Ayurveda voor Covid – Versterk uw natuurlijke immuniteit met deze 6 aanbevelingen

Corona is in ieders gedachten en domineert nog steeds een groot deel van ons dagelijks leven. De infectieziekte, veroorzaakt door het Corona-virus, wordt voornamelijk overgedragen door druppelinfectie. De huidige medische richtlijnen suggereren dat de beste manier om uzelf te beschermen is door afstand te houden, regelmatig handen te wassen en een masker te dragen in het dagelijks leven, en indien mogelijk een covid-vaccin te krijgen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er echter nog steeds geen 100 procent bescherming tegen een besmetting.

Desondanks, zoals bij alle infecties, kan een goed getraind en versterkt immuunsysteem een ​​coronaziekte beter aan en kan het de mogelijk ernstige symptomen en bijwerkingen helpen voorkomen. U kunt de natuurlijke afweer van uw lichaam versterken met een Ayurveda reis voor covid, vooral als u vatbaar bent voor infecties. Ayurveda voor covid helpt echter niet alleen om uw fysieke conditie te stabiliseren, maar zorgt ook expliciet voor uw mentale welzijn tijdens de kuur. De mentale tol die de pandemie van ons welzijn heeft geëist, is niet te onderschatten, veroorzaakt door lockdown-beperkingen, contactverboden of een verplicht home office. Ayurveda tegen Corona omvat een holistisch reinigingssysteem voor lichaam, geest en ziel en een retraite van enkele weken schept de beste voorwaarden om ernstige gevolgen van de ziekte te helpen voorkomen.

Ayurveda voor een gezond immuunsysteem

Versterk uw immuniteit met Ayurveda voor Covid

De oorsprong van dit virus en de redenen waarom sommige mensen meer lijden dan anderen, zijn nog niet duidelijk. Toch zijn artsen wereldwijd het erover eens dat mensen met een sterk immuunsysteem en een gezonde levensstijl het beloop en de gevolgen van een coronabesmetting positief kunnen beïnvloeden.

Een Ayurveda reis tegen covid heeft als doel de basis te leggen om uw gezondheidsbalans op te bouwen en voor de lange termijn te behouden. Aan het begin van deze vorm van therapie worden uw dosha’s bepaald door een Ayurveda-arts, omdat het bepalen van de constitutie de kern is van de Ayurvedische kuur en life science. Elke persoon is uniek en heeft een ander profiel, dat wordt beschreven door de drie dosha’s.

De dosha’s die tot in detail Vata, Pitta en Kapha genoemd worden. Dit vormt de basis van uw Ayurveda post-covid behandeling; er wordt een individuele programma voor u samengesteld, onder toezicht van uw Ayurveda-arts of -therapeut. Met deze geïndividualiseerde diagnose in gedachten, wordt een dieet-, bewegings- en welzijnsplan opgesteld en gebruikt tijdens uw kuur.

Ayurveda en yoga om de immuniteit te verhogen

Ayurveda tegen Corona in combinatie met geneeskunde

Een gezond lichaam is noodzakelijk voor een algehele goede immuniteit, maar ook voor de bestrijding van virale ziekten. In tegenstelling tot de moderne geneeskunde waarbij een ziekte pas wordt behandeld nadat deze is opgetreden, richt Ayurveda zich op het voorkomen en stabiliseren van uw gezondheid. In het geval van een Covid-19-besmetting moeten de Indiase geneeskunde, die wordt erkend door de WHO, en de westerse conventionele geneeskunde hand in hand gaan om het virus met succes te bestrijden.

Complementaire geneeskunde: Ayurveda en conventionele geneeskunde

Volgens Ayurveda is voeding een van de drie pijlers van gezondheid. De dagelijkse consumptie van kruiden, groenten en fruit rijk aan vitamine C is essentieel voor de opbouw van het immuunsysteem. Zuivering met behulp van verschillende methoden van eliminatie, maakt deel uit van een Ayurveda-retraite, omdat een gezond spijsverteringsstelsel bijdraagt ​​aan een sterk immuunsysteem. Levensstijl speelt ook een belangrijke rol bij het in stand houden van een gezond immuunsysteem. Dit omvat regelmatige lichaamsbeweging in de frisse lucht en een goede nachtrust, aangezien slaap een essentiële fase is van reiniging en regeneratie voor lichaam en geest.

6 Ayurvedische aanbevelingen om uw immuunsysteem te versterken en corona te helpen voorkomen met Ayurveda

 1. Eet veel vers fruit en groenten.
  Groenten en fruit bevatten veel vitamines, vezels en mineralen die onmisbaar zijn voor een gezonde voeding. Aanbevolen zijn 2 porties fruit en 5 porties groenten per dag. De maat van een portie is ongeveer een handvol.
 2. Drink veel vloeistoffen.
  Groenten en fruit bevatten veel vitamines, vezels en mineralen die onmisbaar zijn voor een gezonde voeding. RIn principe moet een volwassene 1,5 liter drinken. Bij warm weer of fysieke activiteit moet dit worden verhoogd. Water is het beste, bij voorkeur niet-koolzuurhoudende, evenals ongezoete kruiden- en fruitthee. Begin uw dag Ayurvedisch; drink direct na het opstaan een groot glas warm water met verse citroen. Dit stimuleert uw stofwisseling en vermindert de zuurgraad in uw lichaam.
 3. Beweeg dagelijks.
  Kleine veranderingen kunnen wonderen doen. Zelfs minimale bewegingen versterken het cardiovasculaire systeem, vergroten de spieren en verbranden calorieën:
  • Neem de trap in plaats van de lift.
  • Maak een korte wandeling tijdens uw lunchpauze.
  • Ga met de fiets in plaats van de auto bij kortere afstanden.
  • Stap een halte eerder uit de bus en loop de rest te voet.
 4. Zorg voor een gezond gewicht
  Veel onderzoeken hebben aangetoond dat obesitas een van de risicofactoren lijkt te zijn die ernstige COVID-19-ziekte bevorderen. Vethormonen veroorzaken ontstekingen. Deze kleine ontstekingshaarden zijn echter vergif voor uw immuunsysteem en maken u kwetsbaar voor virussen en ziekteverwekkers. Overgewicht maakt het immuunsysteem permanent actief en daardoor permanent onder stress en verzwakt.
 5. Eet geen ongezonde bewerkte voedsel zoals fastfood
  Kant-en-klare maaltijden zijn handig. Maar dat is alles wat ze zijn. Ze bevatten smaakstoffen, smaakversterkers, zuren, stabilisatoren, emulgatoren en vele andere ongezonde toevoegingen die uw lichaam niet alleen niet de voedingsstoffen geven die het nodig heeft, maar het ook ziek maken.
  Studies hebben aangetoond dat fastfood, dat veel vet en suiker bevat, u niet alleen lichamelijk ziek maakt, maar al na drie dagen uw hersenen aantast, net als een bacteriële infectie. Bovendien heeft gezondheidsexpert Lina Begdache van de Binghamton University in de Amerikaanse staat New York ontdekt dat iedereen die liever vette maaltijden eet, ook zijn mentale welzijn schaadt. De reden hiervoor zijn de transvetten, die kunnen leiden tot depressie of angst.
 6. Zorg voor een regelmatige en rustgevende slaap.
  Slaap versterkt uw immuunsysteem en gedurende de tijd dat u slaapt, regenereren uw lichaam en geest. Maar om dit te doen, moet u indien mogelijk elke dag op hetzelfde tijdstip gaan slapen en weer opstaan. Ook in het weekend!

  Neem een Ayurvedische slaaproutine op in uw leven, te beginnen met een warme douche voor het slapengaan. Dit kalmeert uw lichaam en laat dagelijkse stress “afwassen”. Daarna kunt u een rustige yoga- of meditatiesessie houden. Dit zal u rust brengen. Breng ten minste een uur voor het slapengaan geen tijd door op tv, computer, telefoon of slimme apparaten. Drink voor het slapengaan een kalmerende thee gemaakt van citroenmelisse of venkelzaad.
Kalmerende citroenmelisse thee
Austrian Ayurveda Beach Resort
Sri Lanka – Zuidkust Sri Lanka – Matara-Dickwella
Svasthamed Intensief
10 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Shreyas Retreat
India – Zuid India Karnataka – Bangalore
Ayurveda Panchakarma
14 nachten, appartement, volpension
Kalari Rasayana
India – Zuidwest- India / Kerala – Kollam
Klassieke Ayurvedakuur
14 nachten, suite, volpension
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap