Klimakuren in Israel am Toten Meer

Neurodermitis

Vakantie voor uw huid

Wat is neurodermitis?

Pärchen am Strand bei Sonnenschein

Neurodermitis, ook wel constitutioneel eczeem genoemd,  is een niet-besmettelijke maar chronische huidziekte die meestal gepaard gaat met intense jeuk, rode en schilferende huid en zelfs blaren.
De oorzaak van neurodermitis ligt in een sterke reactie van het immuunsysteem op externe stimuli. Circa 10-20% van de kinderen onder de 5 jaar wordt hierdoor getroffen. Met toenemende leeftijd verminderen de symptomen zich en in 70% van de gevallen verdwijnen ze volledig wanneer men een volwassen leeftijd heeft bereikt. Neurodermitis is tot op heden niet te genezen maar wel behandelbaar.
 

Wat kunt u doen? – Wat helpt? – Hoe voorkomt u het?

Baden im toten Meer

Bijzonder aan te bevelen zijn kuren in een non-stimulerende omgeving met zuivere lucht en, voor alles, aan zee daar de belasting met allergenen en pollen hier uiterst gering is.

Ook heeft zout water een positief effect op de huid, omdat het als een peeling functioneert. Uitgebreid zonnebaden dient echter vermeden te worden.

Daar huidziekten net zo goed geestelijk stress veroorzaken en dat tot een verergering leidt is het aan te raden om meditatie, anti-stresstrainingen en cursussen ter ontspanning mee te nemen in het proces.

Omgekeerd worden huidziekten vaak aan stress en slechte voeding toegewezen, waarbij een  verandering van dieet en gezonde kookcursussen en voordrachten aangaande verwante thema’s zouden kunnen helpen.

Massages en andere wellnessbehandelingen ondersteunen daarnaast het algehele gevoel van welzijn en leiden tot een geestelijk evenwicht.

De beste kuren

SpaDreams adviseert

Yoga am Meer bei Sonnenuntergang

Ongeacht of het gaat om neurodermitis of een andere huidziekte, ze hebben allemaal iets gemeen – men heeft veel geduld nodig en dient preventieve maatregelen te treffen. De huid is ons grootste orgaan en heeft derhalve veel aandacht nodig.

De beste omgeving voor uw huid is rustig en non-stimulerend.
Ondersteunend zijn: lichttherapieën, klimaattherapieën en balneotherapieën met sole- en thermale baden.

Voor een ontstekingsremmende werking en een verbeterde doorbloeding van de huid dienen lichaamspakkingen en algen- en modderpakkingen of –baden te worden ingezet. Ook acupunctuur vermindert de huidklachten. Ten behoeve van ontspanning en mentale krachttraining zijn autogene trainingen evenals yoga en meditatie geschikt.

Uitstekend voor een huidkuur zijn de zuidelijke kuststreken van India, Sri Lanka en, boven alles, de Dode Zee.

Onze populairste kuren bij neurodermitis

Stel hier de perfecte droomkuur voor uw huid samen