massage aux pierees chaudes

Breuss Massage

Ontdek de oorsprong en voordelen van een Breuss-massage

DE COMBINATIE VAN BREUSS MASSAGE EN DORN THERAPIE

Dorn therapie en Breuss massage zijn twee methodes van zelfheling die kunnen worden toegepast bij klachten en aandoeningen aan de rug, de wervelkolom, de gewrichten en alle lichaamsdelen die direct of indirect verbonden zijn met de wervelkolom. De therapeut en leraar, Harald Fleig, ontmoette Rudolf Breuss in 1988 en erkende dat de Breuss massage, of massage van de tussenwervelschijven, ideaal te combineren is met Dorn therapie.

DE ACHTERLIGGENDE GEDACHTE

De basis van deze specifieke behandeling wordt gevormd door het principe dat er geen „verbruikte“ maar alleen gedegenereerde tussenwervelschijven bestaan. Meer precies spreken we dus van regeneratie. Rudolf Breuss vergeleek het met een spons. Wanneer ze gedurende lange tijd onder druk staat verandert ze in een dunne plak. Wanneer u haar echter in een bakje water legt neemt ze alles in zich op en herkrijgt haar oorspronkelijke vorm.

Over het algemeen wordt een tussenwervelschijf gedurende de dag voortdurend belast – ongeacht of u zit, opstaat of loopt. Pas wanneer u slaapt is er tijd voor regeneratie. Dit is, bijvoorbeeld, ook de reden dat de mens ’s morgens langer is dan ’s avonds. Breuss massage kan in deze context gezien worden als een slaapondersteunend middel.

 

Message de Dreuss

BREUSS MASSAGE

In de regel duurt een behandeling niet langer dan een half uur en is ook zelf aan te leren. Het gaat hierbij om een zachte en energetische behandeling die bestaat uit meerdere individuele oefeningen. Aangezien de behandeling van de rug op de voorgrond staat ligt de patiënt op de buik. De massage kenmerkt zich door langzame, zachte bewegingen en een lichte druk die uitsluitend met de handen wordt uitgevoerd. Beginnend bij het stuitbeen werkt de therapeut langs de wervelkolom naar boven en weer terug. Traditioneel wordt Sint-Janskruidolie gebruikt dat het bindweefsel versterkt en spanningen verlicht en verdrijft.

Aan het einde van de behandeling wordt een laag vloeipapier op de behandelde lichaamszone geplaatst. Het is de bedoeling dat het papier slechts een bepaalde hoeveelheid olie opzuigt opdat het duurzame effect van de olie niet verloren gaat. Daarnaast dienen massagetechnieken de energietoevoer van het lichaam te stimuleren en de meridianen te ontspannen.

 

Massage de Breuss

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 00 31 85 208 6422

Stuur mij een e-mail: Verstuur aanvraag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR WIE IS EEN BREUSS MASSAGE AAN TE BEVELEN?

Iedereen die lijdt onder intense pijn, stijve spieren, een hernia, stramme wervels, spit, lumbago of andere chronische klachten kan een Breuss massage overwegen. De massage kan altijd uitgevoerd worden in aanvulling op Dorn therapie. Daarbij moet echter vermeld worden dat er tot dusver geen wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit dan wel de positieve resultaten van deze massage. De meeste patiënten die tot op heden Dorn therapie hebben gevolgd raden daarentegen uit ervaring wel degelijk Breuss massage aan.

 

DE OORSPRONG VAN CHRONISCHE PIJN, EN HOE DEZE TE NEUTRALISEREN

Chronische klachten kunnen veroorzaakt worden door te hoge fysieke en mentale stress. Wanneer de symptomen niet in een vroeg stadium worden herkend kan dit negatieve consequenties op de gezondheid hebben. Wanneer u erkend dat u regelmatig onder stress en spanning staat is dit in de regel al een indicatie dat u zich met uzelf bezig dient te houden. Verschillende massages zijn hiervoor ontwikkeld als behandeling. Meer gedetailleerde informatie hieromtrent evenals gelijksoortige behandelmethodes, zoals shiatsu- of voetreflexzonemassage, vindt u in onze massagegids.

Massage Abhyanga

Al onze hotels met massages

Of kies uw verblijf met massage hier