4 doe-het-zelf gezichtsmaskers voor een natuurlijk verzorgde huid

Onze huid wordt dagelijks aangevallen, bijvoorbeeld door vervuiling, kou en stress. Daarom lopen we vaak in de winkel gewoon naar de beauty-afdeling om schoonheidsproducten te kopen die onze huid mooi zouden moeten maken. Maar het probleem is dat we niet eens precies weten of alle ingrediënten nou echt goed voor ons zijn. Het is daarom een slim idee om zelf een natuurlijke masker te maken. In ongeveer 2 minuten en met simpele ingrediënten maak je zo een zelfgemaakte gezichtsmasker. Wij hebben hier gekozen voor de volgende gezichtsmaskers:

4 DIY Vegan Facemasks for Naturally Nourished Skin oatmeal

Havermout en soja yoghurt gezichtsmasker

Dit gezichtsmasker recept is super simpel! Kook wat haver in water en meng het met een paar lepels yoghurt. Smeer het op jouw gezicht en laat het 15 minuten zitten. De haver is anti-ontvlambaar en werkt als een soort detox. Daarnaast zorgt melkzuur in de yoghurt ervoor dat de huid ontvet en dat de huid vervolgens soepel en zacht aanvoelt.

4 DIY Vegan Facemasks for Naturally Nourished Skin

Avocado, citroensap en olijfolie gezichtsmasker

Citroensap is niet alleen antibacterieel, maar het citroenzuur helpt ook met het afbladderen van verkleurde huid (door acne of littekens). Daarnaast helpt omega 3 in de avocado de huid te repareren en hydrateert olijfolie de huid. Meng een paar druppels olijfolie en citroensap met een halve fijngemaakte avocado en laat 15 minuten op je gezicht zitten. Gebruik dit masker alleen in de avond, want limoensap gaat niet goed samen met de UV-straling van de zon en dit zou irritaties kunnen veroorzaken.

4 DIY Vegan Facemasks for Naturally Nourished Skin Papaya

Havermout, papaya, agave and teatree-olie gezichtsmasker

Net als citroen bevat papaya ingrediënten die de huid verlichten en ervoor zorgen dat dode huidcellen verdwijnen. Haver heeft het anti-ontvlambaarheidseffect en agave zorgt ervoor dat het allemaal aan elkaar vast blijft zitten. Meng een kwart fijngemaakte papaya met 2 eetlepels havermout en wat druppels agave en teatree-olie en laat jouw mengsel 15 minuten op je gezicht zitten.4 DIY Vegan Facemasks for Naturally Nourished Skin

Cacao en koffie gezichtsmasker

Cacao en de cafeïne in koffie verhelpen rimpels en verheldert de huidskleur. Hoe verser de koffie, hoe beter. Het is een samentrekkend middel en helpt om je poriën te sluiten en vetheid tegen te gaan. Cacao heeft omega 6-vetzuren die wonden helen en huidelasticiteit verbeteren. Dit masker werkt het best in de ochtend, omdat het je wakker maakt. Meng 2 eetlepels koffie met 2 eetlepels cacao en 2 eetlepels agave of olijfolie om het geheel aan elkaar te laten plakken. Laat 15 minuten op je gezicht zitten en klaar is kees!

4 DIY Vegan Facemasks for Naturally Nourished Skin

Vond je deze gezichtsmaskers handig en heb je suggesties voor andere gezichtsmaskers? Laat het hieronder weten. We hopen dat je nu van een beter verzorgde huid kunt genieten en wensen je een fijne #DIYdonderdag!

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
Hotel Oversum Winterberg
Duitsland – Noordrijn-Westfalen – Winterberg
Wellnessdagen
1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
Le Tazarkount
Marokko – Middelste deel Atlasgebergte – Afourer
Ervaar Marokko
1 nacht, eenpersoonskamer, volpension
OCÉANO Health Spa Hotel - Tenerife
Spanje – Tenerife – Punta del Hidalgo
Ontspanning aan de Atlantische Oceaan
4 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Luna y Sol Ayurveda Hotel
Spanje – Costa del Sol – Malaga - Almayate Alto
Lakshmi Verwendagen
5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap