Bergen, wild en meer

India · Zuid India Karnataka · Bangalore - Mysore - Ooty
Bangalore - Mysore - Bandipur - Ooty
DMC Shikhar Travels Pvt. Ltd.
Standaard / Superior / Deluxe Hotels
Naar de aanbiedingen

Veelzijdig India

Heeft u nog nooit gehoord van 'Toy Town', 'Nandi' of de 'Blauwe Bergen', laat staan wilde olifanten gezien of het Ooty-meer bezocht? Dan nodigen we u graag uit voor deze prachtige rondreis door Tamil Nadu en Karnataka, ook ideaal voor uw Ayurvedakuur.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Bergen, wildleven en meer - Standaard Hotels

5 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 795 €

Bergen, wildleven en meer - Superior Hotels

5 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 840 €

Bergen, wildleven en meer - Deluxe Hotels

5 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Vanaf 1.006 €

Bergen, wild en meer in detail

Privérondreis 6 dagen/5 nachten

1e dag – Bangalore – Mysore

Ontvangst op de luchthaven Bangalore. Op weg naar Mysore, tussenstop in Channapatna, beroemd om kleurrijke houten figuren en bekend als 'Toy Town' van Karnataka. 3 overnachtingen in Mysore.

2e dag – Mysore

Na het ontbijt, rit naar de Chamundi-heuvel (ca. 1000 m hoog) voor een bezoek aan Shiva's stenen stier 'Nandi' en de demonenstandbeeld 'Mahishasura'. Vervolgens, in het centrum van de stad, bezoek aan het Maharaja-paleis. Na zonsondergang, waterspelen en lichtshow in de Brindavan-tuinen.

3e dag – Mysore – Somanthpur – Mysore

Ontbijt in het hotel. Rit naar Somanthapura (ca. 35 km) met bezoek aan de hindoe-tempel Chennakesava (ook bekend als Kesava), gebouwd over 3 generaties in de 12e eeuw en gewaardeerd als een meesterwerk van de Zuid-Indiase Hoysala-architectuur (speksteen).

4e dag – Mysore – Bandipur – Madumalai– Ooty

In de vroege ochtend, vertrek richting Ooty (ca. 135 km), de bergplaats omgeven door eucalyptusbossen en theeplantages op ca. 2200 meter hoogte of ook de grootste stad in de 'blauwe' Nilgiri-bergen. Onderweg komt men soms zelfs wilde olifanten tegen. Stop in het Bandipur National Park en, eenmaal in Tamil Nadu, het Mudumalai natuurreservaat en wildreservaat met onder andere wild, tijgers, panters, bizons. 2 overnachtingen in Ooty.

5e dag – Ooty – Conoor – Ooty

Na het ontbijt, bezoek aan de gotische kerk St. Stephen en het Ooty-meer, een van de belangrijkste attracties van de stad en locatie voor vele Bollywood-films. Boten ter plaatse beschikbaar om het meer te verkennen (tegen betaling). Volgende stop is de Doddabetta-piek, met ca. 2630 m de hoogste van de regio. Verder naar Conoor met pittoreske landschappen en theeplantages. 's Avonds terugkeer naar het hotel.

6e dag – Ooty – Coimbatore

Transfer naar de luchthaven Coimbatore. Op verzoek binnenlandse vlucht naar Cochin ca.
€ 115/persoon (gelieve bij boeking te vragen).

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Bergen, wild en meer
India, Zuid India Karnataka, Bangalore - Mysore - Ooty
Kempegowda International Airport (BLR)
ca. 142km/223min

Hotels in de buurt