Tips & Tricks voor jouw innerlijke voorjaarsschoonmaak

Misschien ben je klaar of nog bezig met een voorjaarsschoonmaak bij jouw thuis. Heb je ook al gedacht aan een innerlijke voorjaarsschoonmaak?

De wintermaanden zijn voorbij en jouw lichaam heeft een frisse start nodig. Welke tips en tricks kunnen je hierbij helpen?

Blijf in balans

Laten we eerst starten met het vinden van een balans in de dingen die vooral verplichtingen zijn en de tijd die je overhoudt om aan jezelf te besteden…. Me-time!

In het dagelijkse leven zijn er veel dingen die energie en tijd van je vragen.  Probeer om zo vaak mogelijk te realiseren wat nou echt gedaan moet worden op een dag en wat je kan wegschrappen uit je ‘To-Do’ Lijst.  Je zult vanzelf merken dat je meer tijd gaat overhouden voor jezelf.

Als je je nou afvraagt wat je kan doen met jouw ‘Free Time’ volg dan de onderstaande tips:

  • Doe alles wat JIJ wilt doen! Maar dan ook echt alleen de dingen die JIJ wilt
  • Doe dingen waar jij energie van krijgt
  • Doe activiteiten waar jij je goed bij voelt!

De activiteiten die je zult gaan verrrichten hoeven niet gecomliseert te zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan simpele activiteiten, zoals lekker in de tuin of balkon gaan zitten en je favorite feel- good boek lezen.


 

Ga voor lichte voeding

Om typische ‘voorjaarsklachten’ te voorkomen, raden wij je aan om over te stappen op licht verteerbare voeding. Je zou hierbij kunnen denken aan:  salades, sappen, lichte soepen, groenten en vooral niet te vergeten verschillende soorten fruit.

Om de spijsvertering een boost te geven kan je ook gebruik maken van verwarmende kruiden zoals: Gember, Koriander, komijn, geelwortel, peper etc.

Om je hierbij te helpen kunnen wij je aanbevelen om een moestuin te beginnen. Dit kan je heel simpel verwezenlijken en je zult zien dat je je eigen gezonde en lichte voeding kan verkrijgen op een leuke manier.

Dus nog even kort samengevat:

  • Eet licht verteerbare voeding
  • Maak gebruik van verwarmende kruiden
  • Start je eigen moesttuin

 

Wellness vakantie

Om je lichaam en geest nog een extra boost te geven is een wellness vakantie een prima keuze. Het gevoel dat je hierbij zult ervaren… Je hoeft aan niets meer te denken, alles wordt voor je geregeld.

Een heerlijke wellness vakantie Wie zou dat nou niet willen…

Een aantal geselecteerde behandelingen speciaal voor jouw:

  • Thermaalbaden
  • Verschillende yoga cursussen
  • Verschillende soorten massages

 Spa Village Resort Tembok

1 comment

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap