Extra uitjes en een beetje liefde..

Mijn eerste blog als nieuwste medewerker van SpaDreams Nederland. Ik zal me even voorstellen; Hallo, ik ben Martijn. Hier een verhaal over mij:

Mijn eerste blog als nieuwste medewerker van SpaDreams Nederland. Ik zal me even voorstellen; Hallo, ik ben Martijn. Hier een verhaal van mij, ik hoor graag wat u hiervan vindt:

Ik heb ongeveer 4 jaar gerookt, de verleiding begon toen ik stiekem een pakje caballero van mijn oom en tante op 14 jarige leeftijd ´leende´. Ik begon echter later met écht vast roken. Wat ik altijd dacht was dat ik nooit zou stoppen. Waarom zou ik stoppen? Er was niets lekkerders dan een sigaret in de morgen met een goede kop koffie, na het eten of ´s avonds bij een biertje. Heerlijk.

Dat zijn alleen drie sigaretten per dag waarvan ik ´genoot´, die andere 16 sigaretten op de dag rookte ik omdat ik simpelweg gewoon(te) verslaafd was.

Ik merkte dat mensen om mij heen stopten met roken bij nieuwjaar of het begin van een nieuwe maand. Maar ik kwam er al snel achter dat dit absoluut niets voor mij was. Ik moest stoppen wanneer ik oprecht geen zin meer had om verslaafd te zijn, tot die tijd zat ik geketend aan mijn kleine gif-inhalator.

Na meerdere stop pogingen, soms maanden succesvol, en de e-sigaret poging (een overstap van nicotine naar nicotine, top idee dus…) las ik een artikel over de 1000´en gifstoffen in één enkele sigaret en besloot ik cold-turkey te stoppen.

De eerste 3 dagen zijn het zwaarst, de nicotine verslaving en gewoonte zitten als een klein monstertje verstopt en zodra je hem voert, wordt het alleen maar moeilijker. Dat monstertje gaat vanzelf weg, maar niet zonder slag of stoot.

Ik werd na de eerste week al beloond voor mijn moeite. Ik deed niets anders dan anders maar werd wakker, nam een douche en zeepte mijn haar in met mijn shampoo. Eerst dacht ik dat ik de naar bloemetjes ruikende shampoo van mijn vriendin weer ´per ongeluk´ gebruikt had. Maar niets was minder waar, mijn shampoo rook gewoon super anders en veel lekkerder!

De week daarna wou ik mijzelf belonen met een frikandel speciaal, ja de frikandel speciaal is een ander verhaal, maargoed de plaatselijke snackbar en ik waren nou eenmaal maatjes in deze ´moeilijke´ tijden. Ik bestelde mijn frikandel speciaal zoals altijd, extra uitjes en een beetje liefde.  Na mijn eerste hap kreeg ik naast tranende ogen een smaak explosie van ui. ´Vroeger´ proefde ik die stukjes ui amper.

29 mei 2014, de dag dat ik cold-turkey stopte met mijn naarste gewoonte en de dag die ik altijd zal herinneren als de dag waardoor mijn shampoo nu lekker ruikt.

Iedereen mag en kan stoppen met roken op hun eigen manier, wij van SpaDreams Nederland bieden u ook een manier aan, bij één van onze vele specialisten: https://www.spadreams.nl/goedkoop/duitsland/rhoen-vogelsberg/bad-brueckenau/malteser-klinik-von-weckbecker/

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap