Helende modder – Fango in Italië

Fango – de Italiaanse Wellness-specialiteit

Italië is het land van pizza’s, pasta, Vespa’s en (verassing …) helende modder. Dit extra portie luxe is te vinden bij de authentieke Fango-retraites in Italië. Maar wat is Fango eigenlijk?

Het portret van mooie jonge vrouw die het masker van het kleilichaam hebben past door schoonheidsspecialist toe. Detox ritueel. Baden met minerale modder met SpaDreams

Oorsprong

Het woord “Fango” betekent gewoon “modder” in het Italiaans. De modder zelf is een mengsel van klei en organisch materiaal zoals algen, dat wordt verwarmd door thermaal water uit ondergrondse vulkanische bronnen. Daarom zitten er ook heel veel mineralen in de modder en is het vrij uniek voor Italië, omdat de minerale samenstelling ervan afhankelijk is van de specifieke thermale bronnen van elke locatie. De Fango-modder stimuleert bloedcirculatie, ontspant de spieren en verlicht gewrichtspijn. Verder heeft Fango ontstekingsremmende effecten en helpt het een reeks gewrichtsgerelateerde aandoeningen.

Minerale modderbad "Fango" met SpaDreams, vrouw met volledig moddermasker aan het meer

Het volledige modderpakking

Bij een klassieke Fango behandeling wordt er hete modder (ca. 38 – 42 °C) op de huid aangebracht. Vervolgens zul je merken dat de modder een ontspannend effect mee geeft en dat het aangenaam op je huid voelt. De Fango zorgt voor een sterke opwarming van het lichaam, wat een langdurig effect heeft. Vaak wordt de behandeling gevolgd door een bezoek aan een thermaal bad en een massage of andere wellness-behandelingen om de effecten te maximaliseren.

Klik hier voor meer informatie over Fango in Italië .

Schilderachtige foto-post uitzicht op de beroemde kust van Amalfi met prachtige Golf van Salerno, Campania, Italië. Ischia, eiland met thermale bronnen.

Mediterraan paradijs

Na de relaxte behandeling is het tijd om ‘la bella vita’ van de omgeving op te zoeken. Een van de beste plaatsen voor een modderbad is de regio Veneto in Noord-Italië. Hier heb je de thermale modderbaden van Sirmione aan de oevers van het Gardameer, evenals Montegrotto Terme en Abano Terme, genesteld tussen de heuvels van Euganei. Omgeven door de prachtige natuur zijn charmante stadjes en middeleeuwse straatjes, schilderachtige trattoria’s en uitgestrekte wijngaarden makkelijk te vinden. Verderop heb je het vulkanische eiland Ischia, voor de kust van Napels, met prachtige witte zandstranden.

Onze tip: HOTEL TERME BELLAVISTA RESORT & SPA ****

Hotel Terme Bellavista Resort & Spa ★★★★

Het Hotel Terme Bellavista Resort & Spa ★★★★ ligt in het midden van het prachtige natuurlandschap van de Euganische heuvels. De omringende vulkanische heuvels bieden een adembenemende natuurlijke locatie voor een helende modderprogramma. In een elegante ambiance geniet u van eersteklas Italiaanse wellness, een reeks thermale baden en exclusieve therapieën. Al generaties lang combineert dit familiehotel gastvrije comfort en persoonlijke ambiance met de helende kracht van de thermische bronnen. Klik hier voor meer informatie over dit hotel.

Natuurlijk hebben we veel meer hotels die Fango behandelen aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor vragen en advies!

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
Hotel Terme Mioni Pezzato & Spa
Italië – Euganische Heuvels – Abano Terme
Fango voor de silhouet
6 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Hotel Terme Metropole
Italië – Euganische Heuvels – Abano Terme
Gezondheid Plus - 5 fangokuurdagen
7 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Hotel Terme Bellavista Resort & Spa
Italië – Euganische Heuvels – Montegrotto Terme
Insidertip Fango - 6 Kuurdagen
7 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
Hotel Terme Quisisana
Italië – Euganische Heuvels – Abano Terme
Jungbrunnen Fango - 5 kuurdagen
7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap