Rewilding Yoga Retreat Botswana
COMFORT

Botswana · Tuli Block · Mathathane
Rijke biodiversiteit
Glamping in Botswana
Naar de aanbiedingen

Ervaar wildernis, wellness en yoga in deze intensieve yoga retraite

Ga op reis naar Afrika en verken de wildernis van Tswehe Wildlife Reserve; geniet van de adembenemende natuur, beoefen vakkundig begeleide yogasessies en ervaar ongelooflijke ontmoetingen met wilde dieren die je lichaam, geest en ziel voeden;

Populairste faciliteit

Zwembad
Rustige omgeving
In de bergen
Familievriendelijk
Ideaal voor alleenreizigers
Duurzaam verblijf
In de natuur
Nieuw bij SpaDreams
Yoga

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Rewilding Yoga Retreat

6 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 2.042 €
nieuw

Rewilding Yoga Retreat Botswana in detail

Uw hotel

Lone Tree Wilderness Camp in Tswehe Wildlife Reserve is een rustiek maar verfijnd wilderniskamp met in totaal 10 slaapplaatsen in 5 tenteenheden. Het kamp werkt uitsluitend op zonne-energie en heeft een ongelooflijk goed uitgeruste keuken, ontspanningsruimtes met ligstoelen, hangmatten en een eethoek. Deze yoga- en wildernisretraite biedt een gevarieerd programma van dagelijkse yoga en meditatie, ontmoetingen met wilde dieren binnen en buiten het kamp, en een inzicht in het leven van de lokale gemeenschap in Botswana.

Ligging & omgeving

Het Tswehe Wildlife Reserve beslaat 11.000 hectare in de Tuli Block Region. De Tuli strekt zich uit van de zuidoostelijke hoek van Botswana, waar de Shashe en Limpopo rivieren samenkomen, tot aan de Notwane rivier ten noorden van Olifants Drift in het zuidwesten. Het hele beschermde gebied, inclusief het aangrenzende safarigebied dat grenst aan de Tuli Circle, beslaat ongeveer 800.000 hectare. Het Tuli Blok is heel anders dan alle andere gebieden in het land. Het wordt het Hardveld genoemd vanwege de rotsen en de overvloed aan stenen en kiezels in alle soorten en maten. Het rode zand van het Tuli gebied is onvergetelijk, net als de massieve bomen aan de oevers van de grote, grijsgroene Limpopo rivier. Loslopende wilde diersoorten komen veel voor in dit reservaat en gasten op deze excursie hebben het voorrecht en de kans om olifanten, zebra's, giraffen, ongelooflijke vogels en roofdieren te zien.

Eten & genieten

De meeste maaltijden zijn vegetarisch/veganistisch en worden soms bereid op een open vuur. Af en toe worden er gezamenlijke barbecues (braai) georganiseerd. De brunch bestaat uit een selectie vers fruit, muesli en yoghurt, smoothies, pap en continentaal eten (brood, beleg, kaas). High tea (lichtere en latere lunch) bestaat uit een salade, soep of een selectie hapjes. Voor het avondeten is er keuze uit salade, groenten en plantaardige proteïnebronnen.

Yoga docent

Lynette Gouws woont in het plaatsje Tzaneen in de provincie Limpopo. Sinds de eerste dag dat ze op een yogamat stapte, is yoga haar "Ananda" (Ananda is een Sanskriet woord dat goddelijke vreugde, complete gelukzaligheid en geluk betekent). Lynette is gevorderd yogadocente RYT 500hr met speciale aanvullende training in:

 • Vinyasa - Building Practice & Yin Yoga
 • Breathwork Teacher / Facilitator
 • Mediation Teacher / Facilitator
 • Sound Healing

Lynette is Zuid-Afrikaanse en haar praktijk is geïnspireerd door de goddelijke, oneindige vreugde of Ananda die ze ervaart wanneer ze yogales geeft en/of beoefent. 


Gastheren

De filosofie van je gastheren - Isabel Wolf-Gillespie en Lloyd Gillespie - in Tswehe Wildlife Reserve is geworteld in diepe ecologie en de transformerende kracht van de wildernis. De retraite vindt plaats in de wildernis van Botswana, waarbij alle yogasessies, meditaties en/of andere activiteiten plaatsvinden in gebieden waar gasten wilde dieren kunnen tegenkomen. Onder het toeziend oog van de wildernisgids zijn de ervaringen veilig, lonend en verrijken ze het leven van de retraitegasten.

Wildness is transformerend en helend. Het concept van rewildling is er niet alleen een van het terugbrengen van wilde diersoorten naar een gebied, maar het is ook een concept van het herstellen van de aangeboren verbinding tussen mens en natuur om de mensheid terug te leiden naar heelheid, gezondheid, welzijn, harmonie en vrede.

Vrije tijd

De lodge heeft verschillende gezellige hoekjes waar je je kunt terugtrekken en je favoriete boek kunt lezen, of gezellig kunt zitten kletsen of spelletjes spelen. Bezoek de ondergrondse schuilplaats om wilde dieren te bekijken en te fotograferen of ontspan in je hangmat. Het centrum van de lodge is de Lone Tree zelf, een oude Nyala-besjesboom. Onder de boom is een vuurplaats en boma, aan de overkant van de weg is een buitenzwembad met terras voor die warme zomerdagen in Tuli. Het kamp gaat over weer dichter bij de natuur komen, een broodnodige pauze nemen van ons hectische dagelijkse leven en de schoonheid van de natuur en haar bewoners ten volle ervaren.

Aankomst

Overige informatie

Hotelkamers in één oogopslag

Accommodatie is in safaritenten met twinbedden (gedeeld of eenpersoons) en een privédek met hangmat en stoelen. De badkamers worden gedeeld en zijn uitgerust met een houtgestookte boiler voor warm water, een spoeltoilet en een wastafel.

 • Twee-persoons safaritent. Gedeeld bad

  Meer details
 • 1pk = 2pk Safaritent/gedeeld bad

  Meer details
 • 1/2 twee-persoons tent/gedeeld bad

  Meer details

Locatie

Rewilding Yoga Retreat Botswana
Botswana, Tuli Block, Mathathane
Polokwane International Airport (PTG)
ca. 263km/224min

Hotels in de buurt