Koekjes in Ayurvedische stijl met kardemom

Ayurvedische koekjes? Nee, SpaDreams heeft het niet verzonnen, het bestaat echt! Dat zoetighedenayurvedische koekjes niet in Ayurveda thuishoren is een misvatting. Zoetstoffen maken je gelukkig, zijn goed voor je ziel en kalmeren de zenuwen!

Ayurvedische koekjes? Nee, SpaDreams heeft het niet verzonnen, het bestaat echt! Dat zoetighedenayurvedische koekjes niet in Ayurveda thuishoren is een misvatting. Zoetstoffen maken je gelukkig, zijn goed voor je ziel en kalmeren de zenuwen. Er wordt tijdens het koken volgens de Ayurvedische leer vaak gebruik gemaakt van natuurlijke of toegevoegde zoetstoffen, daardoor zijn de koekjes net zo lekker dat het zelfs als op normaal gebak lijkt!
Benodigdheden:
• 130 g geklaarde boter (ghee)
• 130 g Sharkara suiker
• 2 TL Kardemom kruiden
• 1 klein beetje zout (zeezout)
• 150 g tarwebloem
• 140 g volkoren meel
• Sap van een halve limoen
• Gepelde amandelen (of naar wens andere noten)

Voorbereiding van het deeg
Ten eerste moet het ghee, zout en rietsuiker gemixt worden totdat het een lekker schuimig resultaat heeft. Om dit te doen is het vaak het makkelijkst om het ghee lichtelijk te verwarmen. Vervolgens worden alle droge ingrediënten (bloem, meel, kardemom) gemengd en geroerd in het schuim. Dit dient te gebeuren in verschillende kleine porties. Na de eerste portie deeg is gemengd, kan het limoensap worden toegevoegd. Het deeg resultaat is een beetje kruimelige en kun je in plastic folie verpakken om te laten afkoelen. Plaats het deeg voor ongeveer 25 minuten in de koelkast – of neem het -met het weer dat we deze dagen hebben- even mee naar buiten als je de post gaat halen.

Koekjes vormen en bakken
Oke, bedek je oven-dienblad met bakpapier en zet je oven op 180°C – zowel de boven als onderkant.
Je post is als het goed is opgehaald en het deeg is afgekoeld. Kneed het deeg in kleine cherry-sized balletjes. Duw de balletjes op de bakplaat en decoreer het met een amandel of andere nootsoort. Dan kunnen je koekjes op gemiddelde hoogte voor 20 minuutjes de oven in. De Ayurvedische koekjes zijn klaar zodra ze een lichtbruine kleur hebben de grootte van de koekjes zal waarschijnlijk nauwelijks veranderen.

Gezond en lekker kunnen wel gecombineerd worden! Tenminste… in het SpaDreams kantoor duurde het niet lang totdat alle koekjes verdwenen waren. Wellicht zijn er ook een paar op de SpaDreams website beland… heeft u ze al gespot?
Is je honger voor koekjes en Ayurvedische reizen gegroeid? Check dan nu onze pagina!

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
TOMESA Gespecialiseerde kliniek & Gezondheidscentrum
Duitsland – Rhön / Vogelsberg – Bad Salzschlirf
Ayurvedakuur
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Luna y Sol Ayurveda Hotel
Spanje – Costa del Sol – Malaga - Almayate Alto
Ayurveda Rasayana Kuur
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Kunzmann's Hotel | SPA
Duitsland – Rhön / Vogelsberg – Bad Bocklet
Ayurveda Ontspanning
5 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Ypsylon Resort
Sri Lanka – Westkust Sri Lanka – Beruwela
Klassieke Ayurvedakuur - Anti-stress
7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap