Het zuidelijkste puntje van Bali (Bukit Peninsula)

ASchick01  / pixelio.de
ASchick01 / pixelio

Hoe goed ken je Indonesië? Wat kan je daar doen, waarom naar Bali? Wat is daar zo bijzonder aan? Ik leg het jullie kort even uit.
Op mijn laatste rondreis was ik een paar maanden in Bali. Tot heden had ik alleen de film „Eat, Pray, Love“ gezien en dacht daar wil ik ook lekker naar toe, aan een strand gaan wonen met een ontzettend mooi uitzicht op zee.
De droom van vele mensen is  „buy a ticket. Get a tan. Fall in love. Never come back.“ Met deze en volgende artikels wil ik jullie graag een paar van mijn ervaringen van Bali vertellen. Als je vragen hebt laat ze achter in de reacties onderaan!
Bali is een provincie van Indonesië en ligt tussen de eilanden Java en Lombok. De hoofdstad is Denpasar. Het is een van de meest toeristische eilanden in Indonesië, maar alle toeristen zitten duidelijk in een heel ontspannen sfeer, genietend van het mooie landschap en het heerlijke eten. Mensen die op vakantie naar Bali gaan zoeken rust, willen strandwandelingen maken, gezellig ´s avonds iets drinken bij een strandbar of zich losgooien met yoga, surfen en duiken. Wie meer van het avontuurlijke type is, kan ook goedkoop een scooter huren en het eiland ontdekken. Dit veelzijdige eiland heeft namelijk enorm veel te bieden. In de tijd dat ik in Bali woonde besefte ik elke dag hoe ongelofelijk gelukkig deze stad me maakte.
Met dit artikel ga ik jullie over het zuidelijke eiland vertellen, waar de mooiste witte stranden van Bali vinden kan. Graag noem ik een paar highlights waar je kan stoppen en wat je daar kan doen. Om al deze highlights te bezichtigen/beleven, heb je wel redelijke wat tijd nodig. Dus als je op vakantie gaat, kies dan gewoon uit wat je zelf het leukste lijkt. Wat je ook zou kiezen, het is allemaal meer dan de moeite waard.
Beginnen we met Balangan en Dreamland Beach, een mooi strand om te surfen en zonnebaden. Er zijn een paar hutjes waar je sandwiches, salades of gewoon een Mie Goreng (gebraden noedels met groenten en kip of vis) of Nasi Goreng kunt eten. Kan je al surfen of wil je het eens proberen, is er een surfschool waar je surfboards kunt uitlenen. Als je het iets authentieker zoekt is Balagan boven Dreamland aan te raden.
Nog een leuk strand is Bingin Beach. Daar laat je je scooter op een parkeerplaats staan, wandel je een stukje en dan een paar trappen af. De surfstranden daar heten Bingin en Impossibles en als je verder rijdt komt al bij het Padang Padang strand uit. Op eender van deze stranden kan je makkelijk  een overnachting in hut, bungalow of hotel te vinden.
Als je ´s avonds op het Bukit Peninsula een drankje wilt drinken, kan dat heel goed in Uluwatu. Elke zondag is er een feestje met live band en dj in de bar/café/surfshop „Single Fin“. Als het water niet te hoog staat kan je een stukje door rotsen en een grot klimmen en kom je snel uit bij een klein strandje. Dit is heerlijk rustig en vandaar uit kan je de professioneele surfers bekijken.

daniel stricker  / pixelio.de
daniel stricker / pixelio

Maar de Bukit Peninsula heeft nog meer te bieden dan surfen en zonnebaden. In Uluwatu is een van de belangrijkste heilige tempels van het eiland, de tempel zelf is niet meer als majestueus te maar het zicht op zee is er eentje die je nooit meer zult vergeten. De tempel staat op een 75m hoge klif. Als je de tempel gaat bezoeken moet je wel opletten met apen die in de tempel leven en die kunnen al eens kleptomanische trekjes vertonen, zeker als je eten op zak hebt. Het betoverendste aan deze tempel is dat elke avond bij  zonsondergang dansers de Ramayana Kecak Fire Dance in de amfitheater opvoeren.
In Jimbaran kan je je rondreis in een rustgevend wellness resort eindigen. Jimbaran is een klein vissersdorpje. Tegenwoordig komen toeristen hier naartoe om een stukje gegrilde vis, gamba´s, inktvis in een warung (klein restaurantje) bij kaarslicht en zonsondergang te genieten. SpaDreams heeft een heerlijk luxe resort in dit paradijs: Het Ayana Resort en Spa. Het is een toevluchtsoord waar je in een traditioneel Balinese bouwstijl van de adembenemende blik op de eindeloze uitgestrektheid van de zee kunt genieten.

Bodo Schmitt  / pixelio.de
Bodo Schmitt / pixelio
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap