Yoga – vind het evenwicht tussen lichaam en geest

Yoga is vrijheid vinden in routine. En energie vinden in ontspanning.

Met dit artikel wens ik jullie allemaal een prachtig weekend en geef een paar tips hoe het weekend nog mooier en relaxter kan worden.

Het mooie aan het leven is toch eigenlijk als je die kleine dingen wardeert die gebeuren, wat je kan zien en voelen. Schenk bijvoorbeeld aandacht aan die zonnestralen die het gezicht zoenen, probeer de mensen op de straat een glimlach te geven ook als je ze niet kent. Daar verlies je niks mee en met wat geluk krijgt je een prachtige glimlach terug. Probeer elk klein momentje positief te zien. Vind je dat lastig? Gek en ongewoon? Probeer het eens uit…
En wanneer was trouwens de laatste keer dat je iets goeds voor je lichaam hebt gedaan?

Begin met een lekker drankje…Hoe? Eigenlijk heel makkelijk: Je kan een citroen uitpersen, Spa rood en een paar bladeren peppermunt samenroeren en al gauw heb je een heerlijk gezonde drankje waarvan je op je balkon of in tuin kan genieten. Dit is hoe jouw ontspannend weekend kan beginnen. Neem daar nog dit heerlijk rustige liedje bij en je bent van een goed start van de dag verzekerd:

http://www.youtube.com/watch?v=JHTkW8AP9Ek

Ontspanning en rust zijn de beste middelen om je lichaam weer op te laden.

Heb je al over nagedacht een Yoga cursus of een vakantie? Het is een goede manier om lichaam en geest te ontspannen. De oude yogi´s vertelde dat het lichaam een voertuig van de ziel is. Dus wat heeft dit voertuig nodig? Positief Denken, Gezond Eten, Ontspanning, Lichaamsoefeningen (Asana´s), Juiste Ademhaling (Pranayama) en Meditatie.

Met een lekkere drankje, ontspannende muziek en het positieve denken zijn wij al op de juiste weg. De lichaamsoefeningen bij yoga helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, het zenuwstelsel in evenwicht te brengen en de spanning die je bij de oefeningen hebt helpen om positieve krachten op te bouwen. En dit kan alles in een ontspannende manier bereikt worden omdat de oefeningen langzaam worden uitgevoerd.

Zit je nog op je balkon? Haal diep adem en geniet van dit prettige weer, eindelijk zomer. Diep ademhalen helpt jouw lichaam om te reinigen. Het overvloedige hoeveelheid zuurstof doet je lichaam goed. Als je uitademt kan je alle afvalstoffen uitstoten. Met speciale ademhalingstechnieken word energie vrij gelaten die lichaam en geest verjongen.

Wat ga je koken vandaag? Ik hoop iets gezonds! Bij yoga is er een bepaald yogadieet dat uit voedingsmiddelen bestaat die licht verteerbaar zijn. Voedzame en gezonde maaltijden zijn belangrijk voor een algeheel welzijn.

Ik hoop dat je een heel erg mooi weekend tegemoet gaat en van je leven gaat genieten. Als je het gevoel hebt dat je graag een Yoga cursus in je volgende vakantie wilt doen, kan je altijd tussen onze heerlijke aanbiedingen kijken. Tijdens een yoga vakantie leer je dingen los te laten die je stresseren of die thuis spelen en je leert methodes om je rust terug te vinden. Met kleine stappen kan je al thuis beginnen. Ik hoop dat je met mijn tips iets kan doen… Ga op zoek naar jouw innerlijke rust.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap