Perfect 4,6/5,0

18 beoordelingen van onze gasten

Poovar Ayurveda Village ★★★★

Ruim en eco-bewust Ayurveda resort gelegen tussen de zee en de Backwaters met huisjes op het land en op het water. Onder andere met een eigen zonneinstallatie, windmolens en elektrische auto's. Ervaar klassieke Ayurvedische behandelingen voor ontgifting, regeneratie en als afslankprogramma in een vredige ambiance.

Onze reisaanbiedingen met de laagste prijsgarantie

Klassieke Ayurvedakuur

vanaf 7 nachten, tweepersoonskamer, volpension

Ontwikkeld gedurende duizenden jaren in India en Sri Lanka betekent Ayurveda de wetenschap van het leven (ayur=leven, veda=wetenschap) om eenheid in lichaam, geest en ziel te brengen. Dit kan bereikt worden door het creëren van een balans in energie en een verandering van levenstijl in overeenstemming met de wetten van de natuur. Op Poovar Island Resort vindt u de ideale atmosfeer om de helende werking van Ayurveda te begrijpen en in u op te nemen. Het is één van de plaatsen waar dit oeroude gezondheidssysteem in autenthieke vorm toegepast wordt, met het doel te ontspannen, te verfrissen en zich jonger te voelen in de best mogelijke gezondheidstoestand.

Focus wordt bepaald in samenspraak met de Ayurveda-arts gedurende het aanvangsonderzoek.

 • Regeneratie & Verjonging vanaf 7 overnachtingen;
 • Gewichtsmanagement vanaf 7 overnachtingen;
 • Stressmanagement vanaf 14 overnachtingen;
 • Panchakarma Reiniging & Ontgifting vanaf 2, maar beter is vanaf 3 weken.

Ideaal ook bij gewrichtsproblemen (rug/nek), reuma, versterking van het immuunsysteem, ook bij chronische ziektes, psychosomatische aandoeningen zoals depressie, burn-out, migraine, diabetes, algemeen gevoel van zwakte, slaapstoornissen enz.

 • Ayurvedisch volpension (vegetarisch);
 • Uitgebreid aanvangsonderzoek door een Ayurveda-arts met een korte introductie van Ayurveda, invoer en bepaling van het behandelings- en voedingsplan, alle verder onderzoekingen;
 • Alle Ayurvedische behandelingen conform aanvangsonderzoek (dagelijks ca. 90-120 min.) zoals Abhyangha oliemassages, deels synchroon, Shirodhara oliegieting, Pinda Sveda kruiden- en rijstbuidelmassage, kruiden pakkingen, reinigingstherapieën, kruidenstoombad en Ayurvedische kruidensupplementen en – sap (gedurende de kuur ter plaatse);
 • Yoga (dagelijks, 8-9 uur);
 • 1x wekelijks Ayurveda introductie en kookdemonstratie;
 • 1x avond boottocht
 • 1x half dag naar Trivandrum
 • Transfer van/naar vliegveld Trivandrum

Overige informatie voor SpaDreams gasten

 • Gebruik van het buitenzwembad, fitnesscenter, bibliotheek en spelletjes
 • Welkomsdrankje

Ideaal bij de volgende klachten

Stofwisseling / Maag / Darmen, Hart / Vaatstelsel / Bloedsomloop, Stress / Uitputting, Huid / Allergieën, Tussenwervelschijf / Wervelkolom, Bewegingsapparaat, Reuma / Gewrichten / artritis / Artrose, Adipositas / Gewicht

Wij hebben de volgende kortingen voor uw berekend

15% vroegboekkorting

10% vroegboekkorting

5% vroegboekkorting

Telefoon boekingsnummer: 736P1

762 €

648 €

Poovar Ayurveda Village in detail

Uw kuuroord

Het resort ligt aan de zuidwestkust van India, in de staat Kerala ligt het Island Resort. Tussen de Arabische zee en een schilderachtige riviermonding van de Backwaters. Bereikbaar met de hoteleigene boot (ca. 10 min.), biedt het de gasten praktisch onberoerde natuurpracht en privacy. Naar het stroomopwaarts gelegen, paradijslijke zandstrand is het 5 minuten met een boot (vanwege getijden en hogere golfen beperkt geschikt voor zwemmen).

Restaurant met continentale en Aziatische specialiteiten en een „drijvend“ restaurant. Internettoegang tegen vergoeding. Conferentieruimte. Shop. Seizoensafhankelijke vrije tijd-activiteiten zoals vissen, kajakken of uitstapjes (bijv. boottochten door de Backwaters of het bezoeken van typische vissersdorpjes) worden in het resort aangeboden.


Uw verblijf

SpaDreams gasten verblijven in Floating Cottages met bidet, verglaasde slaapruimte en balkon/terras of in het Ayurveda Village, dat aan Ayurvedagasten voorbehouden is. Het gebruik van solar- en windenergie betitelt de Deluxe Floating Cottages als bijzonder milieuvriendelijk. Bij het Ayurveda Village behoren 8 Ayurveda Land Cottages en 2 grotere Ayurveda Deluxe Cottages met optisch gescheiden woon/slaapruimte, beiden met buitendouche alsook 8 Land Cottages met binnenbad. De Cottages liggen in één tot twee verdiepingen tellende wooneenheden in traditionele Kerala-stijl en beschikken over tv, telefoon, minibar, koffie-/theeset.


Speisen & Genießen

Het ayurveda-restaurant met uitzich op het zwembad en de tuin heeft een authentiek ayurvedische, vegetarische, keuken. Het hoofdrestaurant Riffins biedt zowel continentale als aziatische specialiteiten aan.

Er is ook een poolbar voorzien. Conferentiezaal, shop, fitnessruimte en boekhandel.

Wellness, Spa & Gezondheid

Het ruime Ayurvedacentrum, met een gekwalificeerd team bestaande uit 2 Ayurveda artsen en ca. 20 therapeuten, is dagelijks geopend. 10 lichte behandelingsruimtes, omgeven door waterwegen en tuin bieden rust en de ideale sfeer voor authentieke behandelingen conform traditionele Ayurvedische wijze, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van de voornamelijk westerse gasten. De Ayurvedakuren worden in hun intensiteit aangepast aan de verblijfsduur. "Greenleaf"-Certificering.

Yoga of meditatie dagelijks. privé yoga lessen zijn tegen vergoeding mogelijk. Ayurveda inleiding en kookdemonstratie eenmaal per week.
Afzonderlijk zwembad voor Ayurvedagasten in het Ayurveda Village.

Beschrijving van de beschikbare kamers

Overige informatie

dichtstbijzijnde luchthaven
Trivandrum International Airport (TRV): (ca. 28 km / 51 minuten)

TRANSFER vliegveld TRV inclusief bij kuur (heen en terug), bij verblijf op aanvraag.

INFO Airconditioning: toeslag € 10 per kamer/dag, ter plaatse te betalen. Vereiste toeslag: Gala Dinner kerst (25.12.) € 88, bij Ayurvedakur € 56, Oudejaarsdag € 113, bij Ayurvedakur € 81

Klantrecensies

Bekijk alle recensies

Onze brochures omtrent dit onderwerp

Ayurveda brochure

Alles over de leer van het lange leven

Download PDF Bekijk alle brochures

Kaart

Poovar Ayurveda Village
Boeken Contact Doorsturen