Afvallen, welke manier past bij jou?

Wil jij graag (een beetje) afvallen, maar lukt het ook niet zo goed. Wij hebben een aantal tips om thuis af te vallen. Eenvoudige tips, waar je misschien niet zo snel aandenkt..

  • Een hele belangrijke: beweeg voldoende
  • Kies voor een kleiner bord
  • Let op koolhydraten en suikers
  • Neem de tijd om te eten
  • Drink minder alcohol

Het werkt echt! Helaas hebben wij gemerkt dat ons doorzettingsvermogen ons toch vaak in de steek laat. Drink je gezellig een drankje mee? Eet je vrijdagavond mee een hapje, buiten de deur? Ja! Nee! Ik ben op dieet, oke dan …. Je kent het wel (of niet?).
Misschien een goed idee om een volgende blog te schrijven over: hoe “nee” te zeggen… (:

Afvallen hoeft helemaal niet saai of moeilijk te zijn.  Kies er bijvoorbeeld voor om afvallen te combineren met een vakantie en neem je moeder, zus of vriendin mee. Tijdens je vakantie afvallen met professionele hulp, maar daarnaast ook genieten en ontspannen.
Er zijn zoveel manieren om af te vallen, zoek de manier die bij jou past. Wij hebben alvast wat vastenkuren op een rijtje gezet:

Vasten naar Buchinger: groentebrouwsels en -sap. Het combineert de zuivering van de darmen met reinigende elementen van andere vastenmethodes.

Vasten naar F.X. Mayr: melk en brood-dieet. Gebaseerd op de drie principes: bevorderen, zuiveren en opleiden, wordt een langdurige darmreiniging nagestreefd.

Schrothkuur: Gekenmerkt door drinkdagen en droge dagen. Een belangrijk bestanddeel is de inzet van vochtige wikkels.

Vasten met sap: Misschien op dit moment wel een van de populairste afvalmethodes. Bij een sapkuur wordt er gedurende een periode alleen vruchten- en groentesappen gedronken.

Vasten met vruchten: Er worden uitsluitend vruchten, groentes, kruiden en noten gegeten.

Vasten met wei: Een liter wei, een half liter vruchtensap en drie liter water op een dag drinken.

Vasten met thee: Er wordt alleen thee en water gedronken. Deze extreme(re) vorm van vasten wordt door artsen deze vorm alleen aanbevolen voor geheel gezonde mensen.

Detoxen: Het lichaam dient langzaam ontgift te worden. Een rijke basisvoeding staat daarbij op de voorgrond. Combineert daarnaast individuele elementen uit andere vastenmethoden.

Welke methode past bij jou? Wij hebben een brochure opgesteld met informatie over afvallen, neem een kijkje in de brochure op: https://www.spadreams.nl/gezond-gewicht-en-vasten/vasten-brochure/

SpaDreamsNL Instagram
Sitemap