Top 10 Ayurveda retreats in Azië

Ayurveda is een 5000 jaar oude geneeskunde dat door de eeuwen heen in Azië is geperfectioneerd om het lichaam, geest, ziel in evenwicht te brengen en te houden. Hiervoor worden verschillende behandelingen en natuurlijke ingrediënten en/of extracten voor gebruikt. Ervaar de Oosterse traditionele geneeskunde in een van onze top 10 Ayurveda resorts in Azië!

1.    Nikki’s Nest, India

Dit milieuvriendelijke resort ligt in het zuidwesten van India, direct aan de Indische Oceaan op een heuvel met een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het resort wordt gerund door een Indische familie met veel passie en kennis van Ayurveda. De bungalows zijn in een traditionele stijl van Kerala gebouwd en liggen op terrassen boven kleine baaien. Verder kunt u in het resort heerlijk smullen in twee restaurants; een met een vegetarische keuken, en de andere met een Indiase keuken. Daarnaast kunt u vanuit de restaurants genieten van het fantastische uitzicht over het kilometerslange strand met vissersboten. In het Ayurveda Centrum is een gekwalificeerd team van artsen en therapeuten aanwezig. Nikki’s Nest werd niet voor niets door de regering van Kerala bekroond met de “Green Leaf Award”. Hiernaast heeft het resort de FIT Health & Wellness Awards 2014 gewonnen!

2.    The Leela Kovalam, India

Dit 5-sterren luxe resort is gelegen op een klif en biedt hierdoor een prachtig panoramisch uitzicht op de kustlijn van Kovalam en de Arabische Zee. The Leela Kovalam‘s Ayurveda center wordt geleidt door 3 Ayurveda artsen en 20 therapeuten die gekweekte kruiden en supplementen gebruiken uit eigen biologische broeikas. Door de goede kwaliteit van de Ayurvedische behandelingen, is The Leela Kovalam net als Nikki’s Nest ook in bezit van het Green Leaf-certificaat. Verder kunt u naast de traditionele Ayurveda behandelingen ook gebruikmaken van de spa.

3.    Krishnatheeram, India

Krishnatheeram is gelegen op een klif en aan de kust van de Arabische Zee in het kleine vissersplaats Varkala. De huisjes van Krishnatheeram zijn in een traditionele Kerala stijl gebouwd en hebben een uitzicht op zee en de kruidentuin die het genezende effect versterkt. Het Ayurveda-centrum wordt beheerd door Krishnatheeram’s ervaren Ayurvedische arts en zijn professionele team. In de 5 behandelkamers worden traditionele Ayurvedische behandelingen uitgevoerd zoals kruidenoliemassages, Shirodhara en marma-massage. Tot de Ayurvedakuren behoren ook yoga en meditatie die u verder tot rust helpen. Ook heeft dit resorts dankzij de hoge kwaliteit van de behandelingen bekroond met het Green Leaf-certificaat.

4.    Somatheeram Ayurvedic Health Resort, India

Somatheeram Ayurvedic Health Resort in Kerala is perfect als u gezondheidsbewust bent en authentieke Ayurveda van de hoogste kwaliteit in land van herkomst wilt beleven. Het resort is opgericht in 1990 en wordt daarom beschouwd als het eerste Ayurvedische resort in India dat de westerse normen weet te hanteren. In het Ayurvedacentrum worden meer dan 30 Ayurveda behandelingen uitgevoerd door 13 professionele artsen en 70 therapeuten. Dankzij de kwaliteit van de behandelingen en service heeft de overheid het Somatheeram Ayurvedic Health Resort meerdere malen uitgeroepen tot “Beste ayurvedisch centrum”. De Ayurvedische geneesmiddelen en producten die worden gebruikt, zijn in het resort zelf geproduceerd. Dankzij de hoge kwaliteit van de Somatheeram producten, heeft het resort het Certificate of Good Manufacturing Practice (GMP) gekregen. 

5.    Ypsylon Resort, Sri Lanka

Dit milieuvriendelijke Ayurveda resort is verdeeld over meerdere gebouwen met 30 kamers waar u van het uitzicht op zee kunnen genieten. Hiernaast bevinden er zich naast het Ayurveda Center eco-chalets voor de Ayurveda gasten. In het Ayurveda paviljoen zijn meerdere behandelruimtes voor Shirodara oliegietingen, massages, baden, acupunctuur, stoombaden en kruidensauna. Hiernaast beschikt het Ypsylon Resort over een eigen duikschool en beach volleybal plaats.

6.    Life Ayurveda Resort, Sri Lanka 

” De klassieke Ayurvedakuur van Life ontspant, ontgift en ontslakt het lichaam, verhoogt de levensenergie, sterkt de gezondheid en bevordert de innerlijke rust en harmonie.“
– Anil Nanayakkara, Life Ayurveda Resort.

Genesteld tussen het palmenstrand van het vissersdorp Thalpitiya bevindt zich het Life Ayurveda Resort. Het resort in typische Sri Lankaanse stijl biedt traditionele Ayurvedische behandelingen door professionele artsen en is in bezit van kruidenbaden die zijn gelegen in de kruidentuin. Het Ayurveda resort herbergt ook de Lotus Ayurveda Academie waar Ayurveda therapeuten worden opgeleid en bijgeschoold.

7.    Anjayu Villa, Sri Lanka 

Anjayu Villa is idyllisch gelegen in een rustig gebied waar u van Ayurveda in een vertrouwde omgeving kunt genieten.  In het kleine restaurant van Ajayu Villa worden Indische en Sri Lankaanse specialiteiten conform Ayurvedisch principe bereid met verse groente, fruit en vis. Ook worden Ayurvedische kookcursussen wekelijks aangeboden. De Ayurvedische behandelingen worden door gekwalificeerde artsen en therapeuten uitgevoerd. Veel van de Ayurveda behandelingen vinden in de vrije natuur plaats.

8.    Aramaya Ayurveda Beach Resort, Sri Lanka 

Het zusterhotel van het Oasis Ayurveda Beach Resort biedt u authentieke Ayurveda in een gezellige ambiance. Het Ayurveda boutique resort heeft een heel bijzondere charme dankzij de individuele vormgeving van de kamers. Voor de Ayurveda gasten wordt een uitgebreide Ayurvedische maaltijd met verschillende Ayurvedische thee soorten en sappen aangeboden. Het unieke ontwerp van dit resort en de schitterende ligging aan het strand bieden ideale omstandigheden voor een verblijf ten behoeve van uw welzijn.

9.    The Begnas Lake Resort & Villas, Nepal

The Begnas Lake Resort & Villa’s ligt ongetwijfeld in een unieke droom omgeving. Tijdens uw verblijf in het resort kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen van de Himalaya, rijstvelden en het meer van Begas.  Himalaya Nature Spa biedt een breed aanbod aan traditionele Ayurvedische behandelingen die worden uitgevoerd door een ervaren team van Ayurveda-experts uit Kerala (India). Een deel van de kruidenbereidingen en therapeutische oliën zijn afkomstig uit Ayurvedische medicinale fabrikanten in Kerala. De overige ingrediënten worden zelf gekweekt in het resort of komen uit de omgeving van het Begnas Lake Resorts. De lokale specialiteiten en Ayurvedische gerechten worden geserveerd in het restaurant met een panoramisch uitzicht.

10. Mangosteen Resort & Ayurveda Spa, Thailand

In Mangosteen Resort & Ayurveda Spa kunt u zonder moeite het alledaagse leven vergeten en een holistische Ayurveda vakantie beleven in een volledig ontspannen omgeving. Geniet van gezonde, vers klaargemaakte gerechten met Aziatische invloeden of smaakvolle sattvische gerechten die voor Ayurveda-gasten volgens doshatype worden klaargemaakt. In het hart van het resort vindt u een groot zoutwaterbad waarin u zich heerlijk kunt ontspannen en herstellen. Naast het zwembad ligt het Ayurveda centrum waar een gecertificeerde Indische Ayurveda-arts u zal begeleiden.  Een deel van de Ayurvedische oliën komen uit India en de rest wordt met lokale ingrediënten plaatselijk geproduceerd.

Geef uw ziel, geest en lichaam de volle aandacht met onze Ayurvedakuurreizen waar u authentische begeleiding en traditionele Ayurveda behandelingen krijgt in een droomomgeving. Zit uw ideale Ayurveda hotel er niet bij? Bezoek dan onze website voor meer populaire Ayurveda hotels in Azie.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap