Individuele rondreis: Rotsstad Petra & Wadi Rum

Jordanië · Dode Zee · Petra & Wadi Rum

Ontmoeting met zee en woestijn

Ontdek het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië met een bezoek aan de mysterieuze roze rotsstad Petra en volg de voetsporen van Lawrence van Arabië in de woestijn van Wadi Rum.

Populairste faciliteit

Aircoditioning

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Rotsstad Petra & Wadi Rum (Petra Guesthouse)

2 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 608 €

Rotsstad Petra & Wadi Rum (Mövenpick Resort)

2 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 676 €

Individuele rondreis: Rotsstad Petra & Wadi Rum in detail

Uw hotel

Ideaal na uw verblijf aan de Dode Zee.

1. Dag: Vertrek in de ochtend van de Dode Zee naar Wadi Rum - Ontmoeting met de woestijn. "Uitgestrekt, eenzaam en goddelijk" zo beschreef T.E. Lawrence Wadi Rum, het grootste en prachtigste woestijnlandschap van Jordanië. Tijdens een Bedoeïenen-jeep-tour (ca. 1,5-2 uur) door het ruige landschap ervaart u de oorspronkelijke natuur en de uitgestrektheid van de woestijn op de originele filmlocaties van "Lawrence van Arabië" - een woestijnavontuur van een bijzondere soort. Vervolgens reist u door naar Petra, 2 overnachtingen in het Petra Guesthouse (4 sterren) of Mövenpick Resort Petra (5 sterren).

2. Dag: Dagexcursie "Roze Petra". Ontdek de 2000 jaar oude, rode rotsstad Petra, het meest indrukwekkende culturele monument van Jordanië, dat ook wel het "achtste wereldwonder" wordt genoemd. De stad, gelegen in een bergkom, is alleen toegankelijk via een ongeveer 1,5 km lange smalle kloof met tot 200 m hoge steile wanden. Te paard rijdt u naar deze kloof, ook wel "Siq" genoemd. Aan het einde van de kloof, die u te voet doorkruist, ervaart u een onvergetelijk uitzicht op het Schatzhaus "El Khaznet", het symbool van Petra. Het is echter slechts het begin van de bezienswaardigheden van Petra. Op de verschillende wandel- en klimtochten bieden zich letterlijk honderden gebouwen, gevels, grafkamers, baden en mysterieuze rotstekeningen en reliëfs aan. Deze bezienswaardigheden zijn het mooist in de vroege ochtend en late namiddag, wanneer de zon de kleurrijke stenen van de gebouwen verwarmt en in een roze licht dompelt.

3. Dag: Transfer naar de luchthaven van Amman.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Individuele rondreis: Rotsstad Petra & Wadi Rum
Jordanië, Dode Zee, Petra & Wadi Rum
Queen Alia International Airport (AMM)
ca. 215km/168min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt