ayurveda-reizen-alles-over-ayurveda

Ayurveda reizen

het lichaam is verbonden met de geest en de natuur

Waar wilt u uw Ayurveda vakantie doorbrengen?

Onze meest geliefde Ayurveda reizen

Ayurveda reizen

Ayurveda reizen zijn dé manier voor verdieping in AYURVEDA - De leer van het lange leven, afkomstig uit het Verre Oosten. Dhanvantari, de arts van de goden, wordt beschouwd als de bron van alle helende krachten in de hindoemythologie. Ayurveda is meer dan 3.000 jaar geleden in Zuid India ontstaan. Het woord Ayurveda stamt uit het Sanskriet, de taal van de grote klassieke, Indische cultuur en bestaat uit de woorden “Ayus” voor leven en “Veda” voor wijsheid. Ayurveda betekent dus eigenlijk niets minder dan “Levenswijsheid”. En een Ayurveda reis is een wijze beslissing. Op uw Ayurveda vakantie ervaart u deze oude Oosterse holistische geneeswijze die gebaseerd is op de drie Dosha´s (lichaamstypes): 

Vata - wind en beweging
Pitta - vuur en stofwisseling
Kapha - aarde en structuur

De kernpunten van de kuur tijdens uw Ayurveda reis zijn massages, yoga, meditatie, maaltijden en kruidenheelkunde. U zult ervaren dat in uw Ayurveda vakantie alles op de vijf elementen gebaseerd is, de „Panchamahabhutas“ genoemd: water, aarde, lucht, vuur en ether. Deze vijf elementen worden (per individuele behoefte) in elke behandeling gebruikt. Het eten bestaat ook uit deze vijf elementen en in de kuur wordt dit op uw Dosha type afgestemd.

Het uitgangspunt van Ayurveda is dat het lichaam onlosmakelijk verbonden is met de geest en de natuur. Leer tijdens een Ayurveda vakantie meer over deze oude gezondheidsleer en hoe Ayurveda bijdraagt aan het behoud van een harmonisch evenwicht in ons lichaam.

Geniet van een ayurvedakuur op Sri Lanka, in India of in Europa. Welke ayurvedakuur past bij u? 

Wat is Ayurveda Wellness?

Ayurveda ontdekken en uitproberen in combinatie met wellness. Een ayurvedakuur is beschikbaar vanaf een week. Probeer Ayurveda uit in Europa of in Azië, waar ayurveda oorspronkelijk vandaan komt. 

Wat is authentieke Ayurveda?

Een Authentieke Ayurvedakuur is ideaal voor de perfecte ayurveda ervaring.  De authentieke ayurveda verblijven zijn over het algemeen in Azië, maar er zijn ook een aantal gespecialiseerde centra in Europa. Voor een Authentieke Ayurvedakuur raden wij een verblijfsduur van 2 tot 3 weken aan. Een goede Panchakarma kuur heeft tijd nodig. Panchakarma is een Ayurvedische reinigingstherapie.

Meer lezen over Ayurveda? Download de SpaDreams Ayurvedabrochure.

Download onze Ayurveda brochure

Onze 8 Ayurvedacategorieën: bekijk ons aanbod

Vind hier de Ayurveda reis die bij u past