Ayurveda in India

traditional indian ayurvedic oil  massage

… ken jij de aloude traditie rond Ayurveda al en weet je al wat het jou kan brengen?

Ga op reis en vindt de rust, gezondheid en innerlijke vrede die je zoekt. In India ligt de oorsprong van het natuurgeneeskunde Ayurveda.

Ayurveda is in Zuid India meer dan 5000 jaar geleden ontstaan. Het is een oude oosterse holistische geneeswijze dat gebaseerd is op de drie Dosha´s (lichaamstypes):

  • Vata (wind, beweging)
  • Pitta (vuur, stofwisseling)
  • Kapha (aarde, structuur)

Hierop wordt de kuur gebaseerd d.m.v. massages, yoga, meditatie, maaltijden, kruiden en medicijnen. In de Ayurveda is alles op de vijf elementen gebaseerd (water, aarde, lucht, vuur en ether) de „Panchamahabhutas“ genoemd. Deze vijf elementen worden (per individuele behoefte) in elke behandeling gebruikt. Ook het eten bestaat uit deze vijf elementen en in de kuur wordt dit op de Dosha afgestemd.

Het doel van Ayurveda is het vooral het voorkomen van ziektes. Daarom is dit vooral een algehele leefwijze, maar ook voor bestaande ziektes wordt dit gebruikt.

Vind op de SpaDreams pagina het groote aanbood aan verschillende Ayurveda pakketten, aanbiedingen, retraites en locaties en geniet een puure ontspanning van lichaam, geest en ziel. Wij hebben SpaDreams Ayurveda resorts in de deelstaten Goa, Kerala enTamil Nadu die allemaal geschikt zijn om als alleenreizende persoon te bezoeken of romantisch en gezellig met de partner te genieten. Naast de Ayurvedische geneeskunde wachten fascinerende bouwwerken, bonte marktjes, festivals, schitterende stranden, watervallen, rijstvelden, specerijen en lekkere vegetarische specialiteiten op u.

traditional indian ayurvedic oil foot massage

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap