5 superfruits die u niet mag missen!

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde voeding en eten hierdoor ook meer fruit, waaronder de zogenaamde superfruits. Superfruits worden zo genoemd omdat ze namelijk een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamines bevatten die een positief effect hebben op onze gezondheid. Omdat gezonde superfruits steeds populairder worden, presenteren we u met 5 supervruchten!

1 – Granaatappel

Dit exotisch fruit is al een tijdje op de Nederlandse markt te vinden. De vruchten zijn ongeveer zo groot als sinaasappelen en hebben binnenin kleine vruchtjes. Iedereen die de moeite neemt om de vruchtjes eruit te halen, wordt niet alleen beloond door de explosie van smaak, maar ook door de positieve eigenschappen van de superfruit. De granaatappel is rijk aan kalium, ijzer, vitamine B en C . Daarnaast bevatten granaatappels meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Naast de gezonde effecten, geven de rozerode pitjes ook een mooi kleuraccent aan gerechten.

2 – Goji-bessen

Goji-bessen komen uit Azië waar het bekend staat om hun genezende krachten. In deze rode supervruchten is, naast vitamine C, een groot percentage caroteen aanwezig. Het is bekend dat caroteen een positief effect heeft op het gezichtsvermogen en het is daarom niet verrassend dat goji-bessen ook worden gebruikt voor de traditionele Aziatische geneeskunde om onder andere oogheelkundige aandoeningen te bestrijden. In Nederland komen goji-bessen in de vorm van gedroogd fruit.

 

3 – Blauwe bessen

In de laatste jaren is de verkoop van blauwe bessen sterk toegenomen. Deze sappige bessen hebben een fris zoete smaak. Veel studies tonen aan dat de polyfenolen in deze superfruit een positieve invloed hebben op het geheugen en op het concentratievermogen. Daarom zou het dankzij de blauwe bessen ook mogelijk zijn om geheugenverlies door ouderdom en dementie te voorkomenBlauwe bessen kunnen makkelijk uit de hand gegeten worden als een gezonde frisse snack. Maar ze zijn ook heerlijk in uw yoghurt en smoothie.

Blauwe bessen smoothie

4 – Acerola

Wist u dat als u slechts één eetlepel van acerola sap al genoeg is voor uw dagelijkse behoefte aan vitamine C? Deze rode vruchten zijn een absolute bom van vitamine C. Omdat acerola na de oogst snel bederven, zijn ze helaas in Nederland niet vers te verkrijgen. Maar gelukkig kunt u acerola sap en acerola als gedroogde vruchten vinden.  

 

5 – Açai

In het Amazonegebied worden açai bessen veel geconsumeerd. Deze bessen bevatten waardevolle vitamines (A, C en E) en mineralen en stimuleren het immuunsysteem op een natuurlijke manier. Daarnaast hebben de bessen ontgiftings eigenschappen en ontstekings remmende stoffen. Net als acerola verslechtert de açai snel na de oogst. In Nederland is açai te vinden in de vorm van sap en poeder

Superfood selectie tegen verkoudheid en griep om het immuunsysteem te versterken

Natuurlijk eindigt de lijst met supervruchten niet met deze vijf. Als u blijft zoeken, dan vindt u nog veel meer van deze vitaminebommen op de Nederlandse markten. Probeer ook eens om de vruchten met elkaar te combineren in een smoothie of yoghurt!

 

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap