Ayurveda Kur - Kräuterstempelmassage

Ayurveda in Kerala, India

het land van de oudste geneeswijze ter wereld

Ontdek het mooiste stukje van India en reinig lichaam en geest

Ayurveda Kerala – het palmenstrand wacht op u

Kerala Ayurveda

Wanneer u de voordelen van een Ayurvedakuur authentiek in haar geboorteland wilt beleven, dan nodigen wij u uit om eens een kijkje te nemen naar ons aanbod voor Ayurveda Kerala. De provincie in het zuidwesten van India is wereldwijd beroemd vanwege haar authentieke Ayurvedakuren.

India is het moederland van de Ayurveda. Deze Indiase gezondheidsleer, die al meer dan 5.000 jaar oud is, is tegenwoordig overal ter wereld bekend. De mens als geheel individu is het belangrijkste en volgens de leer van Ayurveda worden mensen in drie types – drie ‘Dosha’s’ – ingedeeld. Elke Dosha heeft een verschillend temperament en verschillende levensenergie, hetgeen natuurlijk effect heeft op diegene zijn of haar voeding en gedrag.

Dosha’s zijn factoren die het lichaam beïnvloeden, die een bewegingsprincipe, een stofwisselingsprincipe en een structuurprincipe beschrijven. Ze komen volgens de ayurvedische overlevering in alle mensen voor, alleen niet allemaal in dezelfde verhouding. Bij sommige mensen is de ene Dosha overheersend, bij andere mensen een andere Dosha. Ayurveda zorgt ervoor, dat alle Dosha’s weer in evenwicht worden gebracht en dat de mens hierdoor in balans en gezond is.

Kerala ligt dan wel in het zuidwesten van India, maar het werd al vroeg door koloniale machten opgezocht. Vandaag de dag is Kerale een bekende vakantiebestemming, zowel voor Indiërs als voor buitenlandse vakantiegangers. Dit zou zomaar eens kunnen komen door het heerlijke landschap, dat zich laat vormen door lagunes, meertjes, kanalen en natuurlijk de prachtige witte zandstranden.

Het Periyar National Park is het meest bezochte park in India, gevolgd door het Eravikulam National Park en de bergplaatsjes Munnar en Ponmudi. Al deze bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard. Een uitvoering van Kathakali, de Indiase dramadans, mag men uiteraard ook niet aan zich voorbij laten gaan.

Verblijven voor toeristen in Kerala zijn meestal bungalows of villa’s. Ze zijn eenvoudig, maar zeer comfortabel ingericht. Van buiten zien de verblijven er aantrekkelijk uit en worden ze gesierd door vele exotische versieringen. Het belangrijkste is echter dat er hier Ayurveda in haar puurste vorm wordt uitgevoerd. Getraind personeel en opgeleide Indiase Ayurveda-artsen, die u tijdens uw verblijf van begin tot eind begeleiden, staan tot uw beschikking. Kerala Ayurveda – een echte must do!

 

Yoga gids

Voor alle nuttige links naar gerelateerde yoga thema's en bestemmingen:

Yoga Vakantie Bali

Yoga Reis India

Yoga op Sri Lanka

Yoga Vakantie Thailand

Retraite Weekend

Meditatie Vakantie

Ayurveda Yoga

Detox Yoga Vakantie

Lees meer over Yoga

Sheraton Sopot Hotel*****

Zeit zu zweit zwischen Strand und Naturpark. Neuer Spa auf 2000 qm mit traumhaften Blick auf die Seebrücke. Paare genießen gemeinsames Rasulbad, Hot Stone Rückenmassage und Aroma-Ganzkörper-Massage.

3 Nächte ab € 424

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Vind hier uw perfecte Ayurveda verblijf in Kerala, India