Chenot Palace Weggis

Zwitserland · Luzern · Weggis
nieuw toonaangevend Health Wellness Retreat
onderzoeksgerichte benadering - speciale diagnostiek
Chenot-dieet: 850 kcal, gezonde haute cuisine
Naar de aanbiedingen

Wellness met een wetenschappelijke benadering - een holistisch concept met de modernste diagnostische methoden

Het hart van Chenot Palace is de moderne Medical Spa met een holistische benadering. Hier ontsluit u uw volledige potentieel en verhoogt u uw fysieke en mentale prestaties. De harmonieuze sfeer prikkelt alle zintuigen, verhoogt uw welzijn en nodigt u uit om volop te genieten van deze momenten die u volledig aan uzelf wijdt. Chenot Palace is een plek waar u uw ziel kunt laten zweven. Hier wordt de filosofie van Henri Chenot geleefd, die een gezonde levensstijl bevordert en zowel het lichaam als de geest omvat.

Populairste faciliteit

Gratis wifi
Zwembad
Rustige omgeving
In de bergen
Deluxe/ Best Spa
Aan het meer
Wellnessruimte
Badarts in het hotel
In de natuur

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Geavanceerde Detox

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 8.033 €

Herstel & Energie

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 8.975 €

Preventie & Goed Ouder Worden

7 nachten, tweepersoonskamer, volpension
Vanaf 9.708 €

Chenot Palace Weggis in detail

Uw Gezondheids-Hotel

Direct aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer, op de helling van de majestueuze berg Rigi en met uitzicht over het meer naar Pilatus en Bürgenstock, bevindt zich het Health Wellness Retreat Chenot Palace - het nieuwe vlaggenschip van het merk Chenot - een charmant prachtgebouw met een aanbouw van hedendaagse architectuur van de gerenommeerde architect Davide Macullo. Hier wordt de filosofie van Henri Chenot belichaamd. Het hotel, met zijn prachtige uitzicht op het meer en het landschap, vormt samen met de Medical Spa de perfecte plek voor een unieke reis van lichaam en geest in een luxueuze omgeving. Het hotel is genesteld in een parklandschap met Zen-tuinen op ongeveer 20.000 m² en huisvest een galerij voor hedendaagse kunst.

Ligging & omgeving

De idyllische vakantiebestemming Weggis ligt aan de zachte oevers van het Vierwoudstrekenmeer, aan de voet van de beroemde berg Rigi. De regio, met haar zuurstofrijke lucht, weelderige vegetatie en talrijke gezonde bronnen, wordt vaak de "Riviera" van Centraal-Zwitserland genoemd. De gecertificeerde gezondheidsbestemming Weggis maakt het Chenot Palace Weggis de ideale plek om in harmonie met de natuur de levensstijl, het fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Eten & genieten

"Chenot Palace Weggis" combineert verfijnde, creatieve gastronomie met gezonde, therapeutische voeding. De Chenot-Detox-dieet (ca. 850 kcal) is een essentieel onderdeel van de Chenot Methode®. De theelounge met meerzicht en de Japanse bonsaituin nodigen uit tot ontspanning.

Chenot-dieet

Eten is niet alleen brandstof - het kan een therapie worden! Het Chenot-dieet - op plantaardige basis - is speciaal ontwikkeld om de vastenmodus en het zelfhelende proces van het lichaam te activeren, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een adequate voeding van de cellen. Het dieet is vrij van cafeïne, zout, gluten, geraffineerde suiker, zuivelproducten en dierlijke eiwitten en ondersteunt de zelfhelende mechanismen van het lichaam. Het zorgt voor een diepgaande reiniging en detox, herstelt het metabole en hormonale evenwicht en brengt de darmflora in balans. Het gewenste resultaat is dat gasten zich verfrist voelen met nieuwe energie en cellen, en biologisch jong blijven.
Regelmatige kookcursussen (tegen betaling).

Wellness & SPA

Het "Chenot Palace Weggis" biedt een uitgebreid wellness- en spa-aanbod op een oppervlakte van ongeveer 5.000 vierkante meter. De faciliteiten omvatten behandelkamers voor verschillende therapieën, een binnenzwembad, stoombaden, sauna's, evenals een modern fitnesscentrum en een hoogtetrainingsruimte. Fitnessinstructeurs zijn ook beschikbaar.

Medische Spa

Een eersteklas team van experts werkt in alle gebieden zo nauw samen dat de gast een hoog niveau van welzijn en fysieke functionaliteit kan bereiken en jarenlang kan behouden. Er zijn verschillende afdelingen, waaronder de Medische afdeling, de Afdeling Menselijke Prestaties, de Hydrotherapie afdeling, de Esthetische afdeling, de Medisch-Esthetische afdeling en de Sport & Fitness afdeling. Hooggekwalificeerde internationale artsen met specialisaties in gebieden zoals interne geneeskunde, cardiologie, sportgeneeskunde en energetische geneeskunde zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er ervaren specialisten voor acupunctuur, voeding, osteopathie, fysiotherapie en fitness. Het aanbod aan diagnostiek omvat bio-energetische check-ups met een hightech-screening om de energiestatus van organen en lichaamsfuncties te beoordelen, evenals laboratoriumdiagnostiek, botdichtheidsmeting, tests op voedselintoleranties, meting van oxidatieve stress en de biologische leeftijd van bloedvaten, van AGE-afzettingen in de bloedvaten, de ruststofwisseling en de collageendichtheid van de huid, analyse van de mineralenbalans, de zware metalen belasting en van houding, beweging en evenwicht. Ook stresstests om de hart- en vaatfunctie te bepalen en therapieën zoals bio-energetische behandelingen om de energiebalans te herstellen, acupunctuur, intraveneuze therapieën met voedingssupplementen, colon-hydrotherapie, ozontherapie en spirometrie om de longconditie te beoordelen worden aangeboden. Andere beschikbare behandelingen omvatten fysiotherapie en manuele therapie, intermitterende hypoxie-hyperoxie-therapieën om de stofwisseling te stimuleren, hoogfrequente therapie (een vorm van elektrotherapie in de fysiotherapie), cryotherapie in de koudekamer tot -110°C, Anti-Gravity-training - in gewichtloosheid om de stofwisseling en hersenfunctie te stimuleren, neuroakoestische diepe ontspanning, vacuümtherapie en Body Slim Vacu Therm voor gerichte vetverbranding, hydromassagebaden met aromatherapie, Phyto-Fango-therapie (pakking van groene klei, mineralen, microalgen en pure essentiële oliën), Hydro-Jet-toepassing (koude waterstraal met regulerende druk), cupping, bindweefsel- en ontspanningsmassages evenals manuele lymfedrainage en cellulite-behandelingen.

De Chenot-methode

De Chenot-methode® onderzoekt met wetenschappelijke precisie een reeks belangrijke biomarkers in het lichaam. Deze staan bekend als Chenot Lifestyle Biomarkers® en stellen ons in staat het behandelplan aan te passen aan uw persoonlijke behoeften. Ze bepalen de invloed van uw levensstijl op uw verouderingsproces en uw vitaliteitsindex. Deze meet uw vitaliteit en is een belangrijk bewakings- en markeringsysteem. Beschouw het als een verfijnde beoordeling van uw welzijn. U ontvangt een reeks behandelingen en voedingsplannen die speciaal op u zijn afgestemd. Hierdoor ontstaan synergieën die het lichaam aanzetten tot het uitscheiden van gifstoffen, het verhogen van vitaliteit en energiebalans en het terugbrengen van de fysiologische lichaamsfuncties in evenwicht. De Chenot-methode® verhoogt en verbetert uw vitaliteit in elke levensfase. De kracht van de Chenot-methode® ligt in de manier waarop het de natuurlijke zelfhelende processen van het lichaam activeert en versterkt.

Aankomst

Overige informatie

Goed om te weten

Handige documenten

Hotelkamers in één oogopslag

Het prachtige gebouw van het kasteeltje en het nieuwe gebouw met moderne, spectaculaire architectuur huisvesten 97 elegant ingerichte kamers en suites met douche en/of bad/WC, föhn, badjas, queensize- of kingsizebed, satelliet-tv, telefoon, wifi, kluis, airconditioning en privéterras/balkon met uitzicht op de bergen of het Vierwoudstrekenmeer. Er zijn verschillende kamercategorieën beschikbaar: tweepersoonskamer classic (ca. 29-54 m²), eenpersoonskamer classic (ca. 21-26 m²), tweepersoonskamer deluxe (ca. 40 m²) met sofa, eenpersoonskamer deluxe (ca. 22-37 m²), eenpersoonskamer executive (ca. 48-56 m²), junior suite (ca. 65 m²) met douche en bad, inloopkast en ruime zithoek, en de garden suite (ca. 72 m²) met douche en bad en aparte woonruimte.

De junior suites, eenpersoonskamers classic en eenpersoonskamers deluxe bevinden zich in het kasteeltje. De tweepersoonskamers classic garden bevinden zich in het nieuwe gebouw. De tweepersoonskamers classic en deluxe en de eenpersoonskamers executive zijn beschikbaar in beide gebouwen. Bovendien zijn er liften beschikbaar.

 • 1PK Nest

   ca. 21-26 qm
  Meer details
 • 2PK Classic

   ca. 29-54 qm
  Meer details
 • 2PK Classic Tuin

   ca. 29-54 qm
  Meer details
 • 2PK Deluxe

   ca. 40 qm
  Meer details
 • 1PK Superior

   ca. 22-37 qm
  Meer details
 • 1PK Executive

   ca. 48-56 qm
  Meer details
 • Junior Suite 2PK

   ca. 65 qm
  Meer details

Locatie

Chenot Palace Weggis
Zwitserland, Luzern, Weggis
Zürich Airport (ZRH)
ca. 69km/55min

Hotels in de buurt