Sri Lanka Hoogtepunten

Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
Sigiriya Rock
oude koningssteden Anuradhapura & Polonnaruwa
safari in Minneriya Nationaal Park
Naar de aanbiedingen

Ontdek de hoogtepunten van Sri Lanka - de parel van de Indische Oceaan

De 'Tranen van India', zoals Sri Lanka niet alleen vanwege zijn geografische ligging, maar ook vanwege zijn turbulente geschiedenis wordt genoemd, heeft sinds de immigratie van de Tamils talloze koninkrijken gekend. Bijna 2000 jaar van diverse heerschappijen en veranderingen in de troonopvolging ervaart de reiziger op deze tour door het 'Koninklijke Sri Lanka'.

Populairste faciliteit

Topaanbiedingen die bij uw selectie passen

Sri Lanka Hoogtepunten - Standaard Hotels

8 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 955 €

Sri Lanka Hoogtepunten - Superior Hotels

8 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.136 €

Sri Lanka Hoogtepunten - Deluxe Hotels

8 nachten, tweepersoonskamer, halfpension
Vanaf 1.207 €

Sri Lanka Hoogtepunten in detail

Rondreis 8 nachten / 9 dagen

1e dag: NEGOMBO

Ophalen van de luchthaven en transfer naar het hotel. In de middag bezoekt u de in 1672 gestichte Nederlandse garnizoensstad met de overblijfselen van het beroemde fort. 's Avonds kunt u genieten van een drankje in een van de vele strandrestaurants terwijl u de zonsondergang bewondert. Overnachting in Negombo. (geen maaltijden)

2e dag: NEGOMBO – SIGIRIYA

(ca. 150 km, ca. 4,5 uur)

Reis naar Sigiriya, waar u de beroemde 'Sigiriya Rock' beklimt. Langs de 'Wolkenmeisjes' - kleurrijke muurschilderingen van vrouwelijke schoonheden - klimt u naar het 200 m hoge plateau, waar de resten van het fort gebouwd door Koning Kassapa in de 5e eeuw n.Chr. liggen. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

3e dag: SIGIRIYA – ANURADHAPURA – SIGIRIYA

(ca. 60 km, ca. 1 uur per rit)

Anuradhapura, de oudste koningsstad van Ceylon, was tot het jaar 1000 n.Chr. het religieuze en politieke centrum van het land. Bekijk de ruïnes van de toenmalige paleizen, kloosters, monumenten, de Dagobas en de beroemde 'Bodhi-Boom'. Daarna bezoekt u op de berg Mahinda een van de oudste boeddhistische complexen van het eiland: Mihintale met de Dagoba uit de 2e eeuw n.Chr., de oorsprong van het boeddhisme op Sri Lanka. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

4e dag: SIGIRIYA – POLONNARUWA – MINNERIYA – SIGIRIYA

Polonnaruwa is de 2e oudste koningsstad van Ceylon. Verken het archeologische park met talloze overblijfselen van woonhuizen, paleis- en parkcomplexen en deels goed bewaarde Stupas, tempels en de 4 in rots uitgehouwen Boeddha-beelden van Gal Vihara. Na de lunch rijdt u naar het Minneriya National Park. In een antieke jeep maakt u een safari door het park om vogels, herten en de hier in het wild levende olifantenkuddes te spotten. Overnachting in Sigiriya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

5e dag: SIGIRIYA – DAMBULLA – KANDY

(ca. 90 km, ca. 3 uur)

U bezoekt de rotsholen van Dambulla, die op ongeveer 160 m hoogte te bereiken zijn via een gemakkelijke klim. Hier vindt u talloze boeddhistische muurschilderingen en sculpturen, een voormalige toevluchtsoord van Koning Walagama. Op weg naar Kandy, tot 1815 de hoofdstad van het laatste Singalese koninkrijk, verkent u de betoverende specerijentuin van Matale. Een gids introduceert u in de geheimen van de specerijenplanten, en wie wil kan lokale producten kopen. In de middag bezoekt u de 'Tandtempel' Sri Dalada Maligawa, die een tand van Boeddha in een gouden schrijn verbergt. Deze plek is nog steeds een bedevaartsoord en klooster. 's Avonds geniet u van een voorstelling van de Kandy-Dansers. Overnachting in Kandy. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

6e dag: KANDY – NUWARA ELIYA

(ca. 80 km, ca. 4 uur, bergachtige route)

's Ochtends slentert u over de markten en door de handelshallen van de binnenstad. Ontdek typische gebouwen uit de koloniale tijd en kronkelige steegjes. Vervolgens bezoekt u de Botanische Tuin van Peradeniya. Het prachtige park uit 1371 herbergt de op een na grootste boom ter wereld, een vijgenboom die ongeveer 1600 m² grond beslaat. De reis gaat verder naar Nuwara Eliya, ook wel 'Klein Engeland' genoemd. Bezoek de typisch Engelse koloniale stad met het oude postkantoor en het Country House Hill Club, waar talloze jachtfoto's en vistrofeeën te zien zijn. Overnachting in Nuwara Eliya. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

7e dag: NUWARA ELIYA – BANDARAWELA/ELLA

(ca. 130 km, ca. 3 uur zonder treinreis)

Na het ontbijt bezoekt u een theeplantage en -fabriek. Ervaar de reis van Ceylon-thee van de plant tot in de kop. Daarna een korte rit naar Nanoya en een treinreis met de beroemde 'Toy Train' naar Ella. Daar aangekomen wacht de chauffeur al om u naar uw overnachtingshotel in Bandarawela/Ella te brengen. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

8e dag: BANDARAWELA – UDAWALAWE

(ca. 85 km, ca. 3 uur zonder wandeling)

In de ochtend maakt u een gemakkelijke trektocht naar de 'Little Adams Peak' (ca. 1,5 uur), waar men een voetafdruk van Boeddha zou kunnen herkennen. Een prachtige wandeling door de heuvelachtige natuur van deze regio met een adembenemend uitzicht vanaf de top (1141 m). U wandelt door de theeplantages langs watervallen en kunt de boeren op de velden observeren. Daarna rijdt u naar het Udawalawe National Park. Daar beleeft u een drie- tot vier uur durende safari door dit prachtige natuurgebied. Met een beetje geluk ziet u krokodillen, olifanten, herten, waterbuffels en vele vogels. Overnachting bij het Udawalawe National Park. (Maaltijden: Ontbijt, Diner)

9e dag: UDAWALAWE - WESTKUST

Na het ontbijt begint uw vervolgprogramma of wordt u naar uw hotel aan de westkust of naar de luchthaven gebracht. (Maaltijden: Ontbijt)

Programmawijzigingen voorbehouden.

Aankomst

Overige informatie

Locatie

Sri Lanka Hoogtepunten
Sri Lanka, Westkust Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca. 128km/154min

Hotels in de buurt

 • vanaf 1 nacht
  204 €
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Binnenland Sri Lanka · Werapitiya - Kandy
  Ervaar Santani
 • vanaf 8 nachten
  1.018 €
  Sri Lanka - Het Noorden
  Sri Lanka - Het Noorden
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Het Noorden - Standaard Hotels
 • vanaf 3 nachten
  457 €
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka - Korte reis
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Korte reis - Standaard hotels
 • vanaf 7 nachten
  829 €
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka - De Klassiekers
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - De Klassiekers - Standaard Hotels
 • vanaf 11 nachten
  1.244 €
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standaard Hotels
 • vanaf 5 nachten
  958 €
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Gouden Driehoek - Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Gouden Driehoek - 3 sterren
 • vanaf 3 nachten
  610 €
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka Actieve Tour
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Active Tour - 3 sterren
 • vanaf 2 nachten
  494 €
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Hoogtepunten van Sri Lanka
  Sri Lanka · Westkust Sri Lanka · Colombo
  Hoogtepunten van Sri Lanka - 4-sterren hotels