Oberstaufen

Vakantie Oberstaufen

Een authentieke gezondheids- & wellnessvakantie

Vakantie Oberstaufen: hart van de Alpen

Oberstaufen, een plaats gelegen in de Oberallgäu (de meest zuidelijke provincie van Duitsland), is een interessante reisbestemming gedurende het hele jaar en is een zeer populaire bestemming voor liefhebbers van gezondheid en wellness. Dit komt doordat de regio officieel erkend wordt als geschikte regio voor authentieke vastenkuren, die ook wel bekend staan als Schrothkuren. Dankzij de perfecte ligging van Oberstaufen, middenin de Allgäu-Alpen, biedt dit Beierse stadje vele mogelijkheden voor een actieve vakantie in zowel de zomer als in de winter. Een vakantie Oberstaufen verveelt dus nooit!

Vakantie Oberstaufen - Winter

Winter Oberstaufen

Tijdens de koudere maanden van het jaar verandert Oberstaufen in een winterparadijs. Met vier skigebieden, 28 skilifts en meer dan 40 kilometer aan pistes kunnen gasten van alle niveaus van een skivakantie in Oberstaufen genieten. Bezoekers kunnen skiën, snowboarden, of gewoon met een slee naar beneden glijden. Ook langlaufers komen aan hun trekken met meer dan 100 kilometer aan paden die hiervoor geschikt zijn. Gezien de lange traditie van wellnessvakanties in het gebied, zijn er in Oberstaufen meer dan genoeg mogelijkheden om gezond te eten, uw batterijen weer op te laden en uw kracht te vergroten - door middel van een ontspannend verblijf in een spa of een wandeling door de Alpenheuvels. Vooral in de winter is wandelen door Oberstaufen fantastisch, vanwege de adembenemende, met sneeuw gevulde panorama-uitzichten en de berghutjes waar u even kunt stoppen en opwarmen.

Na zo'n zware wandeling neemt u een heerlijk warm bad in één van onze hotels in Oberstaufen. In deze hotels kunt u ook de in Oberstaufen uitgevonden Schrothkuur beleven, een kuur die gebaseerd is op het consumeren van een calorie-gereduceerd dieet en veel vloeistoffen, kuurpakkingen, en het combineren van rust en sporten.

Vakantie Oberstaufen - Zomer

Neuschwanstein

Tijdens de zomer zijn activiteiten in de buitenlucht, zoals wandelen, fietsen en golfen enorm populair in Oberstaufen, wat in de zomermaanden een prachtig groen landschap vormt. U kunt hier dan genieten van de frisse berglucht, lokale gezonde maaltijden en de flora en fauna die Oberstaufen te bieden heeft. Oberstaufen biedt een huis aan één van de oudste bomen in Duitsland: de 'Ureibe bei Steibis'. Deze boom wordt geschat op een leeftijd van zo'n 600 tot 800 jaar en is slechts 10 kilometer van Oberstaufen verwijderd.

U heeft de keuze uit uitstekende wandelpaden, met zowel lichte en korte wandelingen als uitdagende wandelingen door de bergen. De Hochgrat berg - de hoogste berg in West-Allgäu met 1834 m - is vooral populair, met talrijke wandelpaden en mogelijkheden tot bergbeklimmen. Oberstaufen beschikt ook over twee golfclubs, een minigolfbaan, fietsroutes en tennisbanen.

De omliggende regio beschikt over meerdere locaties die u zeker niet mag missen. Het Bodenmeer of het Meer van Konstanz (Bodensee in het Duits) ligt ongeveer 40 minuten bij Oberstaufen vandaan en ligt aan de voet van de Alpen met drie wateren die aan elkaar grenzen. Dankzij de prachtige omgeving is het Bodenmeer één van de populairste attracties van de regio. Het Bodenmeer is één van de grootste meren in Centraal-Europa, daarom kunnen bezoekers aan de kustlijnen van het meer zeer veel activiteiten beleven: lokale dorpjes bezoeken, musea bezoeken, een boottocht boeken en fietsen langs de kust. Het Mainau-eiland - ook wel het bloemeneiland genoemd vanwege haar exotische flora - is één van de meest populaire attracties op de Bodensee.

Ongeveer 1 uur van Oberstaufen verwijderd ligt het historische, sprookjesactige kasteel Neuschwanstein. Dit is niet alleen één van de grootste toeristische trekpleisters in de regio, maar in heel Duitsland. Het kasteel, gebouwd in de 19e eeuw door Ludwig de Tweede van Beieren, kijkt uit over het dorpje Hohenschwangau en biedt begeleide rondleidingen door het kasteel aan meer dan 1,4 miljoen gasten per jaar. In de omgeving van het kasteel vindt u talrijke wandelpaden die vooral tijdens de zomermaanden populair zijn. Vakantie Oberstaufen - dat verveelt nooit!

Vakantie Oberstaufen: de populairste hotels

Vakantie Oberstaufen - Cultuur

Als deel van Beieren biedt Oberstaufen een rijk aanbod aan cultuur en worden er gedurende het hele jaar festivals gehouden, met een bijzondere focus op volkstradities. Als u Oberstaufen bezoekt, vergeet dan niet om deze evenementen te bezoeken:

  • De Almabetrieb is een jaarlijks evenement in Oberstaufen, net zoals in veel alpine regio's in Europa, en heeft betrekking op de 'koeientrein' die wordt gebruikt om het vee naar de vallei te verplaatsen in de wintermaanden. Dit evenement wordt vaak gesierd door uitgebreid uitgedoste koeien, alpine muziek en dans, spelletjes en lokale gerechten. De Almabetrieb vindt elk jaar in september plaats.
  • 'Fasnatziestag' wordt jaarlijks gevierd op dezelfde dag als carnaval in februari, maar is een daarvan losstaande en unieke traditie, die alleen in Oberstaufen wordt gevierd. Deze gewoonte dateert uit 1635 en werd in het leven geroepen om het leven te vieren, na het verdwijnen van de pest, die voor het overlijden van een groot aantal inwoners van Oberstaufen had gezord.
  • Elk jaar in februari wordt in Oberstaufen de winter-triathlon gehouden, waarbij deelnemers 5 kilometer moeten rennen, 12 kilometer moeten mountainbiken en 8 kilometer moeten skiën. Het is de moeite waard om dit te komen bekijken, terwijl u op een heerlijke vakantie in Oberstaufen bent.

Oberstaufen biedt niet alleen actieve vakanties maar beschikt ook over uitstekende hotels met een gezonde keuken, detox programma's, prachtige landschappen en rust en ruimte voor een ontspannende en verjongende vakantie in Duitsland. Mocht dit alles u geïnspireerd hebben om meer over dit land te weten te komen, dan kunt hier al onze aanbiedingen in Duitsland bekijken.

 

Hill Oberstaufen

Vakantie Oberstaufen: vind hier uw perfecte reis