Vakantie in Hongarije: ervaar de Hongaarse natuur, cultuur, en pure wellness

Hongarije heeft voor ieder wat wils en is een ideale vakantiebestemming voor alleenreizenden, koppels, en families. Hongarije bevindt zich in het hart van Europa. De rivier de Donau stroomt er door de bruisende hoofdstad Boedapest richting het zuiden van het land, waar eindeloze bossen en een grote verscheidenheid aan thermaalbaden te vinden zijn. Daarmee heeft Hongarije een grote toeristische betekenis. City trips, cultuur snuiven, architectuur bewonderen, historische bruggen, wandelen of fietsen in de natuur, en een duikje nemen in thermaalbaden, dat is allemaal mogelijk in Hongarije.

Verken de prachtige Hongaarse natuur en de culturele geschiedenis

Tijdens uw kuurreis kunt u activiteiten doen met wandelen en nordic walking waar u de natuur kunt bewonderen. Het Fertő-Hanság National Park betovert met een groot moerasgebied, vele meren en velen soorten vogels. Daarnaast is het waard om een bezoekje te nemen aan Nationaal Park Bükk(i) in het noordoosten van Hongarije. Dit park maakt indruk met zijn sprookjesachtige bossen waar er meer dan 800 grotten te vinden zijn.

Heeft u meer interesse in de cultuur en geschiedenis van het land? Boek dan een spa hotel in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Hongaarse hoofdstad is ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke steden in Europa waar er veel te doen is. Bovendien kunnen toeristen gebruik maken van de Budapest Card voor kortingen. De Budapest Spas biedt één keer gratis toegang tot de Lukács-baden en 20% korting in Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Király, Dagály en Palatinus Beach. Maak er dus gebruik van!

De thermale bronnen in Hongarije

Al 2000 jaar geleden ontdekten de Romeinen de effecten van het mineraalbevattende water en bouwden ze de eerste spa’s aan de oevers van de Donau. De badcultuur herleefde in de 16e en 17e eeuw onder de Turkse Ottomaanse bezetting en maakte de thermale baden steeds populairder.  

Er zijn meer dan 1.500 thermale bronnen in Hongarije, waarvan er meer dan 300 worden gebruikt om ziektes en aandoeningen te behandelen. De watertemperaturen van de verschillende bronnen liggen tussen 20 °C en 78 °C. De uitstekende genezende effect van de thermaalbaden in Hongarije komt door de samenstelling van jodium, broom, zout, koolwaterstof, bitumen en de daaraan oestrogeen gebonden en het gehalte aan spoorelementen van titanium, koper, zink, zilver, barium, vanadium en lood.

Afhankelijk van de thermale bron vindt u verlichting bij problemen van het bewegingsapparaat, reuma, jicht, artrose & osteoporose of ook voor gynaecologische aandoeningen, stofwisselingsziekten & maag-darmproblemen, huidziekten en nog veel meer. Deze lijst dekt geenszins alle ziekten af, maar wil alleen de onuitputtelijke mogelijkheden onthullen. Voordat u met een van de 40 verschillende kuurbehandelingen begint, is het verstandig om ervaren medische specialisten te raadplegen.

Het beroemde meer van Hévíz.

Bekende Hongaarse kuuroorden

Of u nu op zoek bent naar ontspanning, rust, of herstel, de warmwaterbronnen in Hongarije zullen u niet teleur stellen. U kunt daarnaast nog genieten van schilderachtige regio’s en interessante steden. Mis het niet en ontdek wat Hongarije allemaal te bieden heeft:

  1. Boedapest
    Kuren in Boedapest is een ideale keuze als u naast kuren ook een citytrip wilt maken. Als bruisende kosmopolitische stad betovert het zijn bezoekers met een grote culturele geschiedenis, unieke architectonische gebouwen en in totaal 123 geneeskrachtige waterbronnen.
  2. Bad Hévíz
    Het Hévíz meer is een vulkanisch ontstaan meer dat met 4,4 hectare het grootste thermaal meer van Europa. Vanwege het hoge gehalte aan mineralen zijn het Hévíz-water en de veenmodder ideaal voor de behandeling van reuma, artrose, osteoporose en meer. Het thermale meer van Bad Hévíz wordt omgeven door uitgestrekte bossen en profiteert het hele jaar door van een mediterraan klimaat, waardoor exotische planten zoals waterlelies en lotusbloemen kunnen bloeien.
  3. Zalakaros
    Sinds 1965 is het kleine stadje Zalakaros een belangrijk kuuroord geworden in Hongarije. De regio staat bekend om de wijngaarden en fruitteelt en de heuvelachtige omgeving. Het natuurgebied Kis-Balaton ligt dichtbij .
  4. Bad Bük
    Bad Bük ligt in de buurt van de Oostenrijkse grens en behoort tot een van de grootste kuuroorden in Hongarije.
  5. Bad Sárvár
    Het kuuroord Bad Sárvár ligt vlakbij de Oostenrijkse grens en direct aan de Hongaarse Spasstraat en aan de oevers van de Rába in het westen van Hongarije, te midden van een idyllisch landschap. De spa is een populaire bestemming om te kuren vanwege de twee verschillende warmwaterbronnen.
  6. Hajdúszoboszló
    Het idyllische stadje ligt op ca. 240 km van Boedapest af. Vanwege het speciale geneeskrachtige water dat er daar te vinden is, wordt de kuuroord ook wel het “Mekka voor reumapatiënten” genoemd. Naast de vruchtbare grond, uitgestrekte weiden en het geneeskrachtige thermale water, is een onmetelijke schat van het gebied de rijke zonneschijn.

Kuren in onze spa hotels

Als u genoeg heeft van city trips, dan kunt u zich in uw wellness- en spahotel in Hongarije laten verwennen met massages, maskers en thermaalwaterbehandelingen. De hotels in Hongarije bieden ook geweldige en gevarieerde sport- en vitaliteitsprogramma’s. Tijdens uw spa vakantie kunt u ook deelnemen aan yoga-, pilates- en aerobicscursussen. Rust, ontspanning, lichaamsverzorging en tal van kuurbehandelingen zorgen ervoor dat uw vakantie nog maanden blijft nazinderen in lijf en ledematen. Bekijk nu onze populaire spa hotels in Hongarije:

  1. Thermal Margaret Island Ensana Health Spa Hotel in Boedapest
    In het hart van Boedapest, midden in de Donau, ligt het autovrije Margaretha-eiland met Ensana Hotels. Het romantische natuurpark is ideaal om te wandelen, fietsen en joggen. Het hotel biedt traditionele kuurbehandelingen voor een goede gezondheid en algehele welzijn.
  2. Thermal Hévíz Ensana Health Spa Hotel in Bad Hévíz
    Het Ensana Thermal Hévíz Health Spa Hotel is een populair kuurhotel boven het meer van Hévíz met moderne kuur- en gezondheidscentrum met decennialange ervaring en professionele behandelmethodes. Het hotel is gecertificeerd als EuropeSpa med.
  3. MenDan in Zalakaros
    MenDan Hotel ligt midden in de ongerepte natuur en tegelijkertijd in het centrum van Bad Zalakaros. Het moderne wellness- en wellnesshotel is ook ideaal voor het welzijn van gezinnen. 
  4. Hotel Piroska in Bad Bük
    Hier beleeft u echte Hongaarse gastvrijheid in een familiaire, persoonlijke ambiance. Het wellnessbereik is volledig conform de Feng Shui-leer ingericht. Zowel de artsen als het aanwezige personeel in het hoteleigen kuurcentrum zijn ervaren en professioneel.
  5. Spirit Hotel Thermal Spa in Bad Sárvár
    Luxueus kuur- en wellnesshotel met eigen geneeskrachtige bron, badzone op ca. 10.000 m² met 22 zwembaden, saunaeiland met 9 sauna’s, medisch wellnesscentrum en Beautyfarm.
  6. Hotel Délibáb in Hajdúszoboszló
    Het hotel ligt naast Europa’s grootste badcomplex – HungaroSpa – met medisch bad, openluchtbad, aquapaleis en aquapark.

Ervaar zelf een kuurvakantie naar Hongarije met SpaDreams. Snel en zonder kopzorgen naar de thermaalbaden in Hongarije! Uw vakantie kan beginnen als u de huisdeur achter u dicht trekt.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap