Yin Yoga

Beleef de diepte van houdingen

Geniet van stretching en ontspanning

Yin Yoga behoort tot de rustigere yoga stijlen. Hier kunt u stress afbouwen en nieuwe energie tanken. Yin Yoga wordt voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd. De houdingen worden, in tegenstelling tot de dynamische stijlen zoals Ashtanga Yoga, zonder spierkracht en zo lang mogelijk (tussen 3 en 15 minuten) uitgevoerd. Zo heeft u bij elke houding de kans om hier diep in te duiken en zich daarin compleet te ontspannen.

De lange duur van de houdingen is op het begin meestal een beetje onwennig en staat in contrast met de snelle leven van alledag. De uitdaging van deze yoga stijl is het, om helemaal in de houdingen te duiken, en om rekbaarheid en bewegingsloosheid waar te nemen en van die intensiteit te genieten. Een Yin Yogasessie is vol van rust en stilte. Zo kunt u zich volledig richten op uw houding en kunt u oplettend de werkingen in uw lichaam waarnemen.

De passieve houding van de Asana’s leidt op de lange termijn tot meer flexibiliteit en verhelpt spanningen, blokkades en vastzittende spieren. Ook trauma’s en vaste gedragspatronen kunnen door het uitvoeren van deze yoga stijl worden verholpen, omdat er tijdens de sessies een meditatieve en reflexieve toestand wordt bereikt.

Loslaten is het thema van Yin Yoga. U zult merken dat hoe langer u een houding aanhouding, hoe losser uw spieren worden. Een uitdaging en een inspirerende beleving tegelijkertijd. Wij raden aan: probeer het uit en ervaar het zelf!

De houdingen van Yin Yoga stammen overigens uit de klassieke Hatha yogaleer. Gecombineerd met invloeden uit de Indische yoga techniek, het Chinese taoïsme en nieuwe westelijke inzichten uit de wetenschap is Yin Yoga een eigen vorm van yoga geworden, die aantoonbaar weldoende werkingen op uw lichaam heeft.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u met Yin Yoga uw lichaam op een nieuwe manier leren kennen en zo iets goeds doen voor uzelf? Ontdek onze yoga reizen en retreats en beleef Yin Yoga op vakantie! Weldoende dagen en nieuwe energie op prachtige plekken wachten op u. Laat u ook vooral inspireren met betrekking tot onze reizen door onze yoga experts en geniet van een absolute droomvakantie met SpaDreams!

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd