Authentieke Ayurveda bij de Leeuwenrots
Verse, biologische Ayurvedische keuken
Duurzaam hotel
Naar de aanbiedingen

Deze Ayurvedische toevluchtsoord biedt luxe ontspanning en een reis naar zelfontdekking

Het Ayurvie Sigiriya is een Ayurveda-hotel in Sigiriya, Sri Lanka, dicht bij de Sigiriya-rots. Genesteld in de schoonheid van Sri Lanka's culturele driehoek, biedt dit toevluchtsoord verjonging van geest, lichaam en ziel door oude geneeswijzen en Ayurvedische behandelingen.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Aircoditioning
Zwembad
Rustige omgeving
Geschikt voor senioren
Ideaal voor alleenreizigers
Alleen volwassenen
Duurzaam verblijf
In de natuur

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Klassieke Ayurvedakuur

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 1.120 €
nieuw

Ayurvie Sigiriya in detail

Uw Ayurveda-resort

Ayurvie Sigiriya, een idylle van regeneratie, is een architectonisch meesterwerk dat de traditionele woonwijk van Sri Lanka nabootst en indrukwekkend aantoont dat modern wooncomfort mogelijk is met traditionele Sri Lankaanse leembouw. Elk bouwmateriaal is biologisch afbreekbaar en creëert een natuurlijk, aangenaam gevoel van ruimte. Het resort stelt nieuwe normen voor duurzaam toerisme in Sri Lanka door af te zien van kunststof en plastic en in plaats daarvan materialen zoals klei, hout, steen, natuurlijke kleuren en traditionele stoffen te gebruiken. Een waar paradijs midden in de natuur met uitzicht op een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Het Ayurvie Sigiriya Retreat biedt een unieke plek voor uw authentieke Ayurveda-kuur in Sri Lanka.

Ligging & omgeving

Het Ayurveda-resort ligt in de schaduw van de UNESCO-werelderfgoedlocatie Sigiriya-rotsvesting, het achtste wereldwonder van de oudheid. Genesteld in het pittoreske dorp Audangawa, biedt Ayurvie Sigiriya gemakkelijke toegang tot de oude koninkrijken Anuradhapura en Polonnaruwa, belangrijke kloostercomplexen en tempels zoals de grottentempel van Dambulla en het klooster Ritigala, evenals talrijke wildparken. Hier kunnen gasten authentieke meditatietechnieken en de rijke Boeddhistische cultuur van Sri Lanka ervaren.

Eten & genieten

In het openluchtrestaurant van het resort geniet u van zorgvuldig samengestelde Ayurvedische gerechten. De menu's zijn volledig vegetarisch, bestaan uit biologische volpension en worden aangepast door de Ayurveda-arts om uw dosha's in evenwicht te brengen en tegelijkertijd aan uw dieet- en gezondheidsbehoeften te voldoen. De ingrediënten zijn grotendeels afkomstig uit de eigen uitgebreide biologische groente- en kruidentuin van het resort.

Ayurveda Centrum

De leidende Ayurveda-arts Dr. Hansika Cooray zorgt samen met Dr. Nirmani Jayasinghe en een goed opgeleid therapeutenteam voor uw welzijn. Ayurvie biedt zijn gasten een reeks behandelingen na een persoonlijk consult door de in-house Ayurveda-arts, die uw primaire en secundaire dosha (constitutie) van het lichaam bepaalt. Dagelijkse behandelingen worden vervolgens voorgeschreven met als doel uw dosha's weer in evenwicht te brengen. De kuur wordt in dagelijkse gesprekken voortdurend aangepast aan uw individuele behoeften. Ook de 4 traditioneel ingerichte behandelkamers te midden van rijstvelden en kruidentuinen bevorderen uw regeneratie en zorgen voor diepe ontspanning. De kamers zijn halfopen met natuurlijke ventilatie, wat de geluiden van de natuur binnenlaat. De behandelingen worden ook aangeboden in het zusterhotel Ayurvie Weligama. Zo kunt u uw behandeling in het ene hotel beginnen en in het andere afronden, waardoor u cultuur-, kuur- en strandvakantie met elkaar kunt combineren.

yoga

Uw Ayurvedische behandelplan wordt aangevuld met dagelijkse yoga- en meditatiesessies. De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Vrije tijd

Naast de traditionele Ayurvedische Panchakarma-behandelingen die het lichaam, de geest en de ziel revitaliseren, biedt het resort activiteiten om de lokale tradities en cultuur te ervaren. Van kookdemonstraties en het ontdekken van de teelt- en oogstmethoden in de eigen tuinen tot wandelingen, bezoeken aan de dorptempel voor meditatie en deelname aan een traditionele Dhane (aalmoezen geven) - het aanbod verrijkt uw verblijf in dit Ayurveda-resort in Sri Lanka. Een bezoek aan de eigen pottenbakkerij is aan te raden. Laat u onderdompelen in de geheimen van het pottenbakken en creëer uw eigen meesterwerk.

Aankomst

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

Het Ayurvie Sigiriya biedt ruimte en rust met tien deluxe kamers, die de charme van Sri Lanka en modern comfort combineren. De kamers zijn traditioneel ingericht met lokaal verkregen en handgemaakte meubels, en de leefruimtes zijn in verschillende kleurenschema's ingericht, zodat gasten een specifieke kleur toegewezen kunnen krijgen die overeenkomt met hun dosha. De traditionele inrichting wordt aangevuld met hoogwaardige details zoals een openluchtbad met regendouche, die de spirituele sfeer van Sri Lanka weerspiegelen. Op aanvraag zorgt een airconditioning voor aangename verkoeling.

 • 2PK deluxe kamer

   ca. 50 qm · tweepersoonsbed (8) twin bed (2) · rijstvelden · tuin
  +2 Volgende
  Meer details
 • 1PK=2PK deluxe kamer

   ca. 50 qm · tweepersoonsbed (8) twin bed (2) · rijstvelden · tuin
  +2 Volgende
  Meer details

Locatie

Ayurvie Sigiriya
Sri Lanka, Binnenland Sri Lanka, Sigiriya
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 148km/182min

Vergelijkbare hotels

Hotels in de buurt