Colon Cleanse

Darmreinigingskuur

Een reiniging voor het lichaam

Darmreiniging voor een nieuwe start

Voor het lichaam is colontherapie gezien als een nieuwe start. Gifstoffen worden verwijderd en de darmflora krijgt de kans om weer in evenwicht te komen. Een darmspoeling draagt daarnaast ook bij aan een gevoel van welzijn in uw leven, aangezien onze darmgezondheid niet alleen het immuunsysteem sterk beïnvloedt, maar ook onze psychologische toestand. Hier kunt u meer te weten komen over colonreinigingen en hoe u deze kunt combineren met een unieke gezondheidsvakantie op droombestemmingen.


Darmreinigingskuur in onze vastenhotels

Wat is een darmreinigingskuur?

De darmreinigingskuur is een methode van natuurgeneeskunde die tot doel heeft de darmflora te versterken of opnieuw op te bouwen en de algehele gezondheid van de dikke darm te verbeteren. Dit levert een doorslaggevende bijdrage aan ons algemeen welzijn. Darmreiniging kan worden bereikt door een klassiek vastenprogramma of door moderne colontherapie.

Klassiek therapeutisch vasten

Over het algemeen is elk vastenprogramma ook een behandeling voor de darmen, omdat vasten de darmen, die meestal op volle kracht werken, ontlast en kan helpen om hun zelfgenezend vermogen te reactiveren. Buchinger therapeutisch vasten of de Schrothkuur, maar ook detoxbehandelingen met smoothies en sappen zijn top voor de darmen.

Een vastenprogramma is meer succesvol als het lichaam in het begin wordt gereinigd. In traditionele vastenprogramma's worden bij aanvang van de therapie Glauber's zout of colonics vaak gebruikt om de gehele darm te ledigen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat opgehoopte voedselresten in de dunne darm gaan rotten of fermenteren, aangezien ze niet volledig worden uitgescheiden door een gebrek aan vervolgvoer. Bij de Buchinger-behandeling wordt bijvoorbeeld Glauber's zout vaak gebruikt aan het begin van het vasten. Dit is een colonreinigingspoeder dat de darmen helpt water vast te houden en de afscheiding van water bevordert, wat een laxerend effect teweegbrengt.

 

 

smoothie detox
Smoothie detox

Darmreiniging met colonhydrotherapie

De colonhydrotherapie is een eliminatieprocedure voor darmreiniging. Het is een moderne vorm van darmspoeling waarbij in totaal tien tot twintig liter water door de darm wordt gevoerd terwijl de patiënt op zijn of haar zij of rug ligt. Het warme water wordt via een slang naar de darm geleid. De temperatuur van het water varieert, wat bovendien de darmactiviteit stimuleert. Het hele proces duurt ongeveer een uur en ter ondersteuning van het effect masseert de hydrotherapeut van de dikke darm de buikwand van de patiënt. Daarna wordt de darm volledig geleegd.

Door de colonhydrotherapie wordt de darm gereinigd van "gifstoffen" (bv. oude uitwerpselen, schadelijke darmbacteriën of darmschimmels), kunnen ze regenereren en krijgen ze de kans op een nieuwe start. De therapie is niet alleen goed voor de darm zelf, maar ontgift ook andere organen, zoals de lever. Op de therapiedagen moet de patiënt voor zijn of haar darmen zorgen en geen voedsel eten dat moeilijk verteerbaar is. De hydrotherapie van de dikke darm kan worden uitgevoerd als onderdeel van een 7-daagse colonreiniging en vastenprogramma.

 

 

colon hydro therapie
Buikmassage tijdens de colonhydrotherapie

Gezonde darmflora

Onze darmflora beïnvloedt niet alleen de spijsvertering, maar ook het immuunsysteem en de afweer tegen ziekteverwekkers, want ongeveer 80% van alle actieve immuuncellen bevindt zich in de darm. In totaal zijn er zo'n 1.000 soorten darmbacteriën die onderzocht zijn, waarbij de darmflora voor ieder mens individueel is en onder meer wordt beïnvloed door voeding. Onderzoekers geloven dat veranderingen in de darmmicrobiomen en de gezondheid van de dikke darm in verband kunnen worden gebracht met tal van ziekten. Het is in ons beste belang om goed op onze darmen te letten om deze talloze aandoeningen te helpen genezen en verlichten.

Darmspoeling of darmreiniging?

De twee termen worden vaak als synoniem gebruikt. Een darmspoeling richt meer op een reiniging van afvalproducten op een korte termijn (zoals de zouten van Glauber) en richt een darmreinigingskuur meer op de langdurige reiniging van de darm. Onze darm reinigingen in vastenhotels gebruiken zowel traditionele methoden als de modernste colon-hydrotherapie om de darmen tijdens de behandeling te reinigen. De combinatie met detox-sappen of Buchinger-vasten kan leiden tot een langdurige darmgezondheid.

 

 

Voordelen van een darmreinigingskuur

Een darmreinigingskuur kan niet alleen alledaagse spijsverteringsproblemen zoals constipatie of diarree verlichten, maar kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een betere gezondheid. Het helpt ook om de "goede" bacteriën weer op te bouwen na inname van antibiotica of andere sterke medicatie. Een darmreiniging kan ook helpen bij bepaalde chronische ziekten, waaronder atopische huidziekten of allergieën. Wat veel mensen niet weten, is dat veel chronische aandoeningen terug te voeren zijn op een onevenwichtige darmflora en de algemene gezondheid van de dikke darm.

Veel mensen vinden dat gezondheidsbehandelingen voor de dikke darm hen helpen gezonder te eten, meer energie te hebben en over het algemeen een betere levenshouding te hebben.

 

 


Hotels met darmspoelingen

Enkele van onze hotels zijn gespecialiseerd in darmreiniging of revalidatie. In onze kuuroorden kunt u uw lichaam een basisreiniging geven en tegelijkertijd een geweldige vakantie doorbrengen op uw droombestemming. De colonreinigingen in onze geselecteerde hotels combineren regelmatige darmreinigingskuren met een week vasten of darmreinigingsdieet, ontspanning, lichaamsbeweging en deskundig advies, zodat u de best mogelijke resultaten behaalt. Na een 7-daagse vakantie voelt u zich verfrist dankzij talrijke behandelingen en een speciaal dieet!

In Duitsland kunt u tijdens het vasten uw darmen reinigen. Naast medische onderzoeken, dagelijkse lichaamsbeweging, Kneipp-behandelingen, hydrotherapie en lymfedrainage, maken ook 5 behandelingen van de darmreinigingskuur deel uit van het 7-daagse colonreinigingsprogramma. De colon hydrotherapie sessies worden beschouwd als milde darmreinigingen en kunnen daarom veilig meerdere dagen achter elkaar worden toegediend.

In Thailand kunnen professionele darmreinigingskuren optimaal gecombineerd worden met yoga. Naast 5 darmreinigingsbehandelingen, kunt u traditionele massages, groene sappen, exotische smoothies, verse kokosnoten en onbeperkte deelname aan yoga- en meditatielessen verwachten. In sommige gevallen krijgt u een colonreinigingskit, waarmee u de lengte en frequentie van de behandeling kunt bepalen.

Onze darmspoelingen in professionele vastenhotels zijn doorgaans te boeken over een periode van 7 tot 10 dagen. Naast de sport- en wellnessaanbiedingen, die variëren naargelang het hotel of de spa, hebben al onze geselecteerde hotels gekwalificeerd personeel en algemene zorg, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Geef uw lichaam en geest de rust die het verdient!

 

 

detox und yoga thailand


FAQ - darmreinigingskuren

Wanneer is het zinvol om een colontherapie te ondergaan?

Darmen reinigen kan helpen bij de volgende klachten:


  • Spijsverteringsproblemen
  • Terugkerende schimmelinfecties
  • Meervoudig gebruik van antibiotica
  • Reuma en gewrichtsproblemen
  • Allergieën
  • Auto-immuunziekten
  • Gevoeligheid voor infecties
  • Ongegronde depressieve stemming
  • Zwak bindweefsel, huidproblemen


Voor wie is de darm reiniging geschikt?

Een darmspoeling is geschikt voor degenen die chronische gezondheidsproblemen willen verlichten aangezien veel van de ontstekingsprocessen die in het lichaam plaatsvinden, kunnen worden verminderd. Maar ook als u gewoon een iets vitaler, fitter en comfortabeler, een kuurvakantie met darmreiniging is een goede keuze. Iedereen die wel een frisse start kan gebruiken want lichaam en geest kunnen baat hebben bij de behandeling, aangezien het vaak de eerste stap is naar een bewuster leven.


Hoe vaak moet een darmreinigingsbehandeling worden uitgevoerd?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. In principe kunt u een darmspoeling een keer perjaar doen. Maar zelfs als u een dergelijke behandeling elke twee of drie jaaruitvoert, zal uw lichaam u zeer dankbaar zijn.


Wat is het verschil tussen het gebruikelijke klysma en de colontherapie?

In tegenstelling tot het traditionele klysma, gebruikt de colonhydrotherapie een slang om het water af te voeren, inclusief de opgeloste darminhoud. Dit maakt het klysma volledig geurloos en schoon - en verrassend genoeg vinden de meeste mensen het zelfs aangenaam!


Zijn er risico's en bijwerkingen van de colonhydrotherapie?

Onjuiste darmreiniging kan in verband worden gebracht met risico's bij chronische inflammatoire darmziekten zoals uitgesproken aambeien, de ziekte van Crohn of na een darmoperatie. Voordat u een gezondheidsvakantie met darmspoeling boekt, moet u altijd met uw arts praten over eventuele risico's.


Moet ik altijd mijn darmen reinigen?

Niet elk vastenprogramma bevat een darmspoeling. Het doel van het volledig legen van de darm is om alle voedselresten te verwijderen die het succes van de vastentherapie kunnen belemmeren. Als u echter besluit om bijvoorbeeld een alkalische vastentherapie te gebruiken, waarbij een zeer zachte ontgifting plaatsvindt, is een darm reiniging niet absoluut noodzakelijk. Veel mensen melden echter een aangenaam gevoel na de darmspoeling en hebben zelfs een verminderd hongergevoel.


Kan ik thuis ook mijn darmen ontgiften met huismiddeltjes?

Er zijn veel natuurlijke remedies die u kunt gebruiken om uw darmen thuis te zuiveren. Broccoli, kool, artisjokken, rode biet, knoflook en gember zijn slechts enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die bijdragen aan een betere darmgezondheid. Chia, lijnzaad en psylliumschillen binden water in de darmen en zwellen op, wat gunstig is voor de darmmobiliteit en de afvoer van metabolisch afval. Deze helpers bevatten ook veel waardevolle plantaardige stoffen voor de darm.


Mag ik sporten tijdens de behandeling?

Ja, omdat tijdens ontspannen beweging het parasympathische zenuwstelsel wordt geactiveerd en daarmee de darmbloedcirculatie wordt verbeterd en metabolische processen worden gestimuleerd. Artsen adviseren daarom matige lichaamsbeweging ter ondersteuning van de behandeling.


Is het mogelijk om af te vallen met een darmreinigingskuur?

Ja en nee. Tijdens de eerste paar dagen van een darmreinigingskuur valt u af, maar het meeste is metabolisch afval en water. Maar als u na de behandeling gezond blijft eten en uw darmen verzorgt, heeft u geen last van overgewicht. Het belangrijkste doel van de darmkuur is echter niet het afvallen.

Creëer uw perfecte vakantie