Le massage Shiatsu

Shiatsu

Vind de balans tussen lichaam en geest met Shiatsu Massages

Op zoek naar het verhaal van Shiatsu

Shiatsu is een in Japan ontwikkelde lichaamstherapie waarvan de oorsprong zich in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en het zen boeddhisme bevindt. Shiatsu is een drukpuntmassage waar de massage met de fingers, handpalmen, ellebogen en soms knieën worden gebruikt. Ze behoort tot één van de modernste massagetechnieken die terug te leiden is naar twee wezenlijke vertegenwoordigers:

Namikoshi Shiatsu, oprichter van de Shiatsu school, kreeg het voor elkaar dat deze behandelmethode in Japan onafhankelijk door de staat werd erkend.

Shizuto Masunaga, een leerling van Namikoshi Shiatsu, die de behandeling verder ontwikkelde en deze zijn bekendheid in Europa gaf.

Ondertussen zijn er een heleboel verschillende oriëntaties en heeft zelfs de EU commissie de speciale behandeling als één van acht complementaire geneeskundige methodes erkend.

 

DE FILOSOFIE

Shiatsu is samengesteld uit de woorden „Shi“ (vinger) en „atsu“ (druk). De gedachte achter de Shiatsu-leer is dat de mens constant in beweging is en zijn levensenergie ontwikkelt waardoor hij de mogelijheid heeft zijn zelfhelende vermogen te activeren. De levensenergie stroomt door de energiekanalen van het lichaam, ook wel meridianen genoemd. De meridianen zijn met specifieke punten op het huidoppervlak verbonden die bijzonder goed in staat zijn energie op te nemen. Het eigenlijke doel van de behandeling is de onevenwichtigheden in het lichaam op te sporen en de klachten te verhelpen.

 

http://www.istockphoto.com/de/foto/woman-receiving-leg-massage-in-spa-gm600417168-103277623

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

HET GEBRUIK

Normaal gesproken vormt de therapeut zich, voorafgaand aan de behandeling, een beeld van de klachten van de patiënt, teneinde symptomen en onderliggende oorzaken te herkennen. Een sessie duurt ongeveer een uur waarna, voor een duurzaam effect, vervolgbehandelingen zijn aan te raden. De behandeling vindt in de regel op een mat of een speciale futon plaats. Lichte, soepel zittende kleding is aan te raden. De Shiatsu massage kenmerkt zich door ademsynchroom, ritmisch drukken. De druk wordt daarbij door de handen (vingers, palm en gebalde vuist), ellebogen, knie of het lichaamsgewicht van de therapeut uitgeoefend. In tegenstelling tot acupressuur staan hierbij geen individuele punten maar eerder de volledige meridianen op de voorgrond. Tot de techniek behoren ook het strekken en roteren van individuele ledematen. Ook elementen uit de Zweedse massage worden ten dele geïntegreerd. Aan het einde van een sessie wordt afgesloten met een rust- en ontspanningsfase waarbij de diverse bewegingen en aanrakingen moeten nawerken.

 

massage Shiatsu

 

 

 

VOOR WIE IS EEN BEHANDELING AAN TE RADEN?

In principe voor iedereen. Het wordt, onafhankelijk van leeftijd, in de ouderenzorg, als gezondheidspreventie, op de werkplaats, bij kinderen en deels zelfs bij zwangere vrouwen toegepast. Shiatsu wordt voornamelijk bij diverse vormen van hoofdpijn en migraine, concentratieproblemen, slaapstoornissen, overbelasting en uitputtingsverschijnselen aanbevolen.

In een enkel geval en voor uw eigen zekerheid is een gesprek met uw arts aan te raden. Dit betreft bijvoorbeeld personen met osteoporose, spataderen, hoge bloeddruk, epilepsie of tumoren.

De praktijk heeft aangetoond dat er een samenhang tussen Shiatsu en Thaise massage bestaat. Zo worden beide massagetechnieken voornamelijk op een futon uitgevoerd en de energiestromingen van het lichaam worden op dezelfde wijze met een vergelijkbare druk behandeld. Wist  u trouwens dat een voetreflexzonemassage in combinatie met een hot stone massage kan worden uitgevoerd?

 

 

 

 

Massage Shiatsu

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier