Spa hotels

Gezond door water

Onze beste spa hotels

Spa hotel

Bent u op zoek naar een reis waar u meer kunt ontspannen dan ooit tevoren? Dan is een spa hotel de juiste keus voor u. Met diverse faciliteiten biedt een spa hotel een zeer diverse reis met het gemak van alle vormen van ontspanning die u zich kunt wensen binnen handbereik. Wij bieden u een ruim aanbod hotels met spa op diverse bestemmingen en met verschillende arrangementen. Zo kiest u niet alleen de bestemming en reisduur die bij uw beeld van de ideale spa vakantie past, maar kiest u ook een specifiek wellness programma dat volledig bij uw wensen aansluit. 

Wist u dat ‘spa‘ een acroniem is van de Latijnse uitdrukkingen ‚Salus Per Aquam‘ en ‚Sanitas Per Aquam‘ wat in het Nederlands ‘gezondheid door water‘ betekent? Hieronder hebben wij een paar spa baden voor u opgesomd zodat u weet wat u kan verwachten. 

Kneippkuur

Kneippkuur is gericht op behandelingen door middel van baden, stortbaden en/of stoom waar er wordt gewisseld tussen koud en warm water. Het wisselende water stimuleert de bloedsomloop en zal uw immuumsysteem versterken.

Thermaalbaden

Het water in thermaalbaden komt uit een diep ondergrondse waterbron dat door de warmte van de aarde is verwarmd. Het water is rijk aan mineralen zoals zouten, calcium, magnesium, jodium, bicarbonaat, silicaten, ijzerverbindingen, zwavelverbindingen en elementen waaronder selenium. Bovendien staat het bekend om een antioxiderende, reinigende en genezende werking die ervoor zorgen voor een gezonde huid. Thermaalwater versnelt het proces van de herstelling en vernieuwing van de huidcellen waardoor er minder snel onzuiverheden en rimpels ontstaan. Hiernaast is het bewezen dat thermaal water huidirritaties verzacht en kalmeert.  Verder heeft het water een hydraterende en ook een ontstekingsremmende werking. Spa en wellness hotels met een thermaal bad is dus ideaal voor gasten met een gevoelige huid en huidproblemen zoals eczeem. Versterk uw huid door in een thermaalbad te baden!

Sauna 

Bij vrijwel alle hotels met spa is er wel een sauna te vinden. Een sauna is een traditionele ruimte van hout waar de temperaturen tussen de 80 en 110 °C liggen. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat u veel zweet waardoor uw afvalstoffen uit uw lichaam vervoeren. Het is goed voor de bloedsomloop en zorgt voor een zachte huid. Verder is er ook bewezen dat een bezoek aan een sauna reuma klachten verlicht.

Infraroodsauna

Bij een traditionele sauna wordt uw lichaam verwarmd via de lucht. Dit werkt anders bij een Infraroodsauna. Hier wordt uw lichaam van binnen direct verwarmd door de warmtestralen van de infraroodpanelen die zich in de ruimte bevinden. De temperatuur in infraroodsauna’s zijn liggen ook veel lager dan traditionele sauna’s. Heeft u last van spierpijn of gewrichtspijn? Dan is een bezoek aan infraroodsauna in een spa hotel ideaal. De infraroodstralen dringen diep in uw huid door waardoor een warmte-sensatie ontstaat. Het helpt u om tot rust te komen en zorgt ervoor dat uw spieren ontspannen. Net als een traditionele sauna zorgt het voor een verbeterde bloedsomloop en helpt het bij het uitzweten van afvalstoffen.

Stoomcabine/stoombad

De naam zegt het al… Bij een stoomcabine wordt er warme stoom in een cabine ingeblazen. De hoge luchtvochtigheid in de cabine zorgt ervoor dat het lichaam niet zo snel kan afkoelen. De temperatuur binnen de cabine kan oplopen tot gemiddeld 45 °C. U zal misschien merken dat het in de cabine warmer aanvoelt dan in een sauna. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid die ervoor zorgt dat het lichaam uw zweet moeilijk kan verdampen. Net als bij sauna’s zijn stoomcabines goed voor de bloedsomloop en zorgen deze ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd. 

Whirpool

De waterpompen van een Whirpool bad creëren krachtige waterstralen die onderwater worden uitgeduwd. De waterstralen zorgen voor een massage effect waardoor uw spieren goed los worden gemaakt. 

Vind de ideale balans tussen rust, ontspanning en gezondheid in onze aangeboden hotels met spa die zijn gespecialiseerd en aangepast aan uw behoeften. Een spa hotel kan soms prijzig zijn, maar bij ons is dat zeker niet het geval! Omdat de prijzen van de diverse wellness en spa arrangementen bij ons bij de prijs inbegrepen zijn, komt u op reis niet voor financiële verrassingen te staan. In ons ruime aanbod is voor ieder wat wils en heeft u de mogelijkheid om een reis te boeken in diverse prijsklassen. Zo bent u verzekerd van een reis die niet alleen eenvoudig online te boeken is, maar die ook binnen uw budget past. Bovendien is niet alleen ons reguliere aanbod al zeer scherp geprijsd. 

Heeft u nog vragen of heeft u uw ideale spa vakantie nog niet gevonden? Dan kunt u contact met ons opnemen via email of telefonisch. Wij helpen u graag!
 

Geniet in een spa hotel

Geniet in een wellness hotel