Spa hotels

Diepe ontspanning en grenzeloze rust

Spa hotels

Diepe ontspanning en grenzeloze rust

Spa behandelingen in onze beste kuurhotels

Spahotels of kuurklinieken (soms ook sanatoria) zijn gespecialiseerde instellingen die zich bezighouden met gezondheid van mensen. Deze echte "tempels van gezondheid" bieden ongelooflijk opwindende en diverse mogelijkheden om te genieten van een heerlijke en volledig ontspannen gezondheidsvakantie. Hier bieden we u een uitgebreid overzicht van uitstekende spahotels wereldwijd en spahotels die gespecialiseerd zijn in specifieke vormen van therapie, kuren of voedingsstijlen. Daarnaast geven we nog informatie over wat er te verwachten is bij een bezoek aan het spahotel.


Vind uw perfecte spa hotel:

Als u op zoek bent naar een specifiek kuurhotel of een spa resort, kunt u hier direct aan beginnen. Voer eenvoudig de naam van het spahotel in de tweede kolom "Bestemming of Hotel" in en klik op "Zoeken". Bent u de naam vergeten? Geen probleem, u kunt de hotels ook filteren op "Reisthema" en / of landen, regio's en plaatsen in "Bestemming of Hotel".


Ontdek de gezonde verscheidenheid aan spa hotels


Wat is er speciaal aan spa hotels en spa resorts?

Holistische concepten, speciaal ontwikkeld door experts

Spa hotels en spa resorts hebben vaak holistische concepten dat is ontwikkeld door experten. Met andere woorden: elk spa hotel en spa resort streeft vaak zijn eigen holistische concept na. Dit betekent dat de focus niet alleen ligt op de genezing van een specifiek symptoom of klacht, zoals vaak het geval is in een ziekenhuis, maar eerder op de volledige (holistische) inzicht op de mens, de gezondheidsuitdagingen en de omgeving. Het doel hierbij is om naast de symptomen de oorzaak te achterhalen en een uitgebreide oplossing te vinden die een volledige verbetering van de gezondheidstoestand tot stand brengt. 

Een onderhouden en prachtige omgeving bevorderen de genezing

Zoals de naam al doet vermoeden, staat hier het hotel idee op de voorgrond. Een goed onderhouden en een prachtige omgeving bevorderen natuurlijk ook het verloop van de genezing. Denk bijvoorbeeld aan de hotel kamers, lobby, spa gedeelte, restaurants en andere openbare ruimtes. Deze zijn altijd liefdevol ontworpen, doordacht en zorgen ervoor dat de gasten zich thuis voelen. De faciliteiten buiten de gebouwen van spa hotels en spa resorts zien er meestal prachtig uit. De tuinen en/of parken, de omgeving vol natuur en de goede frisse lucht creëren een gevoel van pure ontspanning en rust. De wellnessruimtes zijn vaak echte wellnessoases, waarbij u niet zo snel wilt weggaan. Een verblijf in onze spahotels en resorts zorgen daarom voor een ​​echte spa vakantie.

Hooggekwalificeerd personeel zorgen goed voor u

Alles komt samen in spa-hotels: vriendelijk servicepersoneel, hoog opgeleide en toegewijde therapeuten en eersteklas medische professionals die klaar voor u staan. Het beste is dat het personeel echt de tijd voor u nemen om u als spa-gast persoonlijk te ontmoeten en te leren kennen. Vervolgens probeert het medische team uw behoeften en gezondheidsproblemen te begrijpen en u zo goed mogelijk te helpen. Om de gasten nog beter te helpen, worden er vaak in onze spa hotels en resorts tips en advies gegeven die u na het verblijf thuis kunt opvolgen. U hoeft dus geen zorgen te maken dat er niet naar u wordt geluisterd, want dat is absoluut niet zo!

Wie geld uitgeeft aan gezondheid, krijgt iets ervoor terug

Wie geld uitgeeft aan gezondheid, mag ook iets terug verwachten. Natuurlijk moet u een gezondheidsvakantie in het spa hotel of spa resort tegenwoordig volledig zelf betalen. Alleen in zeldzame gevallen, zoals bij ernstige ziekten, kan een gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraars worden aangevraagd en vervolgens worden vergoed. Deze ontwikkeling heeft echter ook voordelen opgeleverd. De reden waarom veel kuurhotels tegenwoordig zo mooi en topmodern zijn, is niet in de laatste plaats te wijten aan het feit dat klanten een overeenkomstig rendement voor hun geld verwachten. De prijs-prestatieverhouding is dus over het algemeen veel verbeterd en - laten we eerlijk zijn - een investering in uw gezondheid is het zeker waard en ook een heel verstandige investering!


Gespecialiseerde spa hotels

Naast de prachtige bestemmingen kunt u ook uw spahotel kiezen op basis van zijn specialisatie. Kuurhotels en spa resorts kunnen zich specialiseren in bepaalde soorten behandelingen, specifieke therapie behandelingen of in de behandeling van een specifieke ziekte. Geen zorgen; de spa-artsen en specialisten die waardevolle ervaring op dit gebied hebben zullen goed voor u zorgen. Ontdek enkele van de populaire, gespecialiseerde spahotels en leer meer over de expertise en behandelingsopties.


Spa hotels voor speciale behoeften

Rolstoelvriendelijke spa hotels

Deze spa hotels hebben barrièrevrije toegang (drempelvrij) tot het hotel zelf, meestal ook tot alle spa-ruimtes en binnen de kamers bredere deuren voor rolstoelen en bijbehorende badkamers. Let op: geef bij uw aanvraag / reservering uw exacte behoeften aan. Het is niet gegarandeerd dat alle kamers / gebieden van de hotels rolstoelvriendelijk zijn uitgerust. Wij controleren vooraf uw wensen, zodat niets een succesvolle spa-vakantie in de weg staat.

Senioren spa hotels

In deze hotels wordt er gestreefd naar korte routes en weinig trappen. In deze regeling hebben de badkamers ook bijbehorende leuningen om de mobiliteit te vergemakkelijken. Let op: geef bij het aanvragen / boeken precies aan of u bepaalde beperkingen heeft. In dit geval willen we precies controleren of het spahotel echt geschikt is.

Spa hotels met speciale catering

Voor degenen die een speciaal voedingsconcept volgen, willen dit natuurlijk ook op vakantie blijven doen. Of het nu vegetarisch, veganistisch of voor diabeten, wij hebben hotels die dit aanbieden! Zelfs in onze kantoren zijn er verschillende voedingsstijlen en daarom was het voor ons belangrijk dat u deze hotels kunt selecteren.

Kies uw spa hotel op basis van uw speciale dieet:

 


Reis- en spaartips voor uw boeking in een spa hotel

Boek op tijd

"Vroege vogels vangen de dikste wormen" - dit is vaak van toepassing bij kuurreizen naar spa hotels. In dit vakantiesegment vindt u vroegboekkortingen in plaats van last-minute acties. Dit komt simpelweg omdat de spa hotels graag vroeg beginnen met de seizoensplanning, omdat ervoor moet worden gezorgd dat voldoende opgeleid personeel, therapeuten en artsen in het complex beschikbaar zijn voor de therapeutische behandelingen en wellnessprogramma's die in de programma's zijn opgenomen. Boek daarom op tijd, het liefst minimaal 3 maanden van tevoren.

Flexibele reisdata en reisduur

Spa hotels en spa resorts bieden spannende wellness- en spa-programma's. Bij kuren worden de programma's meestal opgesteld in week of weken programma's. Hierdoor hebben ze vaak de beste prijs-prestatieverhouding bij een verblijf van 7, 14 of 21 dagen. Bij spa en wellness programma's bieden de hotels en resorts vaak een flexibele programma aan van 2 dagen, 3 dagen, 4 dagen, 5 dagen of hele weken. Dus zoek met enkele open data om alle aantrekkelijke hoteldeals te zien.

Plan uw verblijf in de week

Start uw verblijf op een week dag: bij korte verblijven in een spa hotel zijn er vaak speciale tarieven voor verblijven van maandag tot donderdag of tot vrijdag. Dus als u flexibel bent in uw planning, overweeg dan om tijdens de week te reizen. Naast de goedkopere prijzen zijn er meestal minder gasten in de spa en spa-ruimtes.


spadreams logo transparent background

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

  • Grote hotelselectie
  • Beste prijsgarantie
  • 99% tevreden klanten
  • 40 jaar ervaring
  • Deskundig advies
  • Gepersonaliseerde vakantie
  • Uitstekende kwaliteit
  • Ondersteuning van begin tot eind
  • Gegevensbescherming
  • Laatste reistrends

Vind uw ideale spa- gezondheidsvakantie

Laat u inspireren door onze brede aanbod. Ga naar de zoekoptie waar u de filters van onze uitgebreide kunt gebruiken om uw spa hotel te vinden naar uw wensen. Of neem hier contact op met onze experts >>.