Massage suédois

Zweedse Massage

De klassieker onder de massages

OP ZOEK NAAR DE ORIGINE VAN DE ZWEEDSE MASSAG

De Zweedse massage is misschien beter bekend onder het synoniem “klassieke massage” en geldt als één van de oudste geneeskrachtige methodes die u zo ongeveer in elke spa zult aantreffen. Hoewel de oorsprong van deze massage wonderlijk genoeg in Azië ligt kreeg ze pas bekendheid door de Zweedse professor Pehr Henrik Ling. Deze stichtte in 1813 het Gymnastik- och idrottshögskolan, ofwel de Zweedse School voor Sport en Gezondheidswetenschappen, waar hij vijf handtechnieken ontwikkelde die de klassieke massage kenmerken. De toevoeging van het woord “Zweeds” is derhalve aan hem te danken.

 

DE WERKING

De klassieke massage vindt in de regel plaats als therapiebegeleidend onderdeel en is in de eerste plaats om spanningen en verharding van het spierweerfsel op te lossen. Secundair dient het om de doorbloeding te bevorderen en het zenuwstelsel te stimuleren wat niet in de laatste plaats een merkbaar rustgevend effect op de psyche heeft.

 

DEELMASSAGE OF VOLLEDIGE LICHAAMSMASSAGE

De Zweedse massage kan als deelmassage maar ook als volledige lichaamsmassage worden ingezet. Een deelmassage omvat normaal gesproken 30 minuten waarin de rug, schouders en nek worden gemasseerd.

Een volledige lichaamsmassage duurt vaak zo’n 60 minuten waarin niet alleen rug, schouders en nek maar ook benen, voeten, armen, handen, hoofd en gezicht worden gemasseerd. Afhankelijk van uw wensen kan ook de buik worden meegenomen.

 

 

 

massage suédois

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

DE 5 MASSAGETECHNIEKEN

Dankzij Pehr Henrik Ling zijn de volgende vijf technieken ontwikkeld die in het kader van een Zweedse massage worden toegepast:

Effleurage : Vertaald betekent het “vluchtig aanraken”. Hiermee worden de strelingen aan het begin en het einde van de massage bedoeld. Vaak wordt deze techniek gebruikt om de olie over het lichaam te verdelen.

Petrissage : Dit is een speciale kneedtechniek waarbij met de duimen, wijsvingers en middelvingers, of simpelweg met beide handen, wordt gekneed om de spanning in de spieren of het onderhuidse bindweefsel te verlichten.

Friktion : Ofwel, wrijving, staat voor kleine, ronddraaiende bewegingen op de spier bij spanningen of verharding van de spieren. Deze methode dient voorzichtig te worden gebruikt daar het anders pijn en blessures tot gevolg kan hebben.

Tapotement : Dit staat voor kloppen, een techniek die met de handpalmen of de vingers wordt uitgevoerd. Overwegend zijn het trommelende bewegingen op de spier die de doorbloeding dienen te bevorderen.

Vibration: Hierbij gaat het om spiertrillingen die met de vingertoppen of platte handen worden geproduceerd. Het effect moet tot in het diepste weefsel voelbaar zijn en een krampverlichtend effect hebben.
 

 

Massage suédois

De Zweedse, of klassieke, massage vormt de basis voor talrijke massagetoepassingen. Zo zijn speciale elementen en handtechnieken ook terug te vinden in de Shiatsu. In onze massagegids kunt u daarnaast kennismaken met een groot aantal andere massagetechnieken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Lomi Lomi Nui of Thaise massage?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier