De gezondheidsvoordelen van de Dode Zee

Wat maakt de Dode Zee zo speciaal?

De Dode Zee – eigenlijk een meer, dat grenst aan Jordanië, Israël en Palestina – is een van de meest populaire bestemmingen voor mensen die medische wellness of verlichting van huidziektes zoeken. Echter, de Dode Zee is geen nieuwe reisbestemming, maar was in de Romeinse Tijd al een wereldwijd bekend gezondheidsresort. Omdat het water zoveel zout bevat, is er amper leven aanwezig in de Dode Zee – vandaar de naam. Daarbovenop zorgt het enorm hoge zoutgehalte ervoor dat men gemakkelijk kan blijven drijven.

De gezondheidsvoordelen van het gebied zijn het resultaat van een combinatie van een aantal elementen. Op de eerste plek bevat het water in de Dode Zee tot wel negen keer zoveel zout als ‘normaal’ zeewater. Dit, in combinatie met de lage ligging van het gebied (430 meter onder zeeniveau, het laagste droge punt op aarde) en een hoog mineraalgehalte, creëert een unieke omgeving die erg geschikt is voor de behandeling van een groot spectrum aan aandoeningen. Hiernaast zorgen de afwezigheid van pollen en de verminderde aanwezigheid van ultraviolette straling in het gebied voor een nog effectievere aanpak van verschillende klachten.

Aandoeningen & behandelingen

Het is bewezen dat de Dode Zee effectief is bij de aanpak van een aantal huidziektes, zoals psoriasis, eczeem, atopische dermatitis, vitiligo en acne, alsook van aandoeningen aan de luchtwegen, reuma en orthopedische ziektes. Behandelingen bestaan niet louter uit het badderen in de zee, maar ook uit het aanbrengen van verschillende crèmes en blootstelling aan de zon. Onze SpaDreams Dode Zee-informatiepagina adviseert u over de beste reisperiode voor vakanties naar de Dode Zee: zo kunt u de voordelen van uw reis maximaal beleven. Hier kunt u ook de aan te raden verblijfsduur vinden, zodat u optimaal profiteert van uw bezoek aan deze helende omgeving.

Het hoge mineraalgehalte in de modder in en rondom de Dode Zee zorgt er niet alleen voor dat alle viezigheden uit uw huid worden gedreven, maar werkt ook versterkend voor uw huid en gaat cellulitis tegen. De modder uit de Dode Zee stimuleert ook de bloedsomloop en ontspant de zenuwen, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat mensen die lijden aan reuma en artritis minder pijn voelen. Natuurlijk hoeft u niet per se een aandoening te hebben om te kunnen profiteren van de voordelen van de Dode Zee – ook veel bezoekers komen hier om aan de stress te ontsnappen en om een verjongende vakantie mee te maken.

Wat kan ik nog meer doen tijdens een vakantie aan de Dode Zee?

Hoewel het merendeel van de vakantiegangers zich richt op gezondheidsaspect, zijn er ook meer dan genoeg andere activiteiten te doen en plekken te ontdekken. Zo kunt u een bezoekje brengen aan het Ein Gedi Nature Reserve of het Masadamuseum. U kunt deelnemen aan een woestijnsafari of relaxen op het Ein Bokek-strand, om maar een paar dingen op te noemen. Als u graag een beetje cultuur wilt snuiven, kunt u gerust een dagtrip naar Jeruzalem plannen. Kortom: genoeg te doen rondom de Dode Zee!

Als u zich geïnspireerd voelt om een medisch danwel ontspannend programma aan de Dode Zee te gaan volgen, dan kunt u gerust een kijkje nemen op onze Dode Zee-pagina. Wij bieden eersteklas hotels aan de Dode Zee in Israël en Jordanië. Voor nog meer informatie kunt u onze Dode Zee-brochure raadplegen.

Nieuwsgierig? Ontdek dan onze bijpassende aanbiedingen:
Dead Sea Spa Hotel met Medical Center
Jordanië – Dode Zee – Sweimeh
Ontspanning aan de Dode Zee/ Klimaatkuurverblijf
1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
Mövenpick Resort & Spa Dode Zee
Jordanië – Dode Zee – Sweimeh
Klimaatkuurverblijf
1 nacht, tweepersoonskamer, ontbijt
Lot Spa Hotel
Israël – Dode Zee – Ein Bokek
Klimaatkuurverblijf, wellness & ontspanning
7 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
David Dead Sea
Israël – Dode Zee – Ein Bokek
Klimakuurverblijf, wellness & ontspanning
7 nachten, tweepersoonskamer, ontbijt
SpaDreamsNL Instagram
Sitemap