Hotels in Ubud

Ubud is het cultureel centrum van Bali. Ubud heeft een bevolking van ongeveer 8000 mensen, alhoewel de ontluikende stad tegenwoordig moeilijk wordt onderscheiden van het groeiende lapwerk van dorpen dat er omheen is ontstaan. Ubud is een hooglandstad op het Indonesische eiland Bali, gelegen tussen de beeldschone Balinese rijstvelden en steile ravijnen in de centrale uitlopers van het Gianyar regentschap. Ubud, een van de belangrijkste kunst- en cultuurcentra van Bali, heeft een levendige toeristische industrie ontwikkeld met zijn overvloedige winkels, ambachtslieden en galerijen. De oriëntaalse sfeer en prachtige omgeving maken van Ubud een toplocatie voor een geslaagd wellness verblijf. 


Ubud-Bali
De hoofdstraat is Jalan Raya Ubud (Jalan Raya betekent hoofdweg), die van oost naar west door het centrum van de stad loopt. Twee lange wegen, Jalan Monkey Forest en Jalan Hanoman, verlopen ten zuiden van Jalan Raya Ubud. Puri Saren Agung is een groot paleis aan het kruispunt van Monkey Forest en Jalan Raya Ubud. Het huis van Tjokorda Gede Agung Sukawati (1910-1978), de laatste 'koning' van Ubud, wordt nu bezet door zijn nakomelingen en er vinden regelmatig dansoptredens plaats in ‘zijn’ binnenplaats. Het huis was ook een van de eerste hotels van Ubud, dat dateert uit de jaren 1930.
Het Ubud Monkey Forest is een heilig natuurreservaat in de buurt van het zuidelijke einde van het Jalan Monkey Forest. De habitat herbergt een tempel en ongeveer 340 krab-etende Makaken. Dit is één van de meest populaire bezienswaardigheden op Bali. Deze en meer bezienswaardigheden staan garant voor een fantastische vakantie op Bali.
Toerisme in Ubud
Het Ubud toerisme richt zich op kunst, cultuur, yoga en natuur. In tegenstelling tot het belangrijkste toeristische gebied in zuidelijk Bali, heeft het Ubud gebied bossen, rivieren, koelere temperaturen en minder congestie, hoewel het verkeer het afgelopen decennium drastisch is toegenomen.
De Maan van Pejeng, in het nabijgelegen Pejeng, is de grootste bronzen keteltrom in de wereld die dateert uit circa 300 BC. Het is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur. Zo vindt u er ook de 11e-eeuwse Goa Gajah, of 'Elephant Cave', een tempelcomplex die zijn naam aan Ganesha, de godheid van kennis en wijsheid, ontleent.
Sinds de jaren 1960 heeft de Bali tourist boom voor veel ontwikkeling in de stad gezorgd. Het blijft echter een centrum van artistiek streven, van ambachten en van traditionele cultuur.