Onderzoek naar Ayurveda voor de behandeling van migraine
Brinda Kanakhara, Varsha Chaudhari
januari 2018
Migraine
Natuurgeneeskunde
Wellness & Ayurveda
In een pilotstudie werden 15 migrainepatiënten gedurende 30 dagen onderzocht. Hun behandeling bestond uit Agnikarma (een honing-ghee behandeling) en een afkooksel genaamd Pathyadi, dat tweemaal daags werd ingenomen.
De patiënten merkten in de loop van het onderzoek een aanzienlijke verlichting, niet alleen van de pijn, maar ook van de gevoeligheid voor licht en geluid en andere symptomen zoals misselijkheid en duizeligheid. Dit wordt beschouwd als een effectieve behandeling voor migraine.
De belangrijkste informatie over het onderzoek in één oogopslag
- Indicaties
- Ayurveda, natuurgeneeskunde, pijnverlichting, gevoeligheid voor licht, gevoeligheid voor geluid
- Instelling
- Afdeling Shalakyatantra, Government Akhandanand Ayurveda College, Ahmedabad, Gujarat, India
- Titel
- Onderzoek naar Ayurvedische geneeskunde voor de behandeling van migraine
- Korte beschrijving
- Onderzoek toont significante verlichting van migraine symptomen met Agnikarma en Pathyadi.
- Oorspronkelijke titel
- A pilot study on clinical efficacy of Agnikarma and Pathyadi decoction (an Ayurvedic formulation) in the management of Ardhavabhedaka (migraine)
- Link naar het onderzoek
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30595636/
Geschikte reizen voor dit studieonderwerp
Dit kan je ook interesseren
Ayurveda geneeskunde / Heilkuur
Huid / Allergieën
Stofwisseling / Maag / Darmen
Deepa Arora, M Kumar
februari 2003
Ayurveda kan helpen bij voedselallergieën via preventieve voeding en persoonlijke behandelingen.
Ayurveda geneeskunde / Heilkuur
Burn-out preventie / Profylaxe
Stress / Uitputting
Christian S Kessler, et al.
oktober 2017
Uit een onderzoek blijkt dat Ayurvedische voedingsadviezen nuttig kunnen zijn bij de behandeling van moeders met het burn-outsyndroom.
Jessica Hoppstädter et al.
oktober 2016
Het onderzoek toont aan dat curcumine ontstekingsprocessen dempt door GILZ in macrofagen te verhogen en de productie van NF-κB.