Het kunstenaarsdorpje Ubud

Over dit spiritueel dorpje hangt een sluier van rust, iets was elke reiziger in Bali weet aan te spreken. Maar bovendien weet Ubud door zijn uitgesproken Balinese cultuur niet alleen yoga en meditatie geïnteresseerde reizigers alsook kunst-  en cultuurliefhebbers aan te bekoren.

Kleine winkeltjes, restaurantjes en cafés die zich van generatie op generatie toegelegd hebben op gezondheid en welzijn, bieden biologische producten, cadeaus, kleding en antiek aan. Verschillende galerijen hebben traditionele kunstwerken die in de dorpjes rond Ubud gemaakt werden. In

Batubalan bijvoorbeeld vind je uit steen gehouwen beelden, ornamenten en fresco’s. De nabijgelegen stad Celuk pakt iets chiquer uit met goud en zilver. Leuk is dan ook weer dat het dorpje Mas op zijn beurt het meeste van zijn kunstwerken uit hout opgemaakt heeft. Laat je daar verbazen door het mooie snijwerk en de maskers.

BirgitH / pixelio.de
BirgitH / pixelio.de

Echte aanraders in Ubud vind ik zelf:

– het Ubud Palace

– de verschillende musea: Museum Puri Lukisan, Agung Rai Museum of Art, Neka Art Museum

het betoverende Monkey Forest (Heilige apenbos)

Architecturaal indrukwekkende Goa Gajah temple

Wilt u ook kennis maken met het werk van de beste indonesische, zuidoost aziatische en internationale talenten? Dit jaar verzamelen auteurs, artiesten en muziekanten zich van weer 11 tot 15 oktober 2013 voor de tiende jaargang van het Ubud Writers & Readers Festival. Meer als 170 deelnemers dompelen u onder in dit artistiek samenkomen.

Wie maar een keer op een spiritueele Yoga en dans festival will gaan, zou deze pagina ekijken over de “Bali Spirit Festival” die elke jaar in Ubud plaats vind. In 2014 vind he top 19 tot 23 maart plaats.

SpaDreams heeft ontzettend mooie 5- sterren hotels in Ubud, waar je van alles los kunt laten en heerlijk kunt genieten en ontspannen.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap