Hydrotherapie - kuurbehandelingen met water

Kuurbehandelingen met water

Hydrotherapie - een geneeskrachtige watertherapie

Bent u geïnteresseerd in hydrotherapie of vraagt u uzelf gewoon af wat het is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie over watertherapie: waar het vandaan komt, hoe het werkt en natuurlijk waar u ervan kunt genieten.


Wat is hydrotherapie?

Het woord "hydro" komt uit het Grieks en betekent water. Dus "therapie" is Grieks en betekent behandeling. Hydrotherapie betekent "behandeling via water". Om deze reden wordt het soms "watertherapie" of "spa-behandelingen met water" genoemd.

Met verschillende temperaturen en drukken wordt het water gebruikt voor pijnverlichting, behandeling van verschillende gezondheidsproblemen en, natuurlijk, ontspanning. Behandelingen omvatten dingen zoals waterstralen, onderwatermassage, thermale mineraalwaterbaden, spabaden, bubbelbaden en koude pluggen, evenals watertherapie (oefeningen in zwembaden onder leiding van een fysiotherapeut). Deze behandelingen maken vaak deel uit van een spapakket, waarover u hieronder meer te weten komt.

Van alle helende spa-therapieën is watertherapie een van de breedste categorieën. Therapie, thalassotherapie, Kneipp-therapie, aquatische therapie en nog veel meer waarbij water betrokken is. Misschien wordt je voorhoofd gefronst terwijl je jezelf afvraagt: "de grootmoeder?" Je leest het goed - tussen watertherapie en haar "kleinkinderen" is er ook balneotherapie, de genezende behandeling met baden.


Hydrotherapie voordelen: Hoe wordt het gebruikt?

De voordelen van hydrotherapie zijn talrijk. Naast het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn en natuurlijk ontspanning, is het vooral goed voor het verbeteren van een aantal gezondheidsproblemen, zoals:

 • Artritis
 • Rugpijn
 • Revalidatie na een operatie
 • Revalidatie na sportblessures
 • Spondylitis ankylopoetica
 • Psoriatische arthritis
 • Artrose

 

Snelmenu

Wat is hydrotherapie?

Waarvoor wordt hydrotherapie voor gebruikt?

Hydrotherapie in spa hotels

Wat kan ik verwachten van een hydrotherapie?

   Hydrotherapie baden

   Aqua therapie

   Hydrotherapie Jets

   Hydrotherapie wassen

   Drinkkuur

   Stoom behandelingen

   Hydrotherapie  massages

Waar kan ik hydrotherapie krijgen

Populaire subcategorieën

Hoe kan ik mijn hydrotherapie boeken?

Hydrotherapie aanbiedingen

 

lady enjoying hydrotherapy

Hydrotherapie aanbiedingen in uitstekende spa hotels

Er is een grote en gevarieerde selectie van behandelingen als onderdeel van hydrotherapie. Om u te helpen bij het kiezen, raden we u aan onze volgende twee secties te lezen: wat kan ik verwachten en waar naartoe: de beste hydrotherapie in Europa. Zodra u weet wat u wilt boeken, kunt u de onderstaande zoekbalk gebruiken om een geschikt pakket te vinden.


Wat kan ik verwachten van een hydrotherapie spa? Hoe verlopen de behandelingen?

Hydrotherapieprogramma's vinden vaak plaats in kuuroordhotels of gezondheidsretraites. Dit betekent dat u op vakantie kunt gaan en tijdens uw verblijf kunt genieten van hydrotherapie. Deze behandelingen zijn een vast onderdeel van het programma of worden door de spa-arts aan u voorgeschreven en op uw behoeften afgestemd. Dit laatste is het geval in pakketten met een bepaald aantal behandelingen die u vervolgens lokaal met de spa-arts zult bepalen. In dit geval zegt de programmabeschrijving meestal iets als: "24x behandelingen zoals voorgeschreven door de arts".

De kalmerende behandelingen hebben allemaal water als hoofdbestanddeel. Er is een grote verscheidenheid aan behandelingen die we hier kort aan u voorstellen:

Overzicht

   Hydrotherapie baden

   Aqua therapie

   Hydrotherapie Jets

   Hydrotherapie wassen 

   Drinkkuur

   Stoom behandelingen

   Hydrotherapyie massages

Waar kan ik Hydrotherapie krijgen

Hoe kan ik mijn hydrotherapie boeken?

Aanbiedingen

 


Hydrotherapie baden

Dit omvat allerlei soorten baden, van typische baden tot hydrotherapiebaden. Dit omvat ook volledige baden, waar het lichaam volledig onder water staat, en gedeeltelijke baden, zoals voetbaden, waar slechts een deel van het lichaam onder water is. Of het water nu thermaal bronwater is, zeewater, koud bronwater of gewoon kraanwater waaraan badkruiden of oliën zijn toegevoegd, in het begin maakt het niet uit - het belangrijkste is dat u zich in water bevindt! Zelfs modderbaden vallen in de categorie watertherapie, omdat de modder wordt verdund met water

a happy couple bathing

Hydrotherapie Jets

Naast baden worden hydrojets gebruikt. Deze waterstralen zijn gericht op de voeten, benen en armen en helpen spierspanning te verlichten en de bloedcirculatie te verhogen. Gewoonlijk zijn de jets afwisselend warm en koud. Het is ongelooflijk aangenaam om uw voeten gedurende 5 seconden na 5 minuten in warm water onder te dompelen. Alles tintelt en voelt alsof u veel meer gevoel in uw tenen heeft.

Aqua therapie

Dit is een soort fysiotherapie die plaatsvindt in het water. Verwarmde zwembaden worden gebruikt voor revalidatie van spieren na een operatie, sportgerelateerde verwondingen of ziekten zoals artritis. U wordt door een fysiotherapeut geïnstrueerd om bepaalde oefeningen in het water uit te voeren, soms zelfs met een harnas. Mensen geven vaak de voorkeur aan aquatische therapie boven normale fysiotherapie, omdat het warme water spieren laat regenereren en de gewrichten zich zonder veel spanning uitlijnen.

uncle and niece enjoying aquatic therapy session

Hydrotherapie

Wassen kan door uzelf of door een therapeut worden gedaan, meestal met een spons of doek en water om de huid te reinigen en te stimuleren door wrijven. Het kan soms aanvoelen als een aangename massage. Wassen maken vaak deel uit van de Kneipp-therapie.

woman covered in bubbles during a hydrotherapy wash

Drinkkuur

Het interne gebruik van water als onderdeel van een drinkkuur kan voordelen voor de gezondheid hebben. Dit is meestal te danken aan de minerale samenstelling van het gebruikte water. Veel thermaal en geneeskrachtig water zijn ook ongelooflijk voordelig wanneer ze langzaam worden gedronken, in kleine slokjes. Afhankelijk van het kuuroord kunt u ook uw eigen porseleinen drinkbekers kopen, die een perfect vakantiesouvenir zijn.

drinking therapy

Stoom behandelingen

Water wordt ook gebruikt in stoombehandelingen. Naast de klassieke stoomkamers zijn er ook inhalatietherapieën, vaak met mineraal- of zeewater. In stoomvorm wordt het genezende water ingeademd en geeft op deze manier zijn gunstige effecten af.

Ayurvedic steam treatment

Hydrotherapie massages

Dit zijn massages 'onder water' en 'met water'. U ligt ontspannen in een badkuip, met het hele lichaam (behalve het hoofd) onder water. Uwordt gemasseerd met een soort slang waaruit een sterke waterstraal komt. De combinatie van de algemene waterdruk uit het bad en de verhoogde druk van de straal is zeer gunstig, vooral voor de lymfeklieren en bindweefsels.

U kunt al zien dat de behandelingen in hydrotherapieprogramma's ongelooflijk divers zijn. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal goed voor de gezondheid!

lady enjoys a hydromassage

Waar kan ik hydrotherapie vinden?

De beste in Europa

Veel kuuroorden en kuurhotels in Europa zijn gespecialiseerd in watertherapie. Deze programma's hebben echter meestal verschillende namen, afhankelijk van de regio en de specifieke behandelingen voor die regio. In Italië zult u zien dat het Fango-therapie wordt genoemd, wat in feite een combinatie van thermische waterbehandelingen en thermische modderbehandelingen betekent. In Hongarije en Tsjechië wordt hydrotherapie in plaats daarvan vaak aangeduid als thermotherapie, omdat ze behandelingen met warm bronwater combineren met warme massages en andere warmtebehandelingen. In alle kustgebieden wordt hydrotherapie thalassotherapie genoemd, omdat het water dat bij behandelingen wordt gebruikt zeewater is. Er is ook de grote categorie Kneipp-therapie, die tegenwoordig misschien de meeste waterbehandelingen in het algemeen gebruikt, waaronder veel warme en koude waterstralen.

Zoals u ziet, hangt het bij het kiezen van uw watertherapiepakket allemaal van u af en van welke behandelingen of watertype u wilt. Op de afzonderlijke pagina's van de spa-therapieprogramma's kunt u meer leren en uw favoriete hydrotherapie spa-pakket kiezen. En als u niet kunt beslissen, maakt u zich dan geen zorgen - probeer de verschillende behandelingen één voor één uit: ze zijn allemaal goed voor u, verbeteren uw gezondheid en zijn erg ontspannnend.

Populaire hydrotherapie-subcategorieën

man with cheeky grin in thermotherapy pool Thermotherapie & Intensieve kuur
lady on the verge of entering a kneipp therapy pool Kneippkuur

Hoe boek ik mijn hydrotherapie?

Hieronder vindt u onze bestsellers onder watertherapieprogramma's. Hier kunt u uw inspiratie opdoen. Met de groene knop "Meer aanbiedingen weergeven" (onder de eerste programma's) gaat u naar onze hydrotherapie-zoekopdracht. Daar kunt u kijken naar de grote verscheidenheid van onze aanbiedingen en eventuele andere filters toepassen, zoals vakantieduur en land, totdat u uw perfecte spa-vakantiepakket tegenkomt.

Als u zich een beetje overweldigd voelt door de grote verscheidenheid aan aanbiedingen en graag persoonlijk advies wilt, neem dan contact op met onze boekingsexperts via telefoon of e-mail, of via een van onze boekingsaanvraagformulieren op de hotelpagina's. Samen vinden we snel uw droomvakantie met watertherapie.

Boekingstips:

 • Boek vroeg (30-90 dagen van tevoren) om onze vroegboekkorting te ontvangen (meestal tot 25% korting)
 • Boek volledige weken, omdat u meestal betere prijzen krijgt voor weekprogramma's met verschillende behandelingen die al zijn inbegrepen
 • Boek buiten het hoogseizoen, buiten schoolvakanties

We horen graag van u!

spadreams logo transparent background

10 redenen om te boeken bij SpaDreams

 • Grote hotel selectie
 • Beste prijsgarantie
 • 99% tevreden klanten
 • 40 jaar ervaring
 • Deskundig advies
 • Gepersonaliseerde vakantie
 • Uitstekende kwaliteit
 • Ondersteuning van begin tot eind
 • Gegevensbescherming
 • Laatste reistrends

Hydrotherapie aanbiedingen