Detox – natuurlijk ontgiften

Detox is het modewoord voor ontgifting of ontslakken (afhankelijke van de gebruikte definitie). De methodes vallen echter vaak terug op de aloude genees-vasten kuren met als doel uw lichaam vrij te maken van afvalstoffen. Samen met wellness, massages en ontspanningstechnieken bieden detoxhotels mooie ontspanningsprogramma´s aan voor een weldoenende vakantie waar u als nieuw uit terug komt. Als uw nieuwsgierigheid nu al geprikkeld is, geef ik jullie mee dat Hongarije en Duitsland een lange traditie in Detox hebben. Maar gespecialiseerde detox hotels kan je niet alleen in Europa vinden, ook over de hele wereld heen, bij voorbeeld in Thailand, India en Indonesië.

 Hoe werkt Detox?

Om het lichaam van schadelijke stoffen te bevrijden willen vele mensen een speciaal dieet volgen. Om een ontgiftiging van het lichaam uittevoeren kunnen echter meerdere methoden aangewend worden. Je lichaam wordt met hulp van gezonde voeding en ook met veel vocht gereinigd. Dit kan met groentesap, fruitsap, water en kruidenthee en wie het echt grondig wil aanpakken kan een darmspoeling ondergaan. Belangrijk is ook, dat een tijdelijk aangepast voedingsschema opgesteld wordt. Professionele begeleiding samen met massages, wellness en ontspanning brengt uw detox tot een aangenaam verblijf.

 Een mooi hotel voor een detox vakantie: Het Hunguest Hotel Helios

Heviz_Warmwassersee6

Hongarije heeft zoals gezegd een groot aanbod aan wellnessvakanties. Het Hunguest Hotel Helios in de kuurstad Bad Héviz vlakbij het beroemde Balaton Meer en heeft een wellness centrum met medical beauty en toegespitste therapiën. Hier kunt u onder professionele begeleiding en in een groep aan een detox-drinkkuur deelnemen. Dit vastenprogramma begint met verlichtings- en opbouwdagen met vegetarisch menu, 5 sap- vasten dagen en veel dranken soals sap, thee, groentebouillon. Een professioneel dokter geeft advies , volgt uw ontgiftingsproces op de voet en geeft een lichaamsvetanalyse.

Deze detoxervaring wordt in een algemeen ontspannend jasje gestoken dankzij verschillende massages, leverwikkel, lichaamspeeling, ademhlingsoefeningen en sportieve activiteiten zoals nordic walking, gymnastiek, fietstochten, pilates en wandelen. Het mooie zwembad met jacuzzi, sauna, en stoombad zorgen ervoor dat Hunguest zelfs de meeste wellness hotels qua voorzieningen overstijgt.

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap