Hongarije – het land van 1.000 thermale bronnen

De thermale bronnen maken Hongarije een populaire bestemming voor vakantiegangers. Hongarije is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in ongeveer twee uur naar Boedapest.

Niet alleen de paprika’s maakte Hongarije tot een interessante bestemming in de jaren 50 – hoewel het meestal onbekend was – maar al enige tijd, gaat de voorkeur van spa- en wellness gasten naar de kleine en grote wellnessresorts in Hongarije. Het Balatonmeer is een goede bestemming als het gaat om het hebben van een vakantie in combinatie met het genieten van de natuur.

Vakantie in Hongarije met genezende werking

Meer dan 1000 medicative bronnen in Hongarije bieden de bezoekers van het land herstellende kuren en de medische behandelingen. In veel regio’s zijn er wellness hotels en resorts – zoals de Hunguest hotels of de Danubius hotels –  de selectie van hotels is net zo groot als de kwaliteit. De bronnen zijn vooral bedoeld voor reumatische ziekten. Het genezende effect kan worden toegewezen aan de samenstelling van het thermische water.

Het thermale meer Hevíz is het grootste natuurlijke meer in Europa met thermaalwater. Het meer dat in veengrond ligt, heeft een hoog natuurlijk radiumgehalte. Dit heeft ook een pijnstillend effect.

Uitzicht vanaf Hunguest Hotel Panoráma
Uitzicht vanaf Hunguest Hotel Panoráma

Daarom zijn hotels zoals het Hunguest Hotel Panoráma of  Danubius Health Spa Resort Aqua in Bad Hévíz uitstekend voor mensen met pijn. Ook rond het bekende Balatonmeer zijn er een aantal bronnen en in Tapolca is een karstgrot met een speciaal microklimaat, wat geneeskrachtig is. Erg geschikt voor gasten met luchtwegenziekten. Hier kunnen gasten hun gezondheid bevorderen in een uurtje, met een verblijf in de zee grot en het inademen van de mineraalrijke lucht.

Hongarije – een land van vele culturen

In 1987 zijn in Hongarije een aantal natuurlijke attracties en historische gebouwen toegevoegd aan het cultureel en natuurlijk erfgoed van UNESCO. De Burchtwijk in Boedapest is hiervan een voorbeeld. Budapest is een populaire bestemming voor gezondheid toeristen en andere vakantiegangers. De natuurlijke landschappen is de belangrijkste reden waarom mensen naar Hongarije gaan. Het Nationaal Park Hortobágy of het Nationaal Park Aggtelek zijn de uitstekende bestemmingen voor lange wandelingen en het bezoeken van grotten. De combinatie van de prachtige landschappen en de grote spa- en wellnessdiensten in de hotels zorgen voor een prachtige vakantie.

Bekijk al onze hotels in Hongarije >>

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap