De beste 10 Ayurveda resorts in India

Verlang je al naar het uitzicht op de Indiase kusten en ontspannende Ayurveda behandelingen, maar weet je nog niet waar je wilt verblijven? Maak je maar geen zorgen! Duizenden kleuren en geuren heten je welkom in dit land van oude tradities. Ontdek hieronder de 10 beste Ayurveda-resorts aan de Indiase kust waar je de enige echte traditionele Ayurvedische geneeskunde kunt ervaren.

  1. Nikki’s Nest

Nikki’s Nest biedt haar gasten een intieme sfeer en totale onderdompeling in de tropische vegetatie van Zuid-West India. Dit resort ligt op een heuvel met een adembenemend uitzicht, niet ver van het beroemde Kovalam-strand. Het resort biedt authentieke Ayurvedische behandelingen en smakelijke traditionele gerechten. De restaurants “Ibiskus” en “Orchid” bieden niet alleen Ayurvedische lekkernijen, maar ook lactose- en glutenvrije gerechten. Daarnaast kun je jezelf laten verwennen door de “Herbal Beauty” kliniek en de dag afsluiten met een yogasessie bij zonsondergang!

2. Somatheeram Ayurvedic Health Resort

Verwen jezelf met traditionele Ayurveda-behandelingen die zijn aangepast aan jouw Dosha-type in het eerste Ayurveda resort van India! De professionaliteit van het personeel en de kwaliteit van de behandelingen worden internationaal erkend, evenals de heerlijke maaltijden. Naast de Ayurvedische therapieën biedt Somatheeram Ayurvedic Health Resort diverse recreatieve activiteiten zoals boottochten en culturele evenementen.

3. Neeleshwar Hermitage

Beleef de Ayurveda-cultuur in de Ayurveda spa ‘Priya’ waar er naar jouw persoonlijke behoeften wordt gekeken. Authentieke behandelingen, een groot overloopzwembad en een gevarieerde gezonde maaltijden zorgen voor een gevoel van volledige ontspanning en harmonieus welzijn. Daarnaast wordt er in Neeleshwar Hermitage de accenten op duurzaamheid gelegd. Het resort maakt gebruik van zonnepanelen en maakt geen gebruikt van plastic flessen.   

4. Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Soma Manaltheeram Resort is perfect voor als je op zoek bent naar een oase tussen de witte zandstranden van Kerala. Dit hotel is volledig gebouwd met milieuvriendelijke materialen en biedt een Ayurveda-accommodatie die aan jouw behoeften voldoet. Schoonheidsbehandelingen, therapieën en de Ayurvedische maaltijden zullen je helpen om jouw lichaam en geest in balans te brengen. Dankzij de “Green Leaf award” certificering en andere internationale prijzen, ben je zeker van kwaliteit van de zorg in het resort.

5. Devaaya Ayurveda & Nature Cure Center

Devaaya bevindt zich op het prachtige eiland Divar en is omringd door een prachtige omgeving. Om een gebalanceerd en gezond dieet te behouden, worden er uitsluitend vegetarische gerechten aangeboden die je kunt combineren met therapieën in het Devaaya wellnesscentrum. Aan het einde van je verblijf voel je je volledig hersteld!

6. Soma Kerala Palace

Voor stress, artritis, lage bloeddruk en ademhalingsproblemen kan je terecht in het bekroonde Soma Kerala Palace. Het Ayurvedacentrum van het resort heeft de „Green Leaf Award“ ontvangen, de hoogste onderscheiding van Kerala voor authentieke Ayurveda. Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuurlijke Ayurveda vakantie, is dit resort ideaal omdat de gasten kunnen deelnemen aan georganiseerde activiteiten zoals wandelingen, boottochten en excursies.

7. Kairali – The Ayurvedic Healing Village

The Ayurvedic Healing Village van de Kairali Ayurvedic Group bevindt zich in Palakkad, op slechts een paar kilometer van ‘s werelds grootste bergpas tussen Kerala en Tamil Nadu. Er is geen betere plek om in de natuur bij te komen en te verjongen met traditionele Ayurvedische behandelingen. Daarnaast zijn de villa’s in het resort volgens de Feng Shui principes gebouwd en omgeven door rijstvelden. Geniet van een ontspannende verblijf in The Ayurvedic Healing Village!

8. The Lalit Resort & Spa Bekal

The Lalit Resort & Spa Bekal heeft 38 prachtige suites met uitzicht op de rustige oevers van de rivier en bieden alle comfort. De stad Bekal, met zijn witte zandstranden en oude forten, is ideaal om een Ayurvedische behandeling te ondergaan. Het Lalit Resort & Spa Hotel combineert het welzijn en de traditie van de Indiase geneeskunde om een onvergetelijk aanbod te bieden.

9. Mascot Beach Resort

Het Mascot Beach Resort kijkt direct uit op een klif en wordt omgeven door een adembenemend uitzicht. Je kan voor verschillende soorten Ayurveda-verblijven kiezen: anti-stress-, Panchakarma- en afvalverblijf. Het restaurant, met een direct uitzicht op de Arabische Zee, zal je verrassen met zijn visspecialiteiten. Daarnaast kunnen alle gasten genieten van gepersonaliseerde menu’s. Als je de omgeving wilt verkennen, dan heb je de mogelijkheid om de stad Kannur te bezoeken die door Marco Polo wordt omschreven als een “grote emporium van specerijen”!

10. SwaSwara

Tot slot presenteren we het SwaSwara-resort. Zoals je in de foto kunt zien, ligt het resort in een prachtig groene omgeving, vlakbij de zee! In dit hotel kun je Ayurvedische behandelingen combineren met neuropathie, meditatie en yoga! Alles wat je nodig hebt om het lichaam volledig en diep te regenereren. Als je nog tijd over hebt, kun je nog deelnemen aan een van de schilder- of keramiekcursussen in het kunstcentrum.

Tegenwoordig kun je Ayurvedische behandelingen ook in Europa volgen. Maar voor de authentieke Ayurveda moet je echter naar India of Sri Lanka gaan waar het al eeuwen op nieuwere generaties wordt doorgegeven. Staat jouw ideale Ayurveda bestemming er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op! Of klik hier voor meer Ayurveda vakanties in India.

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
Nikki's Nest
India – Zuidwest- India / Kerala – Trivandrum
Klassieke Ayurvedakuur
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Somatheeram Ayurveda Resort
India – Zuidwest- India / Kerala – Chowara-Trivandrum
Ayurveda Regeneratie - Ontgifting - Immunisatie
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Ananda in de Himalayas
India – Noord India / Uttaranchal – Narendra Nagar
Stress Management
5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Poovar Ayurveda Village & Island Resort
India – Zuidwest- India / Kerala – Poovar Beach/Trivandrum
Klassieke Ayurvedakuur
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap