Ontdek de Bodensee

Gelegen aan de noordelijke voeten van de Alpen in de bergregio Allgäu en verspreid over de drie landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt de Bodensee, één van Europa’s grootste meren. De Bodensee biedt langs haar kusten en op het water een enorm breed scala aan activiteiten.

Het is met de auto slechts een uurtje rijden vanuit Oberstaufen: het is dus een locatie die u niet mag missen tijdens uw vakantie in Zuid-Duitsland. Dankzij haar locatie is de Bodensee zeer geliefd bij fietsers en wandelaars. Voor de echte liefhebbers is er een pad van 272 kilometer lang, dat langs de gehele kust van het meer loopt. Wanneer u een bezoek brengt aan de Bodensee, vergeet dan vooral niet om door de lokale dorpjes te wandelen, zoals Konstanz en Meersburg – in het laatste is Duitslands oudste nog bewoonde kasteel te vinden. Geniet van boottochten op het meer en ga aan wal op het Mainau-eiland, dat ook wel bekend staat als het bloemeneiland. Het Mainau-eiland staat bekend om haar kleurrijke flora en staat vol met een enorm scala aan exotische bloemen. Ook kan men er een vlindertuin vinden.

De andere twee eilanden in het meer zijn Lindau en Reichenau: deze kunt u ook bezoeken. Lindau is één van de meest populaire toeristische attracties in Zuid-Duitsland en behuist een oud dorpje, culturele bezienswaardigheden en aantrekkelijke parken. Reichenau staat op de werelderfgoedlijst, vanwege het klooster van de Benedictijnerorde, dat stamt uit het jaar 724. Naast cultureel erfgoed beschikt het eiland ook over natuurlijke schoonheid, enorm goede seafood restaurants en mogelijkheden tot wandelen en fietsen. De eilanden op de Bodensee kunnen met de boot worden bereikt.

Als het twee na grootste meer in heel Europa en toeristische attractie met meer dan 70 miljoen vakantiegangers per jaar, is de Bodensee een uitstekende vakantiebestemming in zowel de zomer als in de winter. Bezoek een van de 300 musea die zich rondom het meer bevinden, relax in een spa met thermaal water of probeer een lokaal wijntje uit een van de wijngaarden langs de kust. Tijdens de zomermaanden nodigt het meer uit tot zeilen, kitesurfen en kanoën – of natuurlijk gewoon tot lekker zonnen op één van de vele stranden van het meer. De Bodensee is een perfect dagtripje voor tijdens uw vakantie, aangezien het dichtstbijzijnde eiland Lindau slecht 45 minuten van Oberstaufen verwijderd is.

Bent u geïnteresseerd geraakt in een bezoekje aan de Bodensee? Hier kunt u onze hotels in Oberstaufen bekijken – onze resorts zullen u maar al te graag een dak boven uw hoofd bieden, terwijl u de prachtige regio in Zuid-Duitsland ontdekt.

SpaDreams raadt de volgende hotels in Oberstaufen aan:

Concordia Wellness & Spa Hotel

Wellnesshotel dat zich richt op verwennende behandelingen, gezondheid en vastenprogramma’s alsook ontspannen in een prachtige omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

Lindner Parkhotel & Spa

Modern en extravagant hotel, gelegen in het hartje van Oberstaufen met indrukwekkende uitzichten op de Alpen.

 

 

 

 

 

 

 

Königshof Health & View

Gezondheidsresort, gefocust op Schrothkuren (vastenprogramma’s), alsook op ontspanning en welzijn.

 

 

 

 

 

 

 

Königshof Hotel Resort

Wellnessresort dat ontspannende verblijven combineert met detox, Schroth-therapie en een uitgebreid sport- en activiteitenprogramma.

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
bora HotSpaResort
Duitsland – Alpenvoorland – Radolfzell am Bodensee
Ontspannen aan de Bodensee
1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap