Lekkere Noot en Nougat koekjes


Het koekje met extra-chocolade! Deze noot-nougat koekjes zijn de highlight van elk kerstfeest en smaken net zo lekker als de koekjes van Oma!doppeldekker-koekjes-spadreams-gezond

Benodigdheden:

  • 250g meel
  • 75g suiker
  • 200g margarine
  • 150g noten
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 Ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 200g Nougat
  • 10g kokosolie
  • 100 g smelt-chocolade

Voorbereiding van het deeg

Bedek je oven-dienblad met bakpapier en zet je oven op 175°C om voor te verwarmen. Alle bovenstaande ingrediënten –behalve de Nougat, Kokosolie en smelt-chocolade – kun je gaan mengen en mixen! Indien het deeg te kleverig is kun je een lepeltje meel toevoegen of het deeg een paar minuten in je koelkast laten staan.

Koekjes vormen en bakken

Vorm de koekjes op het oven-dienblad en laat deze 7 minuutjes in de oven goudbruin bakken. Terwijl de koekjes afkoelen kun je de Nougat en kokosolie in een warm water-bad verwarmen. Smeer de Nougat-creme op de koekjes. Je kunt natuurlijk ook gelijk je chocolade laten smelten en je koekjes er mee versieren. Even laten drogen en klaar is Kees! of Annabel! of Johan! of Emma! of JIJ!

Onze tip ‘’dubbeldekker-koekjes’’:
Deze koekjes kun je perfect op elkaar stapelen. Smeer wat verwarmde chocolade hazelnoot crème op de twee koekjes en druk deze voorzichtig tegen elkaar aan. Als ze opgedroogt zijn en tegen elkaar plakken kun je de koekjes voor de helft onderdompelen in chocolade, voor een echt professioneel uiterlijk! Check onze kerst aanbiedingen van dit jaar! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on LinkedInShare on StumbleUpon
Tot nu toe geen beoordelingen.
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren
Loading...

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *