Ontgiftingskuur

Voor een beter gevoel van het lichaam

Ontgiftingskuur - detox en tot rust komen

Tijdens een detoxkuur wordt het lichaam gereinigd met behulp van bepaalde voedingsmiddelen. In het dagelijks leven krijgen we gifstoffen en schadelijke stoffen binnen via onze omgeving en slechte voeding. Een lichaamsreiniging helpt deze verontreinigingen sneller af te breken en uit het lichaam te verwijderen. Met een van onze spa therapie arrangementen combineert u twee aspecten: een vakantie op een prachtige plek en iets goeds doen voor uw gezondheid.

De voordelen van een ontgiftingskuur

Zeker als u last heeft van bepaalde aandoeningen, zoals maag- en darmklachten zoals constipatie of diarree, raden we aan om een lichaamsdetox te doen. Met een darmreiniging worden de darmen ontdaan van gifstoffen, die op hun beurt helpen om de natuurlijke flora te herstellen.

Wat veel mensen zich niet realiseren, speelt ons spijsverteringsstelsel vaak een grote rol bij stemmingswisselingen. Artsen die alternatieve geneeswijzen beoefenen, ontdekken ook dat hoofdpijn, spanning of rugpijn kan worden veroorzaakt door gifstoffen. Onze lichaamsreinigingsbehandeling kan u helpen bij het verlichten van chronische pijn. En natuurlijk kunnen veel van deze detoxprogramma's u ook helpen om af te vallen.

Maar u hoeft niet aan een aandoening te lijden om baat te hebben bij een reinigingsdieet - ontgift uw lichaam om uw algehele fysieke welzijn te verbeteren.

 

 


De beste ontgiftingskuur voor u kiezen

Er is een breed scala aan verschillende detox arrangementen. Deze kunnen worden onderscheiden door de behandelingsmethode (Buchinger vasten, Ayurveda-behandeling, enz.) Of geclassificeerd volgens hun hoofddoel. Met een leverreiniging behaalt u andere positieve resultaten dan met een darmreiniging.

De belangrijkste ontgiftingskuren per behandelmethode

Therapeutisch vasten

Therapeutic fasting

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende en gewilde therapiemethode voor een lichaamsreiniging. De Buchinger vasten beperkt u tot het consumeren van voornamelijk groentebouillon, sappen en thee. Een alkalisch dieet is minder beperkend en stelt u in staat een zuiveringsdieet te volgen zonder honger te lijden.

Ayurvedakuur

Entgiften mit Ayurveda

Ayurveda is al duizenden jaren stevig verankerd in verschillende culturen en wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als een bewezen geneeswijze in de alternatieve geneeskunde. De focus bij Ayurveda ligt op behandelingen en oliemassages, die individueel worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Het is belangrijk dat u grote hoeveelheden water en ongezoete kruidenthee drinkt.

Schüssler-zouten

Een andere methode om het lichaam te ontgiften is door het nemen van Schuessler-zouten (ook bekend als Schuessler-weefselzouten). Afhankelijk van het type mineraal kunt u verschillende effecten bereiken. Kalium sulfuricum, bijvoorbeeld, bevordert de stofwisseling en is nuttig bij een leverzuivering. Silicea daarentegen helpt bij huidproblemen, maar stimuleert ook nierreiniging en bindweefselontgifting.

De belangrijkste ontgiftingskuren per hoofddoel

Darmreiniging

Hierbij zijn vaak veel natuurlijke middelen en ingrediënten betrokken, zoals cayennepeper, knoflook, ui en appels om de darmen te ontgiften. Psylliumschillen en geneeskrachtige aarde helpen de darm op natuurlijke wijze te reinigen. Zorg ervoor dat u veel water drinkt en voldoende beweegt. Voor de meest effectieve darmreiniging wordt aanbevolen om ook colonhydrotherapie (klysma) behandelingen te ondergaan.

Leverzuivering

Het vermijden van snoep en fastfood is essentieel bij een leverzuivering. In plaats daarvan moet u minimaal twee liter water per dag drinken, gezond en vers eten (bijvoorbeeld groene groenten, knoflook, walnoten en zalm) en ook zorgen voor voldoende beweging. Olijfolie en paardenbloemwortelextract helpen ook om de lever te reinigen.

Ontgiftingskuur om af te vallen

Als u een volledige ontgiftingskuur wilt doen om af te vallen, raden we u aan om prioriteit te geven aan diëten met zo weinig mogelijk suiker. Sapvasten is hier ongunstig. In plaats daarvan zou de nadruk moeten liggen op thee en groentebouillon. Intermitterend vasten zou een betere optie zijn, waarbij voedselinname over een langere periode (bijvoorbeeld 16 uur) volledig wordt vermeden.


Zo boekt u uw ontgiftingskuur vakantie

  • De ideale duur: afhankelijk van het type kuur dat u wilt, bieden we programma's van 3, 5 of 7 dagen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten krijgt. Het is mogelijk om meer dan een 7-daagse ontgiftingskuur te doen, maar dit mag alleen worden gedaan na overleg met uw persoonlijke arts.
  • De juiste omgeving: het kan handig zijn om een lichaamsreiniging te combineren met een vakantie. Zo kunt u in alle rust volledig focussen op het ontgiftingsproces, terwijl u u laat verwennen in een spa of vastenhotel. Onze spahotels bevinden zich op pittoreske bestemmingen aan zee of op het platteland. U kunt lichaamsreinigingspakketten vinden in Europa of naar een exotischere plek gaan in Azië. Wat alle hotels gemeen hebben - u wordt tijdens uw verblijf verzorgd door gekwalificeerde artsen en voedingstherapeuten en krijgt behandelingen die zijn afgestemd op uw persoonlijke behoeften.

FAQ

De belangrijkste en meest gestelde vragen over onze ontgiftingskuren willen we hieronder graag beantwoorden. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Kan iedereen een ontgiftingskuur of detox doen?

Over het algemeen kan iedereen deelnemen aan een ontgiftingskuur. Er wordt echter voorzichtigheid aangeraden voor patiënten met diabetes, lage bloeddruk, eet stoornissen of verminderde nierfunctie. U dient altijd vooraf medisch advies in te winnen bij een vertrouwde arts. Als u ziek bent van griep of andere acute infecties, kunt u beter op een later tijdstip met de detox beginnen.

Kunnen er bijwerkingen optreden bij een lichaamsreiniging?

Zoals bij veel andere dieetregimes, zult u bepaalde voedingsmiddelen niet consumeren. Dit kan betekenen dat uw lichaam slechts kleine hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt. Veel water drinken helpt meestal om dit te verhelpen. Veel tekorten aan voedingsstoffen zullen niet optreden als u slechts een korte periode een lichaamsreiniging uitvoert, b.v. 3 dagen.

Ontgiftingskuur vs. detox: wat is het verschil?

Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt en begrepen. Een reiniging van welke aard dan ook verwijst naar het gebruik van bepaalde voedingsstoffen of supplementen om gifstoffen uit uw systeem te spoelen, meestal in organen die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en onze cellen, b.v. darmen, lever en nieren. Een detox verwijst naar het het stimuleren van de natuurlijke processen in het lichaam om deze schadelijke gifstoffen te verwijderen.

Kan ik thuis een ontgiftingskuur of detox doen?

U kunt een detox of lichaamsreiniging doen overal waar u wilt. Het wordt echter aanbevolen dat u medisch toezicht houdt terwijl u dit proces doorloopt, zowel voor uw eigen veiligheid als om de effectiviteit te garanderen.

Kan ik afvallen met een ontgiftingskuur?

Het belangrijkste doel van een reiniging is niet om af te vallen, maar om uw gezondheid te verbeteren. Als u geen schadelijke bewerkte voedingsmiddelen gebruikt en de inname van vol voedsel en water verhoogt, is het waarschijnlijk dat u op natuurlijke wijze wat gewicht verliest.

Andere gasten waren ook geïnteresseerd in

Ontdek onze populairste hotels voor lichaamsreiniging

Creëer uw eigen ontgiftingskuurvakantie