Eiland Phuket Holiday

Vakantie in Phuket

het eiland Phuket in Thailand is het grootste eiland van Indonesië. Elk jaar trekt Phuket talloze vakantiegangers aan die op zoek zijn naar ontspanning en avontuur. De bezoekers komen om van het nachtleven te genieten, maar ook vanwege de prachtige stranden. Er zijn veel rustige stranden waar u niks van de stadsdrukte van Phuket zal merken en heerlijk kunt ontspannen. Een van deze stranden is Karon Beach. Het langste strand is rustig, maar niet volledig afgelegen. Hier kunt u onder parasols luisteren naar het geluid van de zee en nieuwe energie opdoen. Naast de promenade zijn er een paar winkels en restaurants. 

Zonder restaurants komt het strand van Koem Ka uit. Hier kunt u genieten van volledige rust en het uitzicht op de eilanden voor de kust en de zee. Het strand ligt in de buurt van Rawai, in het zuidelijke deel van Phuket. Daarnaast kunt u elke dag de zonsondergang bewonderen dat veel toeristen trekt. 

Rijk aan cultuur en geschiedenis 

Als u zin heeft in cultuur, bent u ook op Phuket in goede handen. Het eiland kent een lange geschiedenis en verschillende culturen die anders zijn dan die op het vasteland van Thailand. In de 19e eeuw arriveerden veel Chinezen op het eiland, die met Thaise vrouwen trouwden. Hun nakomelingen voelde geen van de twee culturen behoren en dus hun eigen opgericht: Ze noemen zichzelf Baba en hebben een eigen keuken.

U kunt een bezoek brengen aan de Wat Chalong, een boeddhistische tempel in het zuidwesten, de Put Yaw, een 200 jaar oude tempel van Chinese immigranten in Phuket stad of bezoek de Naka weekend markt waar je de echte Thailand, horen en ruiken. De Naka-markt is een van de grootste markten op het eiland en vindt elke zaterdag en zondag plaats. 

Weg van de kust, heeft Phuket enorme kokospalmen en rubberplantages. In het verleden was het binnenste deel van het eiland regenwoud en de thuisbasis van tijgers, olifanten en neushoorns. Ondertussen, echter, het regenwoud is gekrompen naar het gebied van een klein nationaal park op de noordelijke punt. Geniet van de diversiteit van Phuket en geniet van stranden, zee, zon, natuur en eersteklas hotels met perfecte service. 

Locaties in de regio Eiland Phuket