotel Schwarzschmied
  Hotel Schwarzschmied
  S
  Italië · Zuid Tirol ·
  Volledig loslaten
  Uitstekend
  5
  /5