Wat te doen op Tenerife?

Heeft u altijd al gedroomd van een reis naar Tenerife? Dat begrijpen wij wel: de zon, de zee, het eten, de Spaanse cultuur en de openheid van de locals maken het eiland een aantrekkelijke reisbestemming gedurende het hele jaar. Of u nu de zomer wilt beleven op dit paradijselijke eiland of het slechte winterweer wilt ontvluchten, Tenerife is de ideale vakantiebestemming. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Tenerife nog veel meer te bieden. Het bewijs vindt u hieronder!

Tenerife voor…

… Sportliefhebbers

Voor watersportliefhebbers (kitesurfen, windsurfen, surfen, duiken) is een bezoekje aan El Médano eigenlijk verplicht. Hier kunt u een surfuitrusting huren: u hoeft zelf dus niks mee te nemen. De vele restaurants en café’s, de lange vulkanische zandstranden en de sfeer zullen ook andere soorten toeristen aantrekken. Wandelaars hebben ook een enorme keuze: Masca, El Barranco del Infierno, Teno Alto, Anaga, Las Lagunetas en Las Cañadas bieden optimale wandelpaden.

…Voedselliefhebbers

Tijdens uw verblijf op Tenerife moet u zeker eens de guachinche proberen, wellicht het meest authentieke gerecht van de Canarische eilanden. Uw smaakpapillen worden het vaakst verrast door tentjes langs de weg. Als u lokale mensen of taxichauffeurs in een restaurantje ziet zitten, dan kunt u er wel van uitgaan dat het eten ‘bueno, bonito, barato’ is (goed, lekker, goedkoop)!

…Cultuurliefhebbers

De dorpen Guarachico, Icod de los Vinos, La Laguna en La Orotova bieden verscheidene culturele bezienswaardigheden die de rijke culturele historie en tradities van het eiland waarborgen. U wordt ten zeerste aangeraden om een auto te huren, zodat u al deze dorpjes met gemak kunt bezoeken.

…Strandliefhebbers

Zowel het zuiden als het noorden van Tenerife beschikt over prachtige stranden, soms met vulkanisch zand, soms met wit zand geïmporteerd uit de Sahara. Echter, de mooiste stranden zijn ongetwijfeld die van Las Teresitas, La Tejita en El Socorro.

Liefhebbers

Het nationale park Cañadas del Teide staat bekend als één van de beste plekken om naar de sterren te kijken en biedt een fantastisch helder hemelzicht op zo’n 2000 meter hoogte. Ga hier vooral heen tijdens volle maan en mis de fantastische show niet wanneer de meteorietregen plaatsvindt!

Als u nog steeds niet overtuigd ben om deze Spaanse parel te bezoeken, kunt u nog meer inspiratie opdoen op onze pagina Wellness op Tenerife. Bekijk de beste hotels op Tenerife waar u een wellnessvakantie kunt beleven terwijl u de prachtige bezienswaardigheden van het eiland ontdekt.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap