Reuma kuurreizen

voor een betere mobiliteit

Reuma kuurreizen aan de Dode Zee

Reuma kuurreizen dichterbij huis

Reuma kuurreizen

Bij SpaDreams boekt u reuma kuurreizen die bestaan uit een combinatie van dagelijkse behandelingen en oefeningen, met als doel om klachten als pijn, stijfheid, vermoeidheid en mobiliteitsbeperkingen te verminderen.

Welke soorten reuma kunnen tijdens een reuma kuurreis behandelt worden?
 

 • Ontstekingsreuma, zoals Reumatoïde Artritis en de Ziekte van Bechterew
 • Degeneratieve reuma, zoals Artrose
 • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals Jicht of Osteoporose
 • Reumatische ontstekingsziektes, zoals Fibromyalgie (weke delen reuma)


De kuren vinden plaats in of bij gespecialiseerde reuma kuuroorden. Deze beschikken over ervaren multidisciplinaire teams van artsen, diëtisten, fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Het team doet er alles aan om het maximale uit uw kuur te halen, zodat de pijn en andere klachten afnemen. De hotels die u op deze pagina vindt zijn speciaal geselecteerd vanwege de hoogstaande kuur-kwaliteit.

 

Hoe ziet mijn reuma kuurreis eruit?

Ältere Frau macht Krankengymnastik

Met pijnverlichtende maatregelen kunnen de bewegingsbeperkingen worden versoepeld. Door regelmatige fysio-, sport- en bewegingstherapieën worden de gewrichten in beweging gehouden en spiermassa opgebouwd. Veel patiënten profiteren daarnaast van poliklinische kuren waarbij stroom- of warmtetherapieën worden ingezet. Na een operatie, ten gevolge van een reumatische aandoening, kan een reuma kuurreis ook als nazorg dienen.

Gedurende uw reis staat u onder toezicht en begeleiding van reumatoloog en / of kuurarts. Tijdens uw medisch aanvangsonderzoek kijken zij naar uw klachten, medische historie en uw eventuele medicijngebruik. Vervolgens stelt de arts een op maat gemaakt programma voor u op. Hierbij wordt rekening gehouden met de hoeveelheid behandelingen en de intensiteit hiervan. De programma's en behandelingen hangen af van het kuuroord en gemiddeld vinden er 4 á 5 behandelingen per dag plaats.

Bijzonder aan te bevelen zijn derhalve kuren met als middelpunt geneeskrachtig thermaal water, radon en zwavel, die door warmte en andere processen de spieren losmaken, de doorbloeding bevorderen en zo een revitaliserend effect tot stand brengen. De externe en interne werking van geneeskrachtige stoffen worden door drink- en badkuren bereikt. Naast geestelijke en lichamelijke ontspanning en het verlichten van ontstekingen wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Ook modderbaden en geneeskrachtige modderpakkingen zijn geschikt door hun langdurige warmte-effect ter bevordering van de doorbloeding en een pijnverlichtende en ontstekingsremmende werking. De behandelingen bestaan veelal uit:

 • Elektrotherapie is een methode om spierweefselafbraak te voorkomen of om pijn te bestrijden. Met behulp van elektrische pijnloze stroomstootjes worden uw spieren, gewrichten behandeld en pijn hierdoor verminderd. Verder stimuleert de behandeling de bloedscirculatie. Een voorbeeld van deze therapie is TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie).
 • Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij maakt men gebruik van gewichtsloosheid van het menselijk lichaam en de temperatuur van het water. Voorbeelden van hydrotherapie zijn o.a. modderbaden, modder pakkingen, koudwater douchen, baden in thermaal- of zeewater, aquagym en nog veel meer. Door de behandelingen ontspannen de spieren en verwijden de bloedvaten. De combinatie van dit alles zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten minder worden belast, maar toch in beweging komen.
 • Fysiotherapie helpt uw klachten aan het bewegingsapparaat te verminderen d.m.v. massages, bewegingstherapie etc. Hierbij staan het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit centraal.

U kunt bijvoorbeeld naar de Dode zee in Jordanië en Israel gaan. De Dode zee is niet voor niets een populaire bestemming voor reuma kuurreizen. Het water in de Dode zee is rijk aan unieke mineralen en staat bekend om een pijnverlichtende werking van huidziekten en gewrichtsproblemen.

Daarnaast biedt SpaDreams ook hotels aan waar u Kneipp en hydrotherapie behandelingen kunt doen. Deze behandelingen zijn erg bekend in Duitsland en hebben een positieve effect op reuma klachten.   

Voorbereid op reis

Goed voorbereid op reis zijn is voor iedereen belangrijk. Vooral voor reizigers met een reumatische aandoening. Daarom hebben wij voor u een 5-tal tips op een rij gezet:

 1. Neem ruim van te voren een bezoekje aan de apotheek voor een medicijn/geneesmiddelenpaspoort. Officieel kunt u binnen Europa uw medicijnen-op-doktersrecept gewoon meenemen. Maar de controles op vliegvelden zijn de laatste jaren flink verscherpt. Vraag daarom een Engelstalige brief van uw reumatoloog waarin staat welke medicijnen u gebruikt en waarom.
   
 2. Zorg dat u genoeg medicijnen, injectiespuiten en -naalden bij zich heeft, en zorg dat uw geneesmiddelen in originele verpakking zitten met uw persoonlijke etiket erop.
   
 3. Houd er rekening mee dat het in het bagageruim van een vliegtuig vriest waardoor de geneesmiddelen negatief aangetast kunnen worden. Stop uw geneesmiddelen daarom in uw handbagage en probeer altijd uw geneesmiddelen op een koele, donkere plek te bewaren. U kunt ook aan uw arts vragen of u tijdelijk gebruikt kunt maken van medicijnen die niet gekoeld bewaard hoeven te worden.
   
 4. Maakt u gebruik van een rolstoel of krukken? Geef dit aan bij SpaDreams of bij de luchtvaartmaatschappij omdat er dan rekening mee gehouden kan worden.
   
 5. Heeft u een bestemming in gedachte waar vaccinatie nodig is? Neem dan ruim van tevoren contact op met uw reumatoloog of reumaverpleegkundige. 
   

Of u nu op zoek bent naar een reuma kuurreis naar Jordanie of Duitsland, met de hulp van SpaDreams komt uw reuma kuuroord vakantie dichterbij dan ooit! Laat SpaDreams u daarom helpen met het organiseren van uw reuma kuurreis zodat u zeker weet dat uw reis goed gaat verlopen.

Heeft u advies of meer informatie nodig over reuma kuurreizen? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.