Le massage Lomi Lomi Nui

Lomi Lomi Nui

Laad uw batterijen op met een Hawaïaanse massage

OP ZOEK NAAR DE ORIGINE VAN LOMI LOMI NUI MASSAGE

Deze volledige lichaamsmassage is in feite een Hawaïaanse traditie en oorspronkelijk een tempelmassage van de Kahuna’s, ofwel sjamanen, die de kennis van de speciale geneeskunde beheersten. Net als de energieke hula-dansbewegingen liet het de energieën weer vrij stromen. Afhankelijk van de klachten kon een behandeling gedurende meerdere dagen worden uitgevoerd. Lomi Lomi of Lomi Lomi Nui kwam pas aan het einde van de 20e eeuw naar Europa en staat hier voornamelijk bekend als wellnessmassage. Er moet in acht worden genomen dat de Lomi Lomi Nui massage afhankelijk van de originele lokale herkomst en therapeuten verschillend is ontwikkeld en dat er dus geen enkele specifieke handelswijze is.

 

DE FILOSOFIE

Vertaald staat “Lomi” voor kneden, drukken of strelen. “Nui” laat zich als uniek, groot of belangrijk vertalen. Op de voorgrond van de behandeling staat niet alleen ontspanning maar ook de reiniging van lichaam, geest en ziel. Met behulp van de massage dient de energie van het lichaam en de ziel weer in balans te worden gebracht waarna de harmonie weer vrij door het lichaam kan stromen. Een Lomi Lomi Nui op Hawaïaanse wijze heeft ook altijd een spiritueel karakter om welke reden er voor en na de massage een gebed wordt uitgesproken.

Ook de gelegenheid waarbij de massage wordt uitgevoerd heeft een bijzondere betekenis: Zo werd Lomi Lomi Nui ontwikkeld voor wanneer belangijke gebeurtenissen in het leven ten einde liepen of wanneer belangrijke beslissingen genomen moesten worden. Doel van de massage is de volmaaktheid van de mens weer op de voorgrond te plaatsen. De therapeut probeert daarbij doelgericht op de gedachten en emoties van de gemasseerde in te gaan en zo nieuwe manieren voor het oplossen van problemen aan te dragen. Uiteindelijk dient de mens door de versterkte emotionele stabiliteit de uitdagingen van het leven met nieuwe inzichten beter de baas te kunnen.

 

Lomi Lomi Nui

"Het gaat erom, ware vrijheid te creëren en oude angsten, gevoelens, ideeën en reacties te bestrijden die alleen tot psychisch lijden en lichamelijke ziekte leiden.” Maka’ala Yates

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

HET GEBRUIK

Lomi Lomi Nui is een volledige lichaamsmassage die, afhankelijk van de behandelwijze, tot twee uur kan duren en met twee of vier handen wordt uitgevoerd. Bij een vierhandenmassage bewegen de beide therapeuten synchroon. Karakteristiek is het gebruik van olie, traditioneel wordt kukuinootolie gebruikt, en het werken met handen, onderarmen en ellebogen. Een Lomi Lomi Nui in Hawaïaanse stijl wordt uitgevoerd met zang en muziek waarbij de therapeut zich op het ritme van de muziek om de massagetafel beweegt. In Europa wordt deze bijzondere ceremonie maar zelden uitgevoerd.

Lomi Lomi Nui Massage

Gedurende het verloop van de massage wordt veel waarde gehecht aan specifieke lichaamspunten. Normaal gesproken wordt eerst de rug gemasseerd. Conform de leer vertegenwoordigt de rug het verleden. Vervolgens wordt de voorzijde gemasseerd. De buik staat, onder andere, voor uw herinneringen en gevoelens. Dankzij de typische lange, masserende bewegingen dan wel de rek- en strekbewegingen van het lichaam, dienen negatieve gedachten en energieblokkades te worden opgelost waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Hierdoor voelt u het effect van de massage nog dagenlang...

 

 

 

 

 

 

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier