Actuele persberichten

Met SpaDreams geeft u (kantoor-)stress een rode kaart

Time-Out tegen Burn-Out

Frankfurt, 29 oktober 2014. De wereld om ons heen beweegt zich in een steeds sneller tempo en de eisen die we aan onszelf en aan anderen stellen worden steeds hoger. Als deze druk op den duur te groot wordt is overbelasting het gevolg. De kracht van lichaam en geest vermindert en er treden steeds meer tekenen van extreme vermoeidheid op.

Hoe langer deze toestand duurt, des te lastiger is het een pauze te nemen, tot rust te komen en afstand te nemen. Mensen die werken onder grote druk, of zelfs onder burn-out lijden, verliezen vaak het perspectief en het vermogen prioriteiten te stellen. Hierdoor verminderen niet alleen de prestaties op het werk, ook het privéleven en de gezondheid worden hierdoor sterk beïnvloed. De signalen worden vaak te laat herkend of genegeerd en zo wordt professionele hulp een noodzaak of een hulpmiddel. Het gaat er tenslotte in de eerste instantie niet om, een pauze te nemen en daarin niets te doen, maar om gewoontes en vastgeroeste patronen te doorbreken en zo te leren, zich te concentreren op wat daadwerkelijk van belang is.

Uw aandacht weer op uzelf te richten en op uw eigen behoeften om zo de emotionele balans te herstellen, dit is de taak die het Kamalaya Koh Samui***** zich heeft opgelegd. Dit holistische resort is in een natuurlijke grot ingebouwd waar Boeddhistische monniken zich gedurende honderden jaren terugtrokken om te mediteren en hun innerlijk in beschouwing te nemen. Deze bijzondere ambiance, evenals de prachtige locatie, op het zuidelijke deel van het tropische eiland Ko Samui, aan het onberoerde zandstrand van Laem Set, biedt de perfecte omlijsting om u door de professionals van het resort, door middel van traditionele Chinese geneeskunde en veelvoudige adviesgesprekken, weer in een harmonisch leven terug te laten leiden (www.spadreams.nl/kamalaya).

Waarom in verre oorden dwalen als het goede (en stress-bevrijdende) ook zo nabij te vinden is? Het TOMESA in Bad Salzschlirf biedt de ideale basis, om stress en uitputting tegen te gaan. Na een beginnend psychologisch consult wordt een uitgebalanceerd activiteiten- en ontspanningsprogramma opgesteld als basis voor een burn-outpreventie. Advies ten behoeve van stressmanagement en voeding evenals een uitgebreid wellness- en fitnessaanbod zijn er om u aanvullend van ondersteuning te voorzien en uw levenskwaliteit voor de lange termijn te stimuleren. De weldadige ambiance, de rust en de schoonheid van de natuur helpen u uw tempo af te zwakken en te regenereren (www.spadreams.nl/tomesa).

Het Kneippianum**** biedt een „pitstop voor drukke mensen“. Een team van experten biedt naast psychologische stress-coaching en cursussen ten behoeve van ontspanning en mindfulness ook massages om zo effectief mogelijk te ontspannen en te regenereren. Vitaliserende massages en baden, als ook een uitgebreid sportief programma en een KneippSpa gaan de strijd aan met voortdurende stress en laten de gast met hernieuwde kracht en hersteld vertrouwen in het leven van alledag terugkeren (www.spadreams.nl/kneippianum).

Talrijke, verdere aanbiedingen tegen burn-out en ten behoeve van stressmanagement vindt u onder http://www.spadreams.nl

Bekijk het persbericht in PDF-formaat