plantes jaunes

Thai Massage

nieuwe energie verwerven met een bijzonder soort yoga

OP ZOEK NAAR DE ORIGINE VAN DE THAISE MASSAGE

Deze massage staat in haar thuisland Thailand bekend onder de noemer “Nuat Phaen Boran” hetgeen letterlijk “masseren naar oeroud voorbeeld” betekent. Ze komt oorspronkelijk voort uit de Indische Ayurvedaleer van waaruit ze naar Zuidoost Azië is overgebracht en sinds de jaren ’90 ook in de westerse landen bekend is. Het copyright van de Thai massage wordt toegeschreven aan de Noord-Indische arts, Jivaka Kumar Bhaccha, die niet alleen de lijfarts van, Bimbisara, de koning van Magadha, was maar ook een tijdgenoot van Boeddha. Ook vandaag de dag geldt hij nog als vader van de geneeskunde en wordt bij traditionele Thai massages zelfs in een gebed genoemd. Gedurende de ontwikkelingsgeschiedenis is de massage overigens nooit als gewoon “werk” beschouwd maar veel meer als een preventieve maatregel en spirituele oefening. Dat laatste verklaart ook de invloed van het boeddhisme...

 

Thai Massage

DE FILOSOFIE


Omdat de massagetechniek uit passieve yoga-oefeningen bestaat met strek- en rekbewegingen staat ze in West-Europese landen ook bekend als Thai yogamassage. De basis van deze techniek wordt gevormd door het Ayurvedische systeem van de 72.000 energielijnen waarvan er in het kader van een Thai massage slechts tien worden bewerkt. Conform de Ayurvedaleer wordt de mens op de zogenaamde marmapunten (energiepunten) verzorgd met prana (levensenergie).

Deze levensenergie kan aan het lichaam worden toegevoegd door middel van de ademhaling. De basisgedachte achter de Thai massage is dat spieren zuurstof verbruiken waardoor de mens gestimuleerd wordt dieper adem te halen. Zo wordt ontspanning en regeneratie alsook de stroming van prana bevorderd en geestelijke en emotionele blokkades opgelost. Bindweefsel en spierstelsel beginnen door de rek- en strekbewegingen eveneens te ontspannen.

 

massage thai

HET GEBRUIK

Afhankelijk van het objectief kan een klassieke sessie meerdere uren duren. Aangezien yoga-elementen zijn geïntegreerd vindt de behandeling in de regel aangekleed op een vloermat plaats. Dit is ook de reden waarom de behandeling niet per se met massageolie wordt uigevoerd. Indien nodig kunnen echter kruidenstempels of –pakkingen worden ingezet.

Een traditionele therapeut begint de massage met een puia (meditatief gebed) om zich volledig en spiritueel voor te bereiden op het genezende werk. Op de vloermat worden de te behandelen lichaamsdelen in de regel door middel van een voorbehandeling op de bewegingen voorbereid. In principe kunnen de oefeningen met de handpalmen, duimen, ellebogen, kniën en voeten worden uitgevoerd. De mate van intensiviteit bij de oefeningen en het strekken hangt van het individu af. Een behandeling met de voeten dient in elk geval uitsluitend door een geschoolde therapeut te worden uitgevoerd daar de belasting en het gewicht tot beschadiging kunnen leiden.  

 

Le massage thai

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Naast de passieve yoga-oefeningen behoren ook een serie speciale druktechnieken uit de acupressuur tot de Thaise massage. Deze behandeling richt zich in het bijzonder op personen met concentratieproblemen en overbelasting als gevolg van het alledaagse leven en werk. Tot deze klassieke vorm vallen, onder anderen, ook elementen uit de voetreflexzonemassage. Met deze massage worden pijn en klachten in de voeten plaatselijk opgelost door middel van verschillende vormen van sterke druk.

 

Een zachtere vorm van de traditionele Thaise massage is een behandeling met aromatische olie. De etherische olie kan door de fijne moleculaire structuur diep in de huid dringen en zo het gehele organisme stimuleren. Handpalmen en duimen zijn daarbij bijzonder geschikt om drukpunten langs de energielijnen te activeren waarna uitstrijkende bewegingen tot een verbeterde bloedcirculatie leiden.

Zoals u heeft kunnen lezen is de Thaise massage veelzijdig met wonderlijke toepassingsmogelijkheden. Gedurende de vele jaren dat deze massagevorm bestaat zijn er talloze varianten van de traditionele vorm ontstaan evenals heroverweging van de oorspronkelijke technieken. Ongeacht in welke vorm de Thaise massage u het beste bevalt, in de loop van uw leven zou u zich dit kleine genoegen meer dan eens moeten gunnen...

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier