Kundalini Yoga

Ontwaak uw energie!

De reis naar uw ware zelf

“Kundalini”, de zogenaamde slangenkracht, is de kracht achter charismatische persoonlijkheden en genieën, de energie achter spirituele ervaringen en de evolutionaire kracht van de gehele mensheid.

Volgens de overlevering zit deze kracht in elk mens, en bevindt deze zich onderaan de wervelkolom, oftewel in het onderste krachtcentrum (ook wel Chakra genoemd). Ze wordt symbolisch afgebeeld als twee in elkaar gerolde, slapende slangen die, wanneer ze actief worden, stukje voor stukje omhoog klimmen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door spirituele ervaringen en praktijken. Als het lukt om tot de bovenste Chakra te komen, dan leidt dit tot verlichting.

Het uitvoeren van Kundalini Yoga draait vooral om energieën, het opwekken hiervan en het sturen van deze energie door het lichaam van de persoon die Kundalini Yoga beoefent. Hierom wordt deze yoga stijl ook wel de yoga der energie genoemd. In de praktijk bestaat deze yoga vorm uit Asana’s, meditatie gezangen, de zogenaamde Mantra’s. De natuurlijke energieën worden door actieve en passieve oefeningen opgewekt en vloeien zo door het lichaam heen.

Deze energie vloeit vooral door de zeven Chakra’s heen, die zich langs de wervelkolom bevinden. Ritmische bewegingen tijdens Kundalini Yoga zijn bedoelde om de energieën gelijkmatig over het lichaam te verdelen, om zo het bewustzijn van de yogi te versterken en uiteindelijk te vergroten. Het doel is het verleggen van de door uzelf gestelde grenzen zelfverwezenlijking.

 

Bijzonderheden van Kundalini Yoga

Anders dan bij andere yoga stijlen brengt Kundalini Yoga een aantal bijzonderheden met zich mee. Traditioneel gezien kleden de Kundalini yogi’s zichzelf in witte kleding, omdat deze kleur volgens de Kundalini-filosofie een positief heeft op de eigen en de collectieve energie. Natuurlijk kunt u voor een Kundalini-sessie gewoon de kleding dragen waar u zich prettig in voelt!

Bovendien komt u tijdens een Kundalini-sessie wel eens iemand tegen met een Turban (tulband). Ook dit is een traditie, die stamt uit de geschiedenis van Kundalini-Yoga. Omdat de wortels van Kundalini in de Sikh-religie liggen, was het hier vroeger gebruikelijk, dat de mannen hun tulband ook tijdens de yogasessie droegen.

Ook niet raar om tegen te komen tijdens een Kundalini-sessie is een schapenvel. Omdat bij Kundalini Yoga veel zittende oefeningen komen kijken, zorg een schapenvel of een deken voor de nodige warmte.

In principe is er voor een Kundalini-sessie altijd een bepaald thema, waaraan de yogaleraar de oefeningen wijdt. U zult uitkijken naar deze thema’s, het zal u inspireren en uw energieën opnieuw ordenen. Ervaar ‘hartopening’, het verscherpen van de intuïtie, of het overwinnen van angsten. Laat u verrassen!

Wat dacht u van een vakantie vol spirituele ervaringen door het stimuleren van uw Chakra’s? Ontdek onze yoga reizen met Kundalini in Azië of Europa en laat uw energieën ontwaken!

 

Uw deskundigen

Ik help u graag verder: 085 208 6422

Stuur mij een e-mail: info@spadreams.nl

Ontdek onze geliefge Yoga vakanties wereldwijd